PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103592
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

Wierzę, że często, bardzo często, najprostsze rozwiązania są zawsze najlepsze, zatem przedstawię swoją interpretację Mulholland Drive, a zarazem również Lost Highway.
Główni bohaterowie w obu filmach to ludzie chorzy psychicznie, w umysłach których dzieją się przedziwne rzeczy. Wszelkie dziwne obrazy to wymysły ich spaczonych mózgów. W Mullholand jedyną w stu procentach prawdziwą osobą jest Katie mieszkająca w obskurnym, tanim mieszkaniu, a jej odskocznią są wizje nie mające żadnego związku z rzeczywistością, o czym sama nie wie. Do tego trochę snów i mamy obraz całego filmu. Oczywiście, sny i majaki też można interpretować.
Podobnie jest w Autostradzie, saksofonista zazdrosny o żonę zabija ją, trafia do więzienia i tam dorabia sobie całą historyjkę.

Bardzo trudno jest ocenić te filmy Lyncha. Byłem niesamowicie zaskoczony, że autor kapitalnej "Prostej historii" stworzył coś z zupełnie innej beczki, tak zagmatwanego. Mam zamiar zobaczyć co wymyślił w Twin Peaks. Intryguje ten artysta, choć nie do końca przekonuje. Mimo, że uwielbiam filmy do interpretacji tutaj jednak mam sporo zastrzeżeń.

ocenił(a) film na 10
LukaszJarosz25

Poniekąd jest tak jak piszesz.
Btw kto to jest Katie?

ocenił(a) film na 6
Matekes15

Chyba walnąłem się z imieniem.