PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103615
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

Film genialny- genialny jak Twin Peaks, bo to film Lyncha. Tyle że ja naprawdę nie wiem o co chodziło w tym filmie, czyżby o rozdwojenie jaźni ??? Tak, oglądałam w wakacje, w nocy, a jaką miałam gęsią skórkę! Ludzie! Jak jeszcze pomyślę o moim ulubionym serialu, Twin Peaksie, i zdaniu "Fire walk with me", to mi się tak zimno robi! A za cholerę nie znam rozwiązania tek zagadki- teraz w głośnikach leci "I've told every little star" :)

ocenił(a) film na 10
Uma_Quentino

Film należy obejrzeć kilka razy i się dojdzie "o co chodzi", a przynajmniej w pewnym sensie. Jakieś niedomówienia zawsze pozostaną, wszak to Lynch przecież. Tu zabawa nie kończy się na jednym seansie, więc zachęcam do kolejnych.

ocenił(a) film na 6
Uma_Quentino

taki genialny to on znowu nie jest, Fight Club ktory jest filmem o podobnej tematyce bije go pod kazdym wzgledem

ocenił(a) film na 10
Uma_Quentino

Zgadzam się 10/10 GENIALNY : muzyka,klimat,fabuła poprostu magia.
Geniusz tego filmu potwierdza ze za cholerę nie możesz go opowiedzieć znajomym poprostu trzeba go obejrzeć i to nie raz :)

Fight Club jest świetny tylko, właśnie tylko tam jest wszystko jasne w końcówce , przesłanie interpretacja jest dosyć łatwa. A tu kompletny mistycyzm Lyncha więc nie można porównywać tych dwoch DZIEŁ.
To tak jak byś powiedział że Słowacki jest lepszy od Mickiewicza - czy to ma sens? Mysle ze nie obaj sa wielcy