PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30587}

Mumia powraca

The Mummy Returns
2001
6,7 100 tys. ocen
6,7 10 1 99951
5,9 13 krytyków
Mumia powraca
powrót do forum filmu Mumia powraca

bez komentarza

ocenił(a) film na 2

Filmy dla dzieci do 6 lat powinni pokazywać wcześniej, a nie w nocy, ale to pewnie dlatego, że dla dorosłych już nic ciekawego telewizja publiczna nie ma.

Maciors

Nie wymyślaj, ciekawe czy gdy już będziesz miał dzieci to zaproponujesz swojemu pięciolatkowi takie coś i później będziesz siedział przy nim kilka nocy, bo przestraszy się mordy mumii.
Przecież to horror-komedia, na co liczyłeś? Na jatkę typu "Cannibal Holocaust" ??
Film jest łatwy, lekki i przyjemny, świetnie się go ogląda dla rozrywki, nie dla wrażeń.

ocenił(a) film na 2
Burmistrz

Sam piszesz "Film jest łatwy, lekki i przyjemny, świetnie się go ogląda dla rozrywki, nie dla wrażeń." więc bez obaw zaproponuję go mojemu dziecku. Takie straszne są też zabawki w sklepach, a dzieci się z nich śmieją.

Maciors

Piszę tak, mając na myśli dorosłych. Jak chcesz to proponuj dzieciom. Nie wiem jakie są teraz zabawki. Kiedyś nie było jakichś strasznych, więc kupowałem te co były.
Miałem około 18 lat i oglądałem na VHS "Koszmar z ulicy Wiązowej" nie pamiętam którą część, chyba tą o tych dzieciach w sierocińcu, gdzie Freddy mordował ich we śnie.
Przyjechał do mnie rowerem syn mojej starszej siostry,miał wtedy 10 lat. Obejrzał ze mną ten film, wieczór nastał i ciemno, i później zebrałem za to, bo bał się wracać do domu po ciemku i w nocy spać nie mógł. "Mumia" jest łagodniejsza i śmieszniejsza ale co do dzieci to proponuj im na własne ryzyko.

ocenił(a) film na 7
Burmistrz

Ja bym tak daleko nie wybiegała w przyszłość, bo zanim on będzie miał dzieci (jeśli będzie miał czego mu nie życzę dla Ich dobra) to minie jeszcze wiele lat, bo sam najwyraźniej wnioskując po niedojrzałych wypowiedziach i podejściu jest jeszcze dzieckiem. A film wg mnie jest bardzo dobry, ciekawy i absorbujący.

ocenił(a) film na 2
uwieziona

Prawo do dyskusji ma każdy, ale do obrażania nie, co świadczy najdobitniej o tobie i twojej niedojrzałości i kąśliwości. Masz swoje zdanie na temat filmu to dorośnij do dyskusji i się wypowiedz, ale nie pisz o mnie.

ocenił(a) film na 7
Maciors

Wybacz, ale jeśli Ty takie filmy chcesz pokazywać "dzieciom do lat 6" to świadczy o Tobie...a jak dziecko się śmieje z jakies drastycznej zabawki w sklepie, to nie najlepiej to świadczy o rodzicach.

Maciors

Napisałeś post, teraz zbierasz owoce swojej pracy. Skoro napisałeś, że film jest dla dzieci, i chcesz swoim, własnym dzieciom to pokazywać, to nie miej pretensji o oburzenie normalnych ludzi na twoją postawę.
Zbyt wiele patologii namnożyło się w naszym społeczeństwie, abyśmy pozwolili sobie na dalszą znieczulicę. Trzeba tępić takie zachowania, nawet kosztem narażenia się komuś.
Ja napisałem z objaśnieniem, jak to się może skończyć, "uwiezona" napisała bardziej radykalnie, ale też ma rację.

ocenił(a) film na 2
Burmistrz

Wszystko byłoby OK gdyby nie te obraźliwe wycieczki w stronę mojej osoby. Każdy ma swoje zdanie i ja uważam, że w tym filmie nie ma nic strasznego. Ten film to płytka bajka, a wiadomo że w każdej bajce są jakieś straszydła.

Maciors

Wszystko byłoby OK gdybyś nie przesadzał. Z resztą, ja cię nie obrażam.

ocenił(a) film na 2
Burmistrz

Nie mam nic do Ciebie, wymieniliśmy tylko poglądy i nie obrażaliśmy się.

ocenił(a) film na 7
Burmistrz

Dzięki;) Bardzo dobrze to ująłeś: "Zbyt wiele patologii namnożyło się w naszym społeczeństwie, abyśmy pozwolili sobie na dalszą znieczulicę." Celnie i w zupełności się z tym zgadzam. A radykalnie to masz rację, ale nóż mi się w kieszeni otwiera, jak widzę takie rzeczy.

uwieziona

Kto nożem wojuje, od noża ginie, czy jakoś tak :D

ocenił(a) film na 7
Burmistrz

;) Ja tam się czuje mimo wszystko całkiem dobrze, wszystkie odruchy w normie;)

uwieziona

Całe szczęście, już się bałem, że będę cię musiał reanimować. :P
A może miałem taką cichą nadzieję? Kto wie? :)
W końcu "usta-usta" to fajna sprawa. :D

ocenił(a) film na 7
Burmistrz

Mój drogi, myślę że mimo wszystko za krótko się znamy;p

uwieziona

Do udzielenia pierwszej pomocy nie trzeba znać pacjenta. :D

ocenił(a) film na 7
Burmistrz

Ale trzeba znać swoje zamiary i je dookreślić;)

uwieziona

Przecież żartowałem :D
Ale przy okazji poznałem nowe słowo ;)

ocenił(a) film na 7
Burmistrz

Przecież ja też:) Ale cieszę się, że wpływam na Ciebie pozytywnie;)