PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30587}

Mumia powraca

The Mummy Returns
2001
6,7 100 tys. ocen
6,7 10 1 99950
5,9 13 krytyków
Mumia powraca
powrót do forum filmu Mumia powraca

zdecydowanie pierwsza jest nudniejsza watek milosny jest taki niedopracowany a w dwojce jest znaczenie lepiej i ciekawiej

wissenna

Ja tam wolę nr.1 jest bardziej egipska,mroczna i tajemnicza.Dwójka też nie taka najgorsz,ale zakończenie było do kitu!Dołujące i wogóle!Imhotep został sam.No,ale swoje zdanie każdy musi mieć!

ocenił(a) film na 6
wissenna

Moim zdaniem jedynka jest lepsza.Dwójka jest jakoś zamało Egipska.

ocenił(a) film na 6
Darkness95

Ja tam wolę nr.1 jest bardziej egipska,mroczna i tajemnicza.Dwójka też nie taka najgorsz,ale zakończenie było do kitu!Dołujące i wogóle!Imhotep został sam.No,ale swoje zdanie każdy musi mieć!
PS.Niewiem jak to się stało,że to ja napisałam pierwszy komentarz,a on jest podpisany Michu2,czy coś.Więc napisałam go jeszcze raz.

Darkness95

Doszła do mnie ta wiadomość na maila ; p zdziwiłem się bardzo, ponieważ nic takiego nie pisałem. Zapytałem kolegi który napisał mi:
czasem wyskakuje błąd taki
i na chwile sie konta przelogowuja
i wtedy ktos moze napisac za ciebie; p
tez raz tak mialem.
Myślę że to był właśnie taki błąd ; p
pozdrawiam

użytkownik usunięty
wissenna

Oglądałam obie częsci klilkanaście razy i powiem że obie mi sie podobały. Ale jak miałała bym oceniać to 2 była lepsza mimo wszystko. Jest ciekawsza, więcej akcji (walki), efektów (specialnych)zakonczenie było ciekawe (wręcz wzruszające hihihi)Nie wątpliwie jest to najeprzy film przygodowy jaki oglądałam :)

wissenna

pierwsza lepsza, więcej śmiesznych scen, poza tym druga miała mniejszy budżet i kręcili gorszymi kamerami

ocenił(a) film na 5
wissenna

Ja jestem zdania że trylogia Indiany Jones bije na głowę mumie 1, nie mowiac już o przecietnej i nudnej jak flaki z olejem 2 częśc mumii.Nie porównuje 4 częsci Indiany która jest moim zdaniem zdecydowanie najgorszą częścią Jonesa i ta rzeczywiście moze być na równi z mumią 1 lub nawet gorsza,
ale i tak lepsza od Mumii 2.
Porównajmy oceny na rzetelnej stronie o filmach imdb:
Indiana Jones-poszkiwacze zaginionej arki 8,7 190tys gł
Indiana Jones-Światynia zagłady 7,4 86tys
Indiana Jones-Ostatnia krucjata 8,3 132tys
Indiana Jones-Królestwo kryształowej czaszki 7,0 81tys
Mumia 1 6,7 72tys
Mumia 2 6,1 50tys
Mumia 3 6,1 wystartowała z taka oceną ale będzie spadać
Widać że 1 i 3 częśc Indiany to filmy przygodowe absolutnie poza zasięgiem wszystkich.

Kojak555

daj spokój,
nie powołuj się na oceny w tym portalu. ocenianie jest mocno kopnięte. tu nawet gówno dostaje oceny w okolicach 7.

co oczywiscie nie znaczy ze indiana nie była lepsza.

wissenna

Mnie też bardziej druga część. Ciekawsza lepiej "wymyślona" =)

ocenił(a) film na 3
MademoiselleButterfly

Dawno oglądałem ten film i jedyne, co pamiętam to to, że mi się niespecjalnie podobał.
3/10

ocenił(a) film na 10
wissenna

ta czesc jest zajebista moj ulubiony film

wissenna

Ja wolę osobiście Mumię nr 1.Trzyma się przynajmniej przysłowiowej kupy.W dwójce są dosyć dziwne wątki,Rick był jakimś wybrańcem, Evelyn była córką faraona w poprzednim wcieleniu...trochę za dużo jak na jedną rodzinkę;) Ale ogólnie staram się nie przywiązywać dużej wagi do tych i innych szczegółów. Reasumując przyjemnie mi się oglądało:)

wissenna

Ja uważam, że obydwie trzymają gorączkowo (i bardzo dobrze)niesamowity klimat. Taki mi było trzeba. A "Mumia powraca" potwierdza jeszcze raz. Filmy przygodowe są po prostu najlepiej odbierane przez ludzi.

ocenił(a) film na 10
wissenna

mumia powraca to najlepsza czesc moja ulubiona mumia grobowiec...to totalna kicha