PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30587}

Mumia powraca

The Mummy Returns
2001
6,7 100 tys. ocen
6,7 10 1 99950
5,9 13 krytyków
Mumia powraca
powrót do forum filmu Mumia powraca

a indiana jones i ostatnia krucjata 7,8
powinien być zakaz oceniania poniżej 21 roku życia

ocenił(a) film na 8
Gregory

Na filmwebie nie ma wogóle przestrzegania zasad począwszy od chamstwa, wulgarności i braku merytorycznej dyskusji przez rozdęte ego i apodyktyczność niektórych forumowiczów aż po dziecinade w postaci tworzenia miliona kont, aby oddać ulubionemu filmowi 10/10, a znienawidzonemu 1/10. Chyba czas się przerzucić na forum stopklatki albo klubu miłosników filmu.

ocenił(a) film na 7
Gregory

Coś w tym jest. Może nie chodzi o wiek, ale należy ustalić jakieś zasady.

PieczykM

można by np. zwiększyć siłę oceny osób które oceniły (obejrzały) już ileśset filmów. Jeśli ktoś trochę widział ma też bardziej wprawne oko i ucho oraz spectrum oceny inne niż ktoś kto ocenia swój 4 lub 40 film. Ja np co jakiś czas weryfikje swoje oceny bo po jakimś czasie ocena często okazuje się do podniesienia lub obniżenia. Ogólnie do zmiany z uwagi na inne punkty odniesienia dostrzeżone w podobnych filmach tego gatunku lub reżysera - poprsotu coraz więcej człowiek widział i coraz lepiej może ocenić.

ocenił(a) film na 7
Gregory

Masz rację, ale na FW są osoby, które mają po kilka/naście fikcyjnych kont. Tylko po to, aby ich ulubiona produkcja czy postać były wysoko w rankingu. Im chyba ta "zwiększona siła ocen" by nie przeszkodziła. Ciekawe jak systemem ocen jest na IMDB. Tam Mumia Powraca ma 6,2 przy niemalże 100tys. głosów a trzecia część Jonesa 8,3 przy 225tys. głsów. Oceny wydają się bardziej wyważone. Stosują tam chyba zasadę, że z upływem czasu zwiększa się lub zmniejsza (gdzieś to zasłyszałem, ale nie mówię, że tak jest) siła głosu. Prawda jest taka, że na FW muszą nastąpić jakieś zmiany w tej kwestii. Chociaż i tak znajdzie się ktoś, kto nie będzie zadowolony z oceny. Taki świat:) Mi osobiście najbardziej przeszkadzają osoby wystawiający albo 10 albo 1, ale taki widać mają system.