Ludzie! Apeluje do was żebyście głosowali na ten film żeby on w końcu dostał się do Top100 a nawet do pierwszej 10 bo na to zasługuje. Albo przynajmniej żeby większość użytkowników się dowiedziała że istnieje tak wspaniały film i że nie jest to Ojciec Chrzestny!
Skoro tak bardzo prosisz nie ma sprawy. Daję 1, bo nie może być wyżej od HSM. Papatki :):DP!!!11
A tak na serio - znakomite kino. Aż wstyd, że dopiero dziś po nie sięgnąłem...
To jeszcze nic. "Most na rzece Kwai" też nie ma 1.tys głosów, a to jest jeszcze lepszy film od tego.
Ha! W końcu zobaczyłem, cieszę się, że można zobaczyć ten film w Polsce na dvd. Film rewelacyjny, mam nadzieję, że inne dzieła Elii Kazana też mi tak podejdą.
Jak ten film wejdzie do Top 100 to po kilku dniach zostanie zgnojony, więc lepiej żeby głosów już nie przybywało.
Dokładnie jak ktoś napisał wyżej, film wskoczy do 10stki i zaraz z niej spadnie, ponieważ dresy i gimnazjaliści nawet nie oglądając filmu będą dawać 1/10, żeby tylko wypadł on z najlepszych bo jest za stary.
Tak samo było z "Zawrotem głowy" z miejsca wszedł do top 100 z tysiącem głosów. I nagle jakimś cudownym zrządzeniem losu, w zaledwie dwa miesiące przybyło mu pięćset głosów i spadł poza setkę. Nie, żebym uważał że "Na nabrzeżach" czy "Zawrót głowy" są filmami wybitnymi, bo ten pierwszy jest dla mnie wyłącznie bardzo dobry, a ten drugi to jak na Hitchcocka średnik. Ale wolę widzieć na liście takie filmy, niż przereklamowane "Efekt Motyla" i "Donnie Darko" czy efekciarski "Gladiator", które nie zasługują nawet na top 1000 (no dobra może Donnie zasługuje, ale na pewno nie na pierwszą setkę).
jakies 2-3 miesiace temu w empiku przegladalem filmwy i ujrzalem ten tytul. ;] od tamtej pory wiedzialem ze muzse to obejrzec. Ostanio znow przechodzilem kolo empiku w zlotych tarasach i mialem troszke wiecej pieniedzy niz zawsze. Chcialem kupic, ale juz tego nie bylo;/
Zostaly torrenty :p Dzis zamierzam to obejrzec. Ocena na filmweb i imdb jest naprawde zachecajaca :)
Przy okazji zachecam do obejrzeenia tez niedocenionego filmu - Joe Valachi/Valachi Papers. Z Charlsem Bronsonem. Jak dla mnie trzyma poziom goodfellas. A na filmweb ma 44 glosy! na imdb nieco ponad 600. Nieslychanie malo. Musialem ogladac z ang napisami, bo nigdzie nie widzialem w jez. pol.
wystawiłem 9 ;] muzyka denerwowała trochę ;p kiepska jakość. No ale to wkoncu rok 54... Moze wtedy 10 bym wystawił.
top 100 to średnia warzona, równie ważna co ocena jest ilość głosów a onie trudno, więc jeszcze długo nie bedzie w top 100