PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642049}

Naznaczony: rozdział 2

Insidious: Chapter 2
2013
6,7 56 tys. ocen
6,7 10 1 56469
5,8 12 krytyków
Naznaczony: rozdział 2
powrót do forum filmu Naznaczony: rozdział 2

Bajeczka

ocenił(a) film na 6

zrobili z tego bajkę niepotrzebne sceny w zaświatach mogli to jakoś inaczej rozwiązać a widać że
będzie trzecia część

Siwy280987

Sceny w zaświatach były super. Ten film kieruje się swoim własnym stylem.

ocenił(a) film na 8
RobinOne

Zgadzam się. Film Świetny, lubię jak do samego końca nie wiadomo kto i dlaczego. Szkoda, że 3 część planowana jest na kwiecień 2015. Sam kiedyś doświadczyłem czegoś podobnego z tym, że nie widziałem "bytów", a samego siebie i moją rodzinę. To było coś jak opuszczenie ciała (OBE) i nie chciałbym już tego ponownie przeżyć.

PolFux

No ja takiego czegos nie przezylem, i nie chcial bym. A co do 3 czesci, to jesli nie nakreci jej James Wan, to lepiej zeby w ogole nie powstala.

ocenił(a) film na 8
PolFux

Zaintrygowała mnie twoja wypowiedź. Interesuję się nieco takimi zjawiskami i czy mógłbyś to zdarzenie dokładniej sprecyzować? Czyli, co czułeś? Jak do tego doszło? O czym myślałeś? Jak wróciłeś do pierwotnego stanu? Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
a1ien_1385

Nie zrobiłem tego specjalnie tak jak ludzie zajmujący się OOBE. Przez 2 tygodnie miałem sporo pracy i spałem średnio 4-5h na dobę, w pewnym momencie usiadłem żeby sprawdzić pocztę e-mail i zanim Windows się załadował zasnąłem. Po chwili zobaczyłem siebie siedzącego przed PC, Chciałem się obudzić, krzyczałem, próbowałem złapać moją fizyczną postać, ale nie było reakcji. Poszedłem do pokoju obok gdzie siedziała matka z ojcem i oglądali serial. Krzyczałem, żeby poszła do mnie do pokoju i mnie obudziła bo sam nie mogę, niestety mnie nie słyszeli. Potem widziałem jak bym unosił się nad domem i poczułem jak coś ściąga mnie za nogi w dół i się wybudziłem zimny jak bym siedział godzinami na mrozie. Całość trwała jakieś 10 minut ale nie chciałbym, żeby to się powtórzyło. Kiedyś czytałem, że może to być zaburzenie snu tzw "paraliż przysenny" gdzie świadomość już się obudziła, a ciało jeszcze nie. Kilka lat temu brat "bawił" się w OOBE, a ja zawsze uważałem, że świruje. Mówił, że widział jakieś dziwne postacie i rzeczy, po których potem miał lęki i jeździł do psychologa. Mój wujek twierdził, że widział kiedyś śpiącego mężczyznę koło jego ŚP. żony i kiedy się zbliżył zobaczył siebie samego ale nie miał problemu z powrotem. Czasami niektóre rzeczy wydają się tak realne, że nie wiadomo gdzie jest granica między snem, a rzeczywistością.

ocenił(a) film na 8
PolFux

Okej, wielkie dzięki:), brat nie opisywał czasem tych dziwnych postaci?

ocenił(a) film na 8
PolFux

Co do paraliżu sennego, to ja czegoś takiego doświadczyłem. niemiłe uczucie.

ocenił(a) film na 8
PolFux

A i jakbyś mógł spytaj się brata ,,jak się w to bawił ", sięgnął po jakąś lekturę z tego zakresu, eksperymenty, jak doświadczał tego ,,spirit walk "ingu. Najlepiej jak to kolejno po punktach opiszesz. Z góry dzięki:)

ocenił(a) film na 8
a1ien_1385

Nie opisywał. Wtedy wydawało się to dla mnie śmieszne i niewiele rozmawiałem z nim na ten temat. Obecnie widujemy się ze 2-3 razy w roku.

ocenił(a) film na 5
Siwy280987

Dokładnie. Jest to horror dla małych dzieci. Zupełnie zero napięcia. Niestety w ostanich latach coraz mniej porządnych horrorów wychodzi. Jeżeli chcecie obejrzeć dobry horror z Parickiem Wilsonem to polecam "Obecność"

ocenił(a) film na 6
buttongts

Obecność oglądałem super a Naznaczony się nie umywa

ocenił(a) film na 6
buttongts

Dokładnie coraz słabsze te horrory ale z takich najnowszych to polecam właśnie "Obecność" i "Mama"

buttongts

Zgadzam się. Obecność zajebisty horror, ale Naznaczony jest w podobnym stylu, tak samo (moze ciut mniej) ale nadal straszny.