Porzygać już się można tym schematem. Troskliwa mamusia wpadająca w histerię 24/7, zły tatuś i stado dzieciaków, z czego jedno nie robi nic, drugie tylko ryczy i doprowadza do szału i trzecie, które jest jakimś połączeniem.
Rzygam amerykańskimi matkami już i ich dziećmi.
no, nie idzie sie nie zgodzic ;)))
Bezczelne opieranie historii na nawiedzonych domach, w ktorych zostalo popelnione morderstwo/ srylion morderstw, grupa nastolatkow ktora jedzie gdzies-tam-i-sciga-ich-psychol - tak, zdecydowanie naduzywane motywy. Obejrzalam film, bo mialam ochote na horror, niestety ten tutaj absolutnie nie zostanie on w mojej pamieci.
Probowalam znalezc cos atrakcyjnego w tym filmie, ale nie - znudzil mnie - to wszystko juz bylo, a atmosfera: nijaka. Coz, czas wrocic na filmy spoza obszaru produkcji amerykanskiej ;)
tak to jest jak się ściąga wszystko jak leci, i najlepsze danie sie znudzi gdy sie je konsumuje na okrągło, to samo tyczy sie japońskich bab z kłakami, hiszpańskich sierot, francuskich psycholi itd więc nie rozumiem zarzutu tylko do amerykańskiego kina, no ale to częsty "argument" na filmweb
Nie podoba mi sie charakter zarzutu w moim kierunku "sciaga wszystko jak leci". Opisywalam motyw ktory jest czesto stosowany w kinie amerykanskim - najbardziej boli mnie akurat ten. Na filmwebie "czestym argumentem" jest dopier.. .sie do szczegolow, byle tylko rozpetac zlosliwostki z kims kogo nie znamy - kims anonimowym. Nie kontynuuje tej dyskusji "przepychanki" - wypowiedzialam sie na temat filmu i to wystarczy :)
motyw często stosowany przeszkadza jeśli sie łyka każde g.wna jak leci co widać w waszym przypadku, bo niby kiedy ten motyw miałby ci sie "przejeść" skoro jak twierdzisz nie jednak nie ściagasz wszystkiego a wierzyć mi sie nie chce ze na wszystko latasz do kina tym bardziej że nie wszystkie horrory wchodzą do kina
ps. " Nie kontynuuje tej dyskusji "przepychanki" - wypowiedzialam sie na temat filmu i to wystarczy :)" a jednak zaprzeczasz sama sobie, dorosły czlowiekj wogóle nie odpowiada jeśli nie chce kontynuować dyskusji z kims kto mu nie odpowiada
Tak narzekacie a mało się nie zesracie do premiery jak tylko pojawi się jakiś zwiastun .. pajace
Gdyby oglądał na kompie, powiedziałbyś, że film dużo zyskuje gdy się go obejrzy w kinie.
Ale w sumie nigdy nie widziałem horroru w kinie więc nie wiem czy wrażenia byłyby spotęgowane.
Nie rozumiem tylko jednego jeśli jak twierdzisz "porzygać już się można tym schematem." to po co oglądasz przecież nie wierzę że przed obejrzeniem filmu nie czytałeś recenzji czy nie oglądałeś jakiegoś trailera z którego mogłeś się dowiedzieć że to ten twój znienawidzony schemat, a do kina nie zaciągnięto cię w worku na głowie no chyba że obejrzałeś film tylko dlatego by mieć temat do ponarzekania bo jest to twoim ulubionym zajęciem.
Sram na schemat, po prostu nienawidzę dzieci i skąd mam wiedzieć, że pół filmu będę musiał wysłuchiwać wrzasku zarzyganego, srającego pod siebie bękarta.
idiots, idiots everywhere...
Zapomniał wół jak cielęciem był. Też kiedyś byłeś "rozwrzeszczanym, zarzyganym, srającym pod siebie bękartem". Może ktoś z Twojego najbliższego otoczenia też tak nienawidził dzieci i stąd w Tobie jakaś głęboko skrywana trauma.
Serio, niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci.
Trzeba było wyłączyć film jak tylko usłyszałeś pierwszy płacz dziecka...
Serio, nie rozumiem jak można być takim człowiekiem bez krzytyny empatii.
Chociaż "Kozogłowy" brzmi prawie jak "barani łeb", więc w sumie wszystko się zgadza.