PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642049}

Naznaczony: rozdział 2

Insidious: Chapter 2
2013
6,7 56 tys. ocen
6,7 10 1 56469
5,8 12 krytyków
Naznaczony: rozdział 2
powrót do forum filmu Naznaczony: rozdział 2

Nie wiem z czyjej winy, scenarzysty, reżysera czy operatora kamery - momentami ten film jest ani straszny, ani zabawny - tylko smieszny. Groteskowe postaci, wypaćkane na twarzach białym pudrem, maja wzbudzać strach, a wygląda to jak słaba robota studenta, kręcącego film na zaliczenie... Nie obejrzałam do końca, miałam dosyć straszenia na siłę, które wcale nie było straszne

ocenił(a) film na 6
filemcia

śmieszna akcja jak sie leja garnkami w kuchni:)

ocenił(a) film na 4
filemcia

Zgadzam się że to kiczowate przedstawienie grozy jest głównym zarzutem jaki tu można postawic. Kino klasy B.
Ale żeby oceniac film to może powinno się obejrzec do końca ? :-)

użytkownik usunięty
armarange

smieszny i dość nudny.

ocenił(a) film na 4

JA się dopiero później dowiedziałem że ten film to ma byc hołd dla kina i srodków wyrazu z lat 80tych a może i 70tych. Mając tą wiedzę wcześnie inaczej bym oglądał pewnie ten film ale i tak...nie straszył zbytnio i nie rekompensował tego wybitnym aktorstwem czy dialogami. Ale wspominam miło sam seans. 4/10 dałem bo jednak jakoś daje radę ale bez wielkich wymagań i oczekiwań.

filemcia

Mi tam specyfiką przypominał trochę nieudolną próbę oddania kina azjatyckiego, zwłaszcza ten demon wyglądał jak jakaś japońska diabelska maska. A sam film w porównaniu z masą tego co teraz wychodzi to nie najgorszy, przynajmniej zaciekawił motywem podróży we śnie, chociaż przerażona jakoś specjalnie nie byłam.