Tak samo straszna jak pierwsza część? Bo tamta do tej pory zostawiła mi skazę na psychice.
Jak dla mnie 1 część była trochę za mało straszna, chociaż film mi się podobał. Sam jeszcze 2 części nie widziałem, ale z tego co mi znajomi mówili, to jest mniej więcej tak samo straszny jak 1 część, a osobiście mam nadzieję, że jest jeszcze mocniejszy od części 1. ;)
skończyłem oglądać i niestety, druga część nie jest....wcale straszna, poza 2 scenami nic takiego nie było strasznego,a szkoda bo sam pomysł powiązania z pierwszą częścią genialny....
Trzyma w całości poziom jedynki! Chociaż podobne schematy, to dwa świetne horrory :)
Ja miałam prawie przez cały seans dreszcze, włosy na głowie miałam postawione do sufitu :D I i II nie oglądać na wieczór :D
Fajnie połączona z jedynką, ale mimo wszystko według mnie dożo gorsza. Jedynka była niesamowita, to jeden z lepszych horrorów ostatnich lat a tutaj za dużo mieszania, np. pomysł z seryjnym mordercą i rozmowy z duchami jak z najlepszymi kumplami. Mało przerażających momentów za to dużo śledztwa jak w jakimś policyjnym dramacie. Mam nadzieję, że trójka odzyska klimat.
Dla mnie lepsza niż jedynka. Więcej momentów trzymających w napięciu,a co za tym idzie więcej momentów do przestraszenia się. Ogólnie podobał mi się motyw z użyciem typowego wstępu zapożyczonego z lat 80 czyli Tytuł i obłędna muzyka grana na skrzypkach w tle :)
Jedynka śmierdziała przeciętnością tutaj jest lepsza sytuacja.
Niestety oglądając Rozdział 2 ani razu nie przeszły mnie dreszcze (no chyba że wtedy jak brat wchodził do mieszkania i zrobił się mały przeciąg)... Dlatego mi bardziej przypadła do gustu Pierwsza część i gdyby nie to jak pokazali to wszystko w taki sposób (głównie demona) po 1:15min filmu to mógłby być zacny horrorek...