No dobra... Ale tego faceta przecież ta babcia opętała w 1 części, więc jakim cudem żyje sobie razem z rodzinką, po tym jak zabił medium w pierwszej części?
A czy autorka tematu oglądała w ogóle 2 część filmu? Bp zdaje mi się, że raczej nie. Było jak wół pokazane wszystko.
Prowadzone było śledztwo, które nie wykazało odcisków palców Josha na ciele medium więc mógł dalej być wolny, z rodziną. Inna sprawa to to, że prawdziwy Josh był uwięziony "po drugiej stronie" więc "żył z rodzinką" ten Parker..dżizas...
No akurat to wcale nie takie oczywiste - jak wół to dla mnie ten film jest chaotyczny i nie mam pojęcia po co te podróże astralne... a jeśli ktoś nie oglądał pierwszej części (tak jak ja), to już w ogóle czarna magia. Jednym słowem dziwny film. Mogli zrobić bardzo przyzwoity horror, a wyszło...
O co Ci chodzi? Nie oglądałeś jedynki do którego dwójka nawiązuje wyjątkowo ściślej i narzekasz, że nie rozumiesz filmu??
Nie życzę sobie, aby ktoś mnie obrażał, jeśli ja nikogo nie obrażam. Wybrałam się na ten film, bo sugerowano mi, że nie ma nic wspólnego z częścią pierwszą i że wcale do niej nie nawiązuje. Miał to być osobny film, tylko, że z tą samą obsadą i żaden wątek nie miał być powiązany.
Podróże astralne są dla mnie najbardziej niedopracowanym wątkiem w filmie i za to dałam tylko 7. Gdyby film był bardziej dopracowany przynajmniej chronologicznie, to byłaby mocna 8.
Piszesz o chronoligi a nie ogladalas 1 czesci.. ten film ma duzo wspolnego z pierwsza czescia, jak sama to okreslilas to jest czesc, wiec to juz wskazuje na to ze jest pierwsza, druga i byc moze powstanie i trzecia czesc...
Szkoda, że ktoś Ci takich głupot nagadal, przecież druga część, to po prostu ścisła kontynuacja pierwszej, wydarzenia dzieją się na drugi dzień od zamordowania Elise.
ok już obejrzałam,wszystko jak najbardziej zrozumiałe ;) chyba będzie kolejna część :d
Przez ten czas żył z nią ten parker, który chciał odzyskać normalne dzienicinstwo, normalną rodzinę ( było wspomniane w filmie )
To by było logiczne, tylko jakim cudem w pierwszej części dusza Josha wyszła z ciała Josha, skoro w tym ciele był Parker?
Czekaj :D Wg Ciebie Parker żył w Joshu od dzieciństwa, czy od momentu kiedy wyszedł z ciała po syna?
poplątało mi się już. Josh już w dzieciństwie, wyszedł ze swojej duszy. Od początku 1 części, siedział w nim inny duch ( nie wiadomo jaki ), poźniej wstępił w niego parker ( końcówka 1 części ). W drugiej do połowy siedział parker, poźniej wywołano PRAWDZIWĄ duszę josha , która " wyszła z niego " podczas jego podrózy w dzieciństwie. O to mo chodziło :)
W takim razie skoro od dzieciństwa w ciele Josha żył inny duch (na 99 proc Parker) to jakim cudem podczas hipnozy z ciała Josha mogła wyjść dusza Josha (I cz) skoro była poza ciałem? Albo to błędne rozumowanie, albo błąd logiczny w filmie. A może jednak do momentu hipnozy ciało Josha było ze swoją duszą, dopiero po hipnozie wszedł w ciało Parker (jak by nie było to jego żona widziała kogoś innego w jego oczach po hipnozie - kiedy to dusza Josha została poza ciałem, co nie ulega wątpliwości)
hmmm wiesz, " rozumuje " tak po oglądnięciu drugiej częsci. Tok rozumowania jest prawidłowy, raczej to błąd w filmie.
Josh poszedł po syna w "Dal" w momencie wybudzenia jego dusza pozostała w "Dali", a jej miejsce zajęła dusza Parkera - proste. Odciski palców nie pasowały, bo wraz z duszą w ciało Josha weszły również linie papilarne Parkera.