PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221722}

Next

2007
6,9 188 tys. ocen
6,9 10 1 187543
4,9 21 krytyków
Next
powrót do forum filmu Next

Mówcie co chcecie, skoro nie potraficie zrozumieć tego filmu to trzymajcie się z dala od kina ambitnego i genialnie zrealizowanego Wy półinteligenci...

Rocky_7

http://www.filmweb.pl/Text?id=regulations
punkt 3

Rocky_7

Tez oceniłem na 10. Trzeba zrozumieć ten film i jego płete "każdy w zyciu do staje drugą szansę i wybór"

ocenił(a) film na 7
grzegorzhp

E tam taka płęta? Niezawsze człowiek dostaje drugą szanse nie zgadzam się z tym. Moim zdaniem idzie to w kierunku efektu motyla. A więc jedna decyzja pociąga za sobą lawine wydarzeń i może mieć istotny wpływ na nasze życie nawet z pozoru błacha.

pr84

TAKIE ARCYDZIEŁO JAK Z KOZIEJ D.....TRĄBKA.MORAŁU NIE MA TU ŻADNEGO TROCHĘ BIEGANINY I PIF PAF....PS. PISZEMY "POINTA" LUB "PUENTA"...YOU MORONS!!!!!!

grzegorzhp

@grzegorzhp
Płakać mi się chce jak dzieciaki wypisują takie komentarze. Zajrzyj najpierw do słownika...

Rocky_7

lovecrafmystery nie prowokuj... gorszego shitu od tego filmu już dawno nie było nam dane oglądać. Scenariusz napisany na kolanie z kretyńskim motywem głównym, mnóstwo dziecinnych błędów, ogólnie typowe amerykańskie kino akcji które tylko dlatego nie kwalifikuje się do klasy b, że do obsady zatrudniono kilka wątpliwych gwiazd. Dziwi mnie tylko że w żadnym momencie nie mogliśmy zobaczyć łopoczącej flagi star and stripes...

Rocky_7

ciekawe jest to ze czlowiek w obronie czegos (na dluzsza mete bez znaczenia) bez zastanowienia obraza innych ...

Rocky_7

Arcydzieło? hahahahah, typowa sensacyjka z terrorystami w tle. Poniżej oczekiwań.

ocenił(a) film na 7
NaSiR_3

Ciekawy,choć nie rewelacyjny. Przegadany środek. Akcja fajna,choć z filmów na podstawie Dicka zdecydowanie wolę "Minority Report". 7/10

ocenił(a) film na 6
Rocky_7

nie no.. do arcydzieła spooro brakuje.. rzeczywiscie duzo błedów.. i sredniawa fabuła.. lubie cage'a, ale ten film to raczej klapa niz arcydzieło.. poza tym wydawał mi sie za krótki i chciałbym obejrzec zakonczenie, które zostało ot tak, przerwane.. dla mnie sredni..6/10

ocenił(a) film na 7
amper_k

Zakończenie akurat było bardzo dobre. Takie nidopowiedzenia są fajne.

ocenił(a) film na 3
quentintarantinofan

No kurwa. Myślałem, że mnie już na fw nic nie zabiję... a jednak.
"Tez oceniłem na 10. Trzeba zrozumieć ten film i jego płete "każdy w zyciu do staje drugą szansę i wybór"

Nie ma siły się śmiać, bo w zasadzie powinienem płakać ;C
Średnie kino akcji, z naciąganą fabułą, aktorstwo nie zachwyca, efekty w sumie też.

ocenił(a) film na 8
era

Moim zdaniem film przyjemny. Dałem 7, bo na tle innych filmów z tego gatunku wypadł bardzo dobrze. Oczywiście NIE JEST to arcydzieło, komentarze tego typu są pisane przez prawdziwe dzieci lol. Jeśli ktoś lubi tego typu filmy/tematyke - nie zawiedzie się ( IMO ). + Cage swoimi nowymi rolami stara się odejść od wizerunku załamanego życiem biedaka ( wyjątkiem Face Off ;).

ocenił(a) film na 9
Stuntman_B_

według mnie film jest rewelacyjny, w kinie wręcz wbija w fotel.

Naxel

czytając różne fora na fw znajduje pełno podobnych komentarzy: wszyscy obrażają sie nawzajem, wyśmiewają innych gusta , zarzucają brak inteligencji, odsyłają do przedszkola itd., itp... nikt chyba nie lubi wymieniać się poglądami na temat obejrzanych filmów tylko chce narzucić swoje zdanie...

to taka mała refleksja...

a co do filmu: niestety mimo dobrych chęci film mnie nie zachwycił. Niestety bo spodziewałam naprawdę dobrego filmu.
Po zrobieniu bilansu plusów i minusów wynik = 0. Za dobry temat filmu po ogólnym odbiorze daje mu 6/10.

Pomysł był naprawę ciekawy tylko całość wyszła jakoś nudno? Może to nie jest dobre słowo ale nie "wciągnął" mnie. Wątki poboczne tradycyjne <porwanie ukochanej,ratowanie świata..>
Nie podobały mi sie efekty specjalne tylko dlatego , że bardzo widoczne było , że są komputerowo stworzone - np. jak uciekał z tego motelu i spadały te rożne drzewa, wozy, samochód.

Wracając do głównego tematu filmu to po obejrzeniu trochę zmusza ans do refleksji o przeznaczeniu , poznawaniu przyszłości. Czy możemy na nią wpłynąć, czy możemy coś zmienić i czy dobrze jest wiedzieć. Przeznaczenie bynajmniej mi kojarzy się z tym ,że czego byśmy nie zrobili i tak ono nas spotka, że nie mamy na nie wpływu.
W filmie mamy jakby 2różne przeciwstawne punkty.
1-to, że się spotkali główni bohaterowie to przeznaczenie a
2- to, że może Frank wpływać na swoja przyszłość.

To jest moja opinia teraz oczywiście możecie mnie obrzucać błotem, wyrzucać brak gustu i to , że pewnie go nie rozumiem,<bo każdy rozumie na swój sposób>,że jestem dzieckiem skoro tylko tyle punktów mu dałam itp. itd. ;-) ale ja i tak się tym nie przejmę bo gdyby tak był oto pewnie każdy z nas miał by depresje lub jakieś załamanie ;-)

Pamiętajcie o gustach się nie dyskutuje i każdy ma prawo do własnego zdania, zresztą jakby wszyscy lubili to samo to nie było by aż tylu gatunków filmu i przede wszystkim było by nudno!!! :-)

eda

z tym gustem się zgadzam.jednak uważam że film jest całkiem fajny, podobał mi się. Z wyjątkiem tego zakończenia, bo rzeczywiście zostało ucięte, co mnie zdenerwowało mówiąc szczerze :P nie po to oglądałam cały film żeby później domyślać się zakończenia. Daje 7/10
Pozdro