Znacie może jeszcze jakies tytuły filmów gdzie motywem przewodnim sa podróze w czasie lub cos zwiazane z czasem np. "Deja Vu" "Efekt Motyla" "Donnie Darko" ponieważ bardzo lubie takie filmy i nie muszą być nawet wysoko oceniane. Jesli znacie jakies tytuły to bardzo prosilbym o podanie ich byłbym bardzo wdzieczny :)
Wehikuł Czasu, Powrót do Przyszłości (1,2 i 3), Deja Vu, Efekt Motyla (1 i 2), 12 małp. Hmmm dużo tego - motyw czasu to również jeden z moich ulubionych i widziałem dość dużo filmów ale nie mogę sobie teraz przypomnieć. Jak coś sobie przypomnę to ci tu dopiszę. Tylko nie wszystkie tytuły, które tu wypisałem są warte polecenia aczkolwiek ich motyw przewodni to zabawy czas ;)
Z tego typu świetne są jeszcze:
"Być jak John Malkovich"
"Zakochany bez pamięci"
"Obłęd"
oraz prawdopodobnie [jeszcze nie widziałem]:
"Życie jak we śnie"
"Time Bandits" [jest w torrentach].
Do podanych poniżej można jeszcze dodać:
- "JESZCZE RAZ PEARL HARBOUR" - wiem, że jest to staroć, ale lubie czasem do niego wracać ;)
Dokladnie to jak widze ma kilka wersji tytułów ;)
Chodzi oczywiście o ten film:
http://www.filmweb.pl/Ko%c5%84cowe+odliczanie+1980+o+filmie,Film,id=33964
Ostatnio oglądnąłem "Przeczucie" (Premonition (2007)), polecam, niezła fabuła no i motyw zmiennego czasu akcji...
"MEMENTO"! Niesamowity film. Inteligentny, chwilami trudno nadążyć, jeden z moich najulubieńszych! Gorąco Ci go polecam. Ciekawe jakie beda wrażenia.
częstotliwość... no i jeszcze jeden filmek podobnego typu tylko w nim laska widziała przyszłość coś jak Cage w next ale tytułu nie pamiętam jak mi się przypomni to na pewno napiszę (czizas teraz nie zasnę przez ten tytuł...)
raport mniejszości, cube ale nie pamiętam która część (chyba 3) ale wciąż to nie jest ten film o który mi chodziło...Mothman Prophecies tutaj też coś się działo z przyszłością... paycheck też z motywem przyszłości... ciągle szukam dobra mózg mi się do końca zlasuje jak będę się tak zastanawiał ale wiem że w tytule było prawie na pewno słowo "crime" hehe Pozdro dla wszystkich czytających te wypociny o 2 w nocy hehehe