PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726369}

Nie otwieraj oczu

Bird Box
2018
6,3 125 tys. ocen
6,3 10 1 124853
5,2 24 krytyków
Nie otwieraj oczu
powrót do forum filmu Nie otwieraj oczu

Akcja, aktorstwo tych dzieciaczków, ich oczy, coś niesamowitego. Połączenie dwóch wątków. Mocny, bezkompromisowy. Naprawdę wart obejrzenia. Proszę nie sugerować się niskimi ocenami. Dobry film.

ocenił(a) film na 3
ewacasandra

Trzeba przyznać, że sprawnie zrealizowany ale tak naprawdę film jest o niczym. To wielkie NIC chce krzywdzić, ale dlaczego, po co, dlaczego złe NIC nie ima się wariatów? Kompletnie zignorowano wyjaśnienia tych kwestii, a przy tym napięcie całości fabuły budowane jest na żenujących jump scare'ach, dialogi są fatalne, relacje miedzy postaciami są cieniutkie jak asfalt na gminnej drodze. Aktorzy pomagają jak mogą ale jak tu nadrobić fatalnie skrojony scenariusz?! Na koniec przyznam, że aby zrobić film o niczym, tak aby chciało się go oglądać do końca jest też sztuką i to akurat reżyserce wyszło całkiem sprawnie, podobnie jak miało miejsce w przypadku filmu "Wild" aka "Dzika Droga" z 2014 r.

ocenił(a) film na 5
Kazikowy

Zgadzam się, chociaż ja użyłbym innych bardziej brutalnych słów

ocenił(a) film na 9
Kazikowy

Chciałabym żeby ktoś darzył mnie takim "płytkim" i "nijakim" uczuciem jakim darzyła siebie para głównych aktorów. Dzieciaki zagrały perfekcyjnie. Julia również. A głębia emocji aż od nich biła. I nie, niestety nie wszystko można logicznie wyjaśnić Panie Naukowcu. Niektóre rzeczy po prostu się dzieją. Co do "wariatów", to nawet najmroczniejsza siła potrzebuje posłańców.

ocenił(a) film na 3
ewacasandra

Jeszcze Cię będzie darzył. Mam nadzieję, że nie będzie to osoba 30 lat starsza jak w omawianym filmie ;)

ocenił(a) film na 7
Kazikowy

Nie wiem, czy aż takie braki mam ostatnimi czasy (przyznaję, mało filmów obejrzałem przez ostatnie tygodnie), ale akurat sam pomysł wydawał mi się oryginalny. I uważam to za najjaśniejszy punkt.