PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142795
5,8 35 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Dla mnie zero oryginalności

kingaaaaa

...mi natomiast skojarzył się z "Matrix"... :-/ Film bardzo mi się podobał,ale...dałabym więcej gdyby nie te (według mnie) podobne wątki czy też postacie z "Matrixa".

ocenił(a) film na 4
Tamilina

W Moonie facet siedzi x lat na stacji badawczej, kończy mu sie ten pobyt i wkrótce ma wracać do domu do kochającej żony, ulega jakiemus wypadkowi, budzi sie w stacji badawczej, po czym odnajduje swojego klona w miejscu wypadku i zaczyna obczajac ze to sie calosci nie trzyma a wspomnienia ma wgrane.. jaki sens jest Tworzyc praktycznie taki sam film tylko z innym katorem? Do tego wcale nie lepszym. A do tego w Moonie byl fajny robocik :)

ocenił(a) film na 10
kingaaaaa

Co to jest "kator"? to coś smacznego? może to da sie zajarać? A tak na poważnie: bohater klon to jedyne co łączy oba filmy.

ocenił(a) film na 6
Ted_Junior_Gillas

Podobieństw jest więcej.

ocenił(a) film na 10
maraf

Konkretnie jakie?

kingaaaaa

Edytuj post i ostrzeż, że spojlerujesz. Rób tak zawsze, gdy zdradzasz scenariusz.

użytkownik usunięty
kingaaaaa

Też to zauważyłem. Zero kreatywności twórców, chamsko zerżnęli pomysły od innych. Za to ocena mniej.
Efekty dobre (co jest normą w 2013r), ale fabuła słaba.

kingaaaaa

też mi się skojarzyło z tym filmem od razu na samym początku,The moon, tylko wersja na ziemi ;] jak pokazali dwójke ludzi w stacji, która jest ostatnia nadzieją ludzkości na przezycie to już wiedziałem heh :)

film ogólnie ok, ale szału nie było