PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142795
5,8 35 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Tom

ocenił(a) film na 4

Zawsze wiedziałem że Tom Cruise to niezbyt dobry aktor ale tutaj przeszedł sam siebie swoimi dziwnymi minami (zresztą Olga też mu nieźle wtórowała).

No a film mogł być ciekawszy, jakoś się nie mógł rozkręcić.

ocenił(a) film na 6
marksman

no dwie kobitki zagrały bardzo przeciętnie ale Cruise jak dla mnie przyzwoicie.

aronn

Olga Kurylenko moim zdaniem była sporą pomyłką. Znam kilka aktorek, które sprawdziłyby się w tej roli o niebo lepiej.
Victoria była już lepiej dobrana.

ocenił(a) film na 7
Nidril

Mi tez nie podobała się gra aktorów. Wiktoria zagrała dobrze, a najlepszy był Morgan Freeman, główni bohaterowie byli sztywni i nienaturalni, już lepiej zagrali ludzie, którzy występowali w epizodach.

gwen1976

Wgl miałem ubaw jak zobaczyłem Lannistera (Nikolaj Coster-Waldau). Mam nadzieje, że się wybije wyżej, bo z tego co widzę jest bardzo utalentowanym aktorem.

ocenił(a) film na 7
Nidril

a ja cały czas się zastanawiałam skąd go znam ;-) Masz rację to bardzo utalentowany aktor i życzę mu samych dobrych filmów.;-).

ocenił(a) film na 4
Nidril

No ja liczyłem że snajpera Lannistera zobaczę dłużej, chociaż on i tak się wywiązał ze swej roli mimo, że nie było go za wiele.

ocenił(a) film na 7
marksman

Zgadza się jak dla mnie jego rola zapada w pamięci.

gwen1976

Morgana pokazali tyle ile kot napłakał , słabo przedstawiona postać i jakoby ruch oporu istniał tylko i wyłącznie po tej stronie globu naciągany koncept , ogólnie pomysł mieli niezły na film ale wyszło jak zawsze średnio no z takimi aktorami i z takim budżetem to człowiek oczekuje czegoś dobrego , a nie przeciętnego bądź też miernego.

kadim_filmweb

Nie mamy pojęcia co jest w innych strefach. Zawsze może się okazać, że po drugiej stronie globu działa się akcja Matrixa. Magia tajemnicy.

ocenił(a) film na 7
aronn

Nie do końca się zgadzam. Aktorka grająca Victorię zagrała również całkiem nieźle ... po prostu jej postać była drugoplanowa. A Tom Cruise wypadł bardzo przyzwoicie ... zauważyłem taką prawidłowość, że im mniej Tom Cruise szczerzy zęby w głupim uśmiechu tym lepiej gra.

ocenił(a) film na 6
borgia3

:D....no a pro po aktorki grającej Victorię może rzeczywiście nie było tak źle tylko ta postac bardzo drażniła i moze miała właśnie drażnić,pewnie takie zamierzenie reżysera było....

ocenił(a) film na 7
borgia3

A ja właśnie uważam, ze bez uśmiechu ( prawdziwego, jeśli jest to możliwe) to wychodzi jakoś niemrawo.. Czy Wiktoria miała drażnić ? hmm może. Jako ze był to amerykański film to pokazano ruch oporu amerykański ( czasami sobie myślę ze ten film to jakaś propaganda ale pewnie się mylę...)

ocenił(a) film na 7
gwen1976

Tu nie chodzi o to, żeby Tom Cruise się nie śmiał w ogóle ale żeby nie robił tego w taki sposób jak w tym talk show gdzie dostawał świra i skakał po kanapach. :P

ocenił(a) film na 7
borgia3

Pamiętam jak się zachowywał. Ja jednak wolę go gdy jest poważny.

ocenił(a) film na 7
marksman

po przeczytaniu tego wpisu specjalnie zwóciłem uwage na miny Cruisa i rzeczywiscie przeszedł sam siebie. ogólnie nie pasował do tego fillmu

ocenił(a) film na 4
johnny480

No jak tylko np. kierował hajhopterkiem to po jego minach miałem wtf na twarzy ;)