PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31172}
7,0 10 tys. ocen
7,0 10 1 10213
5,4 5 krytyków
Niespotykanie spokojny człowiek
powrót do forum filmu Niespotykanie spokojny człowiek

Może ten film jest miejscami komiczny, na pewno świetnie zagrany ale... strasznie męczący. Ile można non stop oglądać wkur***nego dziadka? Właśnie wkurzonego, nie zdenerwowanego czy poirytowanego. To się najpierw udziela a później męczy... Krzyki, przekleństwa, wygrażanie, nawet komiczne, nie mogą trwać cały film. To komedia miała być :)

ocenił(a) film na 7
kicior99

Coś w tym jest. Dałem '7' ale to trochę naciągane. Jakoś nieszczególnie mnie rozśmieszał . Chyba przez to, że Kłosiński niezbyt wyraźnie mówił. Może i to był 'spokojny człowiek' ale też wyjątkowo nerwowy, jak się okazało syn również.

ocenił(a) film na 7
kicior99

Też się trochę z tym zgadzam. Właśnie jestem świeżo po obejrzeniu i zmniejszyłem z kiedyś tam danej ósemki na siódemkę. Strasznie mnie jakoś irytowało wieczne gadanie postaci granej przez Kłosińskiego. Nie wiem dlaczego wcześniej tak tego nie odebrałem. Mimo wszystko komedię uważam za dobrą, w stylu Barei, zaś numer z autobusem jest znakomity. Dlatego pomimo denerwującego zachowania "Kłosińskiego" (skądinąd bardzo dobrego aktora), pozostawiam ocenę 7. Oczywiście na uwagę zasługuje również znakomita rola Ryszardy Hanin.

ocenił(a) film na 7
chemas

Warto dać przynajmniej siedem bo teraz w Polsce już się nie robi takich komedii.

ocenił(a) film na 7
GrimReaper76

A to się całkowicie z tym zgadzam.

ocenił(a) film na 9
kicior99

Nie wiem, może inaczej to odbieram, ale mi wcale nie przeszkadzały emocje. Dla mnie Włodek to nie tyle nerwowy, ile energiczny człowiek. Wszystko chce sam, od razu, bez pomocy- a jak coś staje mu na drodze to staje na głowie żeby to przeskoczyć. Może trochę zbyt porywczy (reakcja na list), ale w gruncie rzeczy niespotykanie spokojny człowiek.
Niewyraźna mowa i kresowe zaciąganie też niespecjalnie mi przeszkadzało- ale cóż, co kto lubi.