Jak by jakaś wytwórnia w padła na pomysł żeby zrobić coś w stylu Niezniszczalnych tylko że z aktorami akcji klasy B czyli Billy Blanks, Bolo Yeung, Matthias Hues, Cynthia Rothrock, Don Wilson itp
PS.
Kogo byście dali na pozytywnych bohaterów a kogo nie ?
Pierwszej ligi bardzo dawno temu do czego ty wracasz mamy rok 2012.Od wielu lat gra w kinie B a nawet C dlatego tutaj,pasuje tutaj jak nikt inny. Po drugie w Ex nie zagrał dlatego tutaj go umieszczam.
Ale Mateuszowi chodziło o takich typowych aktorów z tamtych czasów typu Billy Blanks czy Lorenzo Lamas .Po za tym Seagal mimo że gra w budzetówkach to nadal jest kojarzony z najlepszymi czasami dla kina akcji .To jego filmy i filmy Van Damma pokazują Polsat i TVN ,a nie filmy Billego Blanksa czy Cynithy Rothrock .Te filmy nowe Seagala nadal ogladają ludzie na Polsacie ,wiem bo nie raż koledzy mówią mi o tym w pracy ,że ogladają ,nadal podobają się im .Zauważ że te filmy z Blanksem typu Szpony Orła to pokazują małe znane stacje w polsce typu Tv -Puls .Nie rozumiem ciągłego atakowania Stevena ,przecież on był świetnym aktorem kina akcji ,fakt zaliczył załamanie kariery ale przecież taki sam los spotkał wszystkich twardzieli z ery VHS
Był to słowo właściwe teraz jest jednym z najgorszych więc pasuje moim zdaniem do Ex
niższej półki a skoro nie zagrał tam to tutaj jest jego miejsce.
Bo prawda jest taka że Seagal i Van Damme zbudowali taką silną markę że nawet ich najgorsze gnioty nie przyćmą ich legendy jako herosów kina akcji .
Ah ty czepialski.
Autor tematu chciał by wpisać mu aktorów kina akcji B to mu wymieniłem największego z nich czyli SeGala reprezentującego największe gnioty sensacyjne. Film ma być w stylu Ex to nie mogłem wymienić innych b
o oni mają swoje Ex.
Ty mi wyjeżdżasz do lat 90 jak film ma być "nowy". Daj spokój prawda jest taka że stefek to klasa b,c i tego nie zmienisz.
I vice versa ;-) Przyganiał kocioł garnkowi. Ty też się czepiasz Seagala, jak małpa Van Damme'a. ;-)
Żadna prawda nikogo nie boli. Wszyscy wiemy, że teraz idzie mu gorzej. Ale on już zapisał się w historii kina akcji i zasłużył na szacunek i uznanie.
Dobrze, ale już się nie kłóćcie. Niech te nasze dyskusje nie zamienią się w pobojowisko jakie panuje na forum INNE.
Spokojnie już, Panowie. Pamiętajcie, że kobieta tu w Waszym gronie jest i nie przystoi, aby kłócić się w jej obecności. ;-p
Oczywiście że wy macie bo przecież Steven od 10 lat gra w kinie akcji z najwyższej półki z wielkimi sukcesami a maximum convition to najlepszy film akcji ma świecie.
Tak, dziś gra w gorszych produkcjach. Ale kiedyś grał w świetnych akcyjniakach, dzięki którym zapadł w pamięć milionom widzów na całym świecie. Już skończcie gadkę o Seagalu, bo takich było pełno i kontynuujmy dalsze bujanie w obłokach.
Tak mi zapadl że chce go w tym filmie. Chce dać mu szanse a wy go odrzucacie i macie pretensje.
Nie jest mi łatwo z wszystkimi dyskutować dlatego czasem trzeba sięgać po inne metody.
To również daj Van Damma i Lundgrena do swoich typów ,bo oni też dzisiaj grają w tych filmach ,Norrisa też możesz dać ,bo on od 1995 roku też grał w B-klasowcach ,Wesly Snipes ? itp
Cage to chyba jeszcze gra w kinówkach .Wogóle takie porównywanie dzisiejszego kina akcji z latami 80 ,jest bezsensu .Wtedy wogóle był inny czas ,producenci myśleli bardziej o widzach ,ludziach a nie o pieniądzach i biznesie .Wtedy kręcili filmy z pomysłem ,ciekawym scenariuszem ,klimatem i mocnymi scenami akcji .Wtedy była przeważnie kategoria R ,a nie tak jak dzisiaj PG -13 .Idą na kasę ,na łatwiznę ,nie chcą dać widzowi frajdy .Aż dziw bierze że Uprowadzona 2 ma PG -13 .W latach 80 i 90 to było nie do pomyślenia !!! Nasz kolega Adam mocno krytykuje Seagala że gra w słabych filmach a Van Damme i Lundgren w lepszych ,tylko co z tego skoro żaden ten B-klasowy film nie może się równać z najlepszymi filmami Billy Blanks typu ,,Szpony Orła czy filmami Lorenzo Lamasa typu ,,Hycel ,, lub Jeffa Speakmana ,,Niezawodna Obrona ,, Te filmy mimo że budzetówki B-klasowe to roznosiły by dziś nie tylko Seagalowskie gnioty ale także niektóre kinowe filmy akcji .Ja sam boję się dziś o Szklaną Pułapkę 5 ,byłe żeby była R-k Typowe filmowy akcji klasy B ,C z lat 90 w porównaniu z tym co dziś krecą Van Damme ,Seagal ,Lundgren i Norris wydają się być przyzwoitym kinem akcji .Zobaczie sami ,,Wściekłość i Sprawiedliwość z 1992 roku http://www.youtube.com/watch?v=sjJ6W0PQ3Lo
''Te filmy mimo że budzetówki B-klasowe to roznosiły by dziś nie tylko Seagalowskie gnioty ale także niektóre kinowe filmy akcji .'' - Otóż to Bradock. W końcu ktoś to otwarcie przyznał.
A ,,Wściekłość i sprawiedliwość'' to są dwie części tego filmu, oczywiście u mnie na cho mikuj, jakby ktoś szukał.
Po nazwiskach, które wymienił Mateusz pod tematem. Można wydedukować sobie w główce, że chodzi o B-klasowce, z lat 80-90l
Tak nie pisało ale pamiętajmy że wiele z wymienianych aktorów grała też w kinówkach. Zostaje przy Seagalu bo to aktor klasy B nawet większość jego filmów to niższa półka.
W Niezniszczalnych 1 grał też Garry Daniels,typowy właśnie B-klasowy aktor karateka z ery VHS .Z tym że on był jeszcze mniej znany niż Lamas czy Blanks ,Rothrock .Ale chłopowi udało się dostać do takiej produkcji ...
Zamiast ośmieszać się robiąc żeńską wersję Ex, to mogliby zrobić to, o czym piszemy teraz.