Wywiad z panem Chanem na temat Expendables III:
http://www.youtube.com/watch?v=QyOvOEteYak
Dla tych, którzy nie do końca go zrozumieli streszczę jego wypowiedź. Chan mówił, że bardzo mu się podoba seria którą tworzy Stallone, nawiązania do lat 80-tych, dobrze stworzone postacie ("Jet Li - walczy, ktoś tam strzela, ktoś tam prowadzi samochód"), ale przede wszystkim chciał zagrać już w drugiej części, lecz niestety zajmował się swoim "baby" (Zbroją Boga 3). Bardzo chce zagrać w Ex3 :)
Owszem, nie jest, tak samo jak ''Nigdy nie mów nigdy''. Ale jest to pierwszy Bond, jaki powstał. Powiedzmy taki prototyp.
Laserowa Misja dobra jest ale nie aż tak jak ,,Ostry Poker w Małym Tokio ,, czy ,,Huragan Ognia ,,
Może ,fajnie by było .Ale moi ulubieńcy i faworyci to Chan ,Snipes ,Gibson i Ford .No a Cage to już chyba odmówił ...
Właśnie ,dzięki ze mi o nim przypomniałeś .A on podobno chcę grać w Niezniszczalnych 3 ! Mam nadzieje że Sylwek go weżnie ,chociażby na mały epizodzik
Ja myślę, że Sylwek bierze pod uwagę też (albo przede wszystkim) tych, którzy wyrazili chęć zagrania w filmie. Dudikoff mógłby nawet mieć taką samą rolę, jak np. Gary Daniels w Niezniszczalni 1.
Z kolei Chan, to dla Stallone'a łakomy kąsek. Nie dość, że zna się na sztukach walki, to jeszcze wykonuje popisy kaskaderskie.
Kiedyś Stallone chciał Chana w Rambo IV ale ten odrzucił propozycje. Teraz więc jest wielka okazja by zagrał wraz z nim.
Czy Schwarzenegger pasował do roli matki? Czy Stallone pasował do roli mafiozy w komedii? Czy Dolph Lundgren wygląda na gościa z IQ 160?
Na ogół nie pisze się ról pod aktorów tylko aktorzy dostosowują się do ról. Jeśli Chan zgodziłby się zagrać czarny charakter w Rambo IV to zapewne by w tej roli pasował. Wielkim aktorem może i nie jest, ale zagrać potrafi. Dodatkowo doszłoby do starcia Stallone vs Chan.
Nie chcę się wymądrzać, ale nie tym rzecz polega, że w filmie gra się siebie i albo się pasuje do filmu albo nie. To nie tak działa.
W ogóle szacun dla niego się należy za to, że jako twardziel nie miał oporów przed zagraniem takiej roli. ;-)
Teraz chcę jechać 26 kwietnia do kin na ,,Olimp płonie ,, Film bardzo ważny bo po ostatnich porażkach finasowych filmów Arniego ,Sylwka i Jasona jest to film akcji w kategori R który stał się przebojem kasowym i pokazuje żę kino R też może zarabiaż tak jak kiedyś .Ale z drugiej strony martwie się żeby nie przesadzili z tymi efektami specjalnymi ,na wikipedi pisali że ,,Olimp Płonie ma wyeksponowane efekty specjalne najlepszej jakości ,nowym podobno sposobem ,co nawet widać na zwiastunie .W każdym razie dla Butlera z checią obejrzę ten film .
Trochę dużo tych CGI, ale pewnie i tak obejrzę, zwłaszcza że tam Freeman będzie i Butler.
Oglądając trailer zauważyłam podobieństwo nie tak bardzo do ''Szklanej pułapki'' tylko do ''Liberatora'' tylko, że akcja zamiast na statku, to rozgrywa się w budynku.
Patrząc na zwiastun stwierdzam że bez CGI zbytnio nie dało by się tego zrobić. W sumie fajnie to nawet wygląda.
Jakbym miała taką możliwość i nie byłabym nieśmiała, to pokazałabym tym frajerom z Hollywood, jak się robi filmy.
Patrząc na to co się dzieje w powietrzu w tym zwiastunie filmu Olimp w ogniu konieczne było CGI.
" pokazałabym tym frajerom z Hollywood, jak się robi filmy."
Bardzo odważnie.