PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73944
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

Doskonałe zwieńczenie trylogii:
* perfekcyjna obsada i aktorstwo (Oldschoole jak zawsze bezbłędni, a młodzi wypadli świetnie)
* doskonały scenariusz i fabuła (jak w poprzednich filmach jest czas na wygłupy, rozwałkę i chwilę refleksji)
* spektakularna destrukcja i szeroko pojęta rozwałka!

Jeżeli natomiast chodzi o brutalność to nie była ona jakoś specjalnie eksponowana, jak to miało miejsce chociażby
w takim przykładowym "Sabotage", który jest brutalniejszy od wszystkich części "EX'ów" razem wziętych. Wszystko
jest poukładane od początku do końca, a Mel z Banderasem i Snipesem zamiatają system swoją za*ebitością!!! :)))

ocenił(a) film na 4
Znawca_Tematu

Do pierwszego kwietnia jeszcze spory kawałek, Znawco. ;)

Znawca_Tematu

Znaffca wrócił. Oczywiście jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Expendables 3 łoi dupska.

ocenił(a) film na 6
granat5

xD .

bradock

Hehe

ocenił(a) film na 4
Znawca_Tematu

"Jeżeli natomiast chodzi o brutalność to nie była ona jakoś specjalnie eksponowana,"

Dzięki, Znawco. Tym jednym fragmentem jednego zdania poprawiłeś mi humor na resztę dnia. xD

To pewnie przez tą poprawność polityczną. Willis już w czwartym Die Hard nie eksponował tego, że lubi sobie zafajczyć podczas akcji. A Niezniszczale nie eksponują już tego, że lubią sobie postrzelać/pokopać doopska i to porządnie.

karoman4

Moja wypowiedź jest jak najbardziej na serio, Karuś! :)))
"EX3" trzyma poziom tak jak poprzednie filmy, zaś brak fajek w "Live Free Or Die Hard" w ogóle mi nie przeszkadzał -
to tak jakby przypie*dalać się w przykładowym "Batmanie Forever" o to, że Baciu ma czarny zamiast żółty pas.
To są totalnie niemające większego znaczenia bzdury i detale - nic więcej.

ocenił(a) film na 4
Znawca_Tematu

Jeżeli brutalność w filmie akcji nie jest eksponowana, to po co robić film akcji?

A znasz takie powiedzenie: istota tkwi w szczegółach?
John McClane bez fajek, to jak facet bez 'fajki'. Właśnie detale maja duże znaczenie. Wiele osób uważa, że Punisher z Ludgrenem byłby tym najlepszym, ale brak czaszki na koszulce jest rażący.
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy zwraca uwagę na szczegóły bądź zwraca na to uwagę, ale nie zawsze (mi brak czaszki nie przeszkadza). A są też tacy, dla których brak detali jest niemal katastrofą (jak w przypadku Punishera).

ocenił(a) film na 6
karoman4

Esencją kina akcji lat 80-90 była nieskrępowana przemoc i wulgarność =Krwiste Postacie ,Krwiste Dialogi i Krwista Akcja !!! Niestety producenci po 2000 roku przerzucili się na PG -13 i tym samym rozwali ten wspaniały gatunek filmowy !!! Lata 80 to było coś , miało się głęboką kulturę i poprawność polityczną gdzieś xD http://www.youtube.com/watch?v=64w1oVgmn3U

ocenił(a) film na 4
bradock

Dzisiaj, filmy akcji możesz oglądać sobie z całą rodziną przy rosołku. Nawet dzieci nie musisz wyganiać, bo przecież współczesne akcyjniaki to jak kino familijne. xD

ocenił(a) film na 6
karoman4

Tak ,właśnie tak Kasiu !!! Idealnie to podsumowałaś .A kiedyś było inaczej .Niektórzy mi opowiadali że jak w latach 80 mieli 12 -13 lat i chciałeś iść do kina np na ,,Predatora ,, z Arnim to samemu cieżko było wejść ,pani bileterka stawiała ciężki i zaciekły opór ,oczywiście niektórym się udało ale to należało do rzadkości .Łatwiej szło wejść z opiekunem lub z rodzicami .

ocenił(a) film na 4
bradock

''Dzieci, chodźcie szybko! Zaraz Rambo będzie nap!erdalał z kałasznika." xD

Nie dziw się Bradock, że kiedyś było inaczej, niż dziś (pod względem ciężkiego kina i dzieci). Kiedyś rodzice stosowali wobec dzieci większy rygor. Inne wychowanie było. Jak coś nabroiłeś, to tatulek nie wahał się użyć pasa, żeby nauczyć cię manier. Dzieciaki, po wieczorynce, już o 20:00 w łóżkach dawno były. Nie było mowy, żeby siedziały z rodzicami przed telewizorem o tej godzinie i oglądali z nimi jakieś filmy niedozwolone dla nich.

Dzisiaj jest zupełnie inaczej. Rodzice stosują się do bezstresowego wychowania, być może są zalatani pracą i nie zwracają uwagi na to, co oglądają ich dzieci. Myślą, że jak synek, czy córeczka siedzą przed komputerem, to znaczy, że sprawa jest załatwiona i że wykorzystują kompa do celów naukowych. Po prostu, dzieciaki mają dzisiaj za bardzo popuszczonego pasa. Rodzice dają im więcej swobody, a dzieciaki to wykorzystują i robią co im się żywnie podoba.

ocenił(a) film na 6
karoman4

Tak ,zgadza się .Ale najgorsze jest to że producenci uroili sobie że dziś kino akcji to głównie rynek filmowy dla dzieci od 13 roku życia .I my niestety na tym tracimy .Tak jak było w przypadku ,,Exp3 ,,

ocenił(a) film na 6
karoman4

A tu masz Kasiu najlepszy i niezbity dowód na to że kiedyś w telewizji chroniono dzieci ,młodzież itp przed brutalnością ,przemocą itp Filmy były głównie adresowane do dorosłej lub starszej widowni : http://www.youtube.com/watch?v=_qqdgyYCnRk

ocenił(a) film na 4
bradock

Dziękuję Panu, Panie Suzin!
"Uciekinier" - "Ścigany" - nawet nie wiedziałam, że taki był drugi tytuł tego filmu. I weź tu gadaj o "Ściganym" nie mówiąc z jakim aktorem, a ktoś pomyśli sobie, że chodzi o film z Fordem. xD

karoman4

To ja. Pomiędzy fajkami McClane'm, a Punisherem jest jednak różnica.

Brak czaszki na kostiumie Punishera to nie jakiś tam detal tylko bardzo istotny element w skutek którego Punisher odróżnia się od innych. Rzekłbym: nie ma Punishera bez czachy. Frank Castle jest rozpoznawalny dzięki czaszce. Czaszka to jego symbol.
Rozumiem Tobie to nie przeszkadza. Być może gdy kiedyś oglądałaś Punishera nie znałaś dogłębniej tej postaci.

ocenił(a) film na 4
granat5

Nie porównywałam tych dwóch bohaterów między sobą. Użyłam ich jako odrębne przykłady.

Komiksowej wersji Franka Castle nie znam i raczej nie poznam, bo nie potrzebuję tego do szczęścia. Za to znam jego filmową wersję i brak czachy w obrazie z roku 1989 nie przeszkadza mi. Z mojej perspektywy jest wszystko ok. Ale rozumiem Ciebie jako tego, który czytał i zna komiks, i jako tego któremu brak tego elementu przeszkadza.
Rozumiem Cię patrząc przez pryzmat tego, co ja czułam, gdy oglądałam najnowszy film spod szyldu Saint Seiya, mając w głowie fabułę anime i mangi oraz faktu, że w filmie pominięto kilka, znaczących dla fabuły walk w Domach Zodiaku (zmiana fabuły i podporządkowanie jej pod blisko 2-godzinny film tak, że wyklucza się walki w Domach Panny, Bliźniąt czy z Rycerza Ryb robi się mięso armatnie jest skandaliczny). Mimo faktu, że to alternatywna wersja wydarzeń i że rozrywki nie brakuje, no nie byłam do końca zadowolona.

karoman4

No to się doskonale rozumiemy.

ocenił(a) film na 4
granat5

I gitara! xD

ocenił(a) film na 6
granat5

Brak czachy w ,,The Punisher ,, z 1989 roku to akurat moim zdaniem najmniejszy problem w tej części . Ta cześć wogóle nie jest komiksowa ,Frank Castle nie był policjantem tylko świetnie wyszkolonym komandosem ,żołnierzem do zadań specjalnych który stracił rodzinę w porachunkach mafijnych w mieście w parku .Był też tego świadkiem .Nie jeżdżił motorem ,tylko wojskową ,opancerzoną furgonetką .

ocenił(a) film na 4
bradock

Co Ty chcesz. Lundgren i jednoślad to świetne połączenie.

ocenił(a) film na 6
karoman4

No wiem ale w komiksie było inaczej .A my tu z Granatem mówimy o wiernej ekranizacji komiksu .

bradock

Dla mnie ekranizacja nie musi być wierna w 100 % z komiksem. Czy Punisher jest policjantem czy komandosem to mnie różnicy większej nie robi. Natomiast symbol musi być. :D :D
Motorem nie jeździł? A mnie się zdaje, że w komiksach był też motocykl. Komiksów malutko czytałem, kiedyś może jeszcze z kilka przeczytam.

ocenił(a) film na 6
karoman4

W 1996 roku na TVP1 w sobotę o 20.15 leciała ,,Szklana Pułapka 2 ,, Miedzy reklamą kończącą a początkiem filmu nastąpił napis : FILM TYLKO DLA WIDZÓW DOROSŁYCH , a dziś ta sama cześć leci na Polsacie albo PolsatFilm od 12 lat ,tylko że tego nie da się oglądać .Je*ba*na poprawność polityczna !!!

ocenił(a) film na 4
bradock

Zobacz sobie jaka jest ramówka Polsatu. Od rana do wieczora te seriale fabularne, show talenty, przerwa na wiadomości i interwencję. Puszczą Ci jeszcze kiepskich Kiepskich i inne seriale-tasiemce. A jak przyjdzie pora, żeby puścić porządne kino, to Ci puszczą fajne kino, ale z kategorią wiekową 12 albo 16.

karoman4

"to Ci puszczą fajne kino, ale z kategorią wiekową 12 albo 16."

A z jaką kategorią wiekową mają puszczać filmy? :D

ocenił(a) film na 6
granat5

Ale takie filmy jak ,,Szklana Pułapka ,, czy ,,Terminator ,, nie powinny być od 12 lat ,a niektóre są niestety .A potem zaś oryginalne angielskie zdanie typu ,,To kawał twardego sku*rw*y*syn*a ,, jest tłumaczone dość łagodnie typu ,,Niezły z niego zabijaka ,, .Kiedyś ,,Życzenie śmierci 3 ,, leciało na TVP1 od 18 lat .I niech do tego wrócą .

bradock

Trochę to śmieszne, że Życzenie śmierci 3 leciało od 18 lat. Szczególnie, że dzieciaki oglądają gorsze rzeczy.

ocenił(a) film na 6
granat5

No bo jest na to przyzwolenie a kiedyś nie było .Taka prawda .Obniża się kategorię wiekową filmom byle by dzieciaki mogły oglądać .

bradock

Takie filmy to raczej powinny być od 16, a nie od 12. Od 18 to bardziej ostre albo no wiesz jakie. :D

ocenił(a) film na 6
granat5

Granat : A słyszałeś że ,,The Gunaman ,, z Pennem zbiera ponoć słabe recenzje .... Z tego mogą wynikać dwie rzeczy : Albo rzeczywiście film jest słaby i oklepany jak dupa dz*i*wk*albo krytycy filmowi nie czują klimatu kina akcji ,nie rozumieją że czasem złe filmy są dobre ,że kino akcji nie musi być ambitne .Nie musi zdobywać Oskarów .Ja w każdym razie mam zestaw awaryjny czyli akcyjniaki z lat 70/80/90 .Trzeba końcu zaliczyć ,,Pierścień Ognia ,, -klasyk z Ery VHS : http://www.youtube.com/watch?v=QvPx3eOgUJg

bradock

Ano słyszałem. Na rotten tomatoes film ma tylko 25 %, ale nie zraża mnie to, bo i tak Gunmana zobaczę by się przekonać jak jest rzeczywiście.

ocenił(a) film na 6
granat5

Ja też obejrzę ,bo jestem ciekaw tego filmu ale nie ukrywam że Penn mi jakość nie leży ,nie lubię tego aktora .Szkoda że Arni nie gra w tym filmie ....

ocenił(a) film na 6
granat5

Wczoraj słyszałem w Wiadomościach że Ruski koła nas ,w Kaliningradzie ustawią rakiety balistyczne które są wstanie razić cele w Polsce do 500 km .Zastanawia mnie czy ta ,,Nowa Zimna Wojna ,, wpłynie jakość na rynek kina akcji w Hollywood ? Czy tak jak w latach 80 zaczną powstawać filmy akcji z gatunku ,,Zimna Wojna ,, czyli ,,Rambo 2,3 ,Rocky 4 ,Zaginiony w akcji 1,2,3 ,Inwazja na U.S.A ,, czy ,,Czerwony Skorpion ,, To było by pięknie i ciekawie !!! Jeśli mają nas straszyć to niech chociaż są jakieś z tego dla nas korzyści xD Kto wie ,może nakręcą nową wersje ,,Czerwonego Świtu ,, -,lepszą ,to było by coś !!! : http://www.youtube.com/watch?v=mRTzUHmx9ZA

ocenił(a) film na 4
bradock

O ile zdążą coś nakręcić. Może nie rozwalą Polski, skoro Seagal chce u nas filmy kręcić. A Seagal jak wiadomo jest przyjacielem Putina. No chyba, że to jest po prostu celowe robienie nas w konia, żeby zagłuszyć naszą czujność.

Dialog.

Steven: "Zdrastwujtie Vladek. Weźno daj na wstrzymanie z tymi rakietami, bo chciałem nakręcić kolejnego Cudzoziemca w Polsce. Tym razem zagra nie Saleta, ale Kot, Szyc i ta blonddupa z Play."
Putin: "Khorosho Stefcio, ale masz nie więcej niż tydzień czasu."
Steven: "Wystarczy mi tyle. Dublerów sie załatwi, wykorzystamy sceny z moim udziałem z innych filmów i jakoś to posklejamy w jeden gniot. Masz u mnie bańkę bimbru!"
Putin: "Wot czort!"
Seagal: "Co się stało Vladek!?"
Putin: "Chuck Norris wysłał mi maila, że będzie reklamował Bank Zachodni w Polsce."
Seagal: "Ohoho... I co teraz?"
Putin: "Wracamy na Ukrainę!"

ocenił(a) film na 6
karoman4

Nas nie zaatakują .... Stany i Nato dysponują większym arsenałem wojskowym i przedewszystkim nuklearnym .Ale fakt ,klimat teraz jest jak w latach 80 ,tylko teraz jesteśmy po właściwej stronie

ocenił(a) film na 4
bradock

Ojej! A jednak opublikowali mi mój dialog już wczoraj? A jak wchodziłam tu, to nie było tego i dlatego napisałam to drugi raz dzisiaj. Przepraszam za ten spam, ale to nie z mojej winy, tylko filmwebu.

ocenił(a) film na 6
karoman4

Rozumiem ,właśnie się dziwiłem czemu dwa razy napisałaś ale Ok .

ocenił(a) film na 4
bradock

Dzisiaj Bruce Willis skończył 60 lat! Jeszcze trzy lata i będzie trzydziestolecie Johna McClane'a.

ocenił(a) film na 6
karoman4

No kawał czasu ,Bruno to postać kultowa i magnetyzująca !!!

ocenił(a) film na 4
bradock

Bradock zobacz. Nie będą musieli nas atakować, bo sami podstawimy im się:

http://www.facebook.com/wipler/photos/a.558583300859665.1073741829.1973164603196 86/897211250330200/?type=1&pnref=story

karoman4

Może Steven myśli, że Polska to jakieś województwo w Rosji. Dla wielu amerykanów Polska i Rosja to jeden wał. :D

ocenił(a) film na 6
karoman4

A mi Kasiu nie chodżi o Seagala i jego filtr z Putinem ,mam to gdzieś .Tylko o wpływ pewnych czyników kulturowych ,społecznych a przede wszystkim politycznych i różnych leków ,fobii na Hollywood i gusta widzów ,oraz popularność danego gatunku filmowego .Pewnie nie rozumiesz to zaraz ci to wytłumaczę o co chodzi :
Lata 60 -Strach przed Wojną nuklearną ,konflikt U.S.A z ZSRR ,złota epoka szpiegostwa -Narodziny Jamesa Bonda w Kinie .
Lata 70 -Duży ,bardzo duży wzrost przestępczości w U.S.A -Narodziny w kinie Brudnego Harrego ,Paula Kerseya i Franka Castla alians w ,,The Punisher ,, w komiksie
Lata 80 -Strach przed homoseksualizmem ,feminizmem ,widmo ,,AIDS ,, a także Związek Radziecki nazywany przez Ronalda Regana ,,Imperium Zła ,, Tylko stuprocentowy facet o wielkich muskułach mógł temu zaradzić (Schwarzenegger ,Stallone ) lub kilku pomniejszych ( Seagal ,Van Damme ,Norris ) .
Po 2000 roku to chyba takim bohaterem który daje poczucie bezpieczeństwa został Spidermam ,w 2002 -reakcja na zamachy terrorystyczne w Nowym Jorku w 2001 ,zresztą akcja dzieje się nawet w filmie i w komiksie w Nowym Jorku .Ciekawe czy lub kto teraz przejmie pałeczkę ?

ocenił(a) film na 4
bradock

Teraz pałeczkę przejmą Palestyńczycy i ci wszyscy z Indii, Turcji i tego typu państw ze słabościami do terrorystycznych zamachów. Wiem, że głupio ujęłam to w słowa, nie wypada tak pisać, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi.

ocenił(a) film na 6
karoman4

Nie wiem o co ci chodzi ? Ja mówię o filmie ,kinie a nie realnej polityce ? Za tydzień startuje ,,Gunman ,, -mam nadzieje że Amerykanie ,Te pie*psz*one świnie ruszą swoją spaśle dupska i wybiorą się do kina na ten film zamiast piracić i torrentować .Nie chcę znowu oglądać ,,Lutza ,Ortiza w ,,Exp4 ,, Gunman powoli ale się rozkręca ,ja czuje że to będzie czarny koń wiosny : http://www.youtube.com/watch?v=_M3CclXaNYw

bradock

Wyczuwam klapę finansową. Film ma bardzo słabe opinie, dlatego to może się odbić na zarobkach.

ocenił(a) film na 6
granat5

Niby tak ,to ma sens co mówisz ale np ,,Uprowadzona ,, też miała kiepskie notowania u krytyków filmowych ,szczególnie u tych polskich krytyków a stała się sukcesem kasowym ,nie wiem jak było u amerykańskich recenzentów ... Albo ,,Olimp w ogniu ,, miał też mieszane opinie krytyków ,cześć negatywna ,druga cześć pozytywna a mimo to stał się mega -przebojem kasowym .Tylko że tutaj to była wysokobudżetowa produkcja ,a zawsze na to wiencej ludzi pójdzie .,,Gunman ,, najbardziej może dobić w kinie nie słabe recenzje ale to że jest takim staroświeckim B -klasowym akcyjniakiem rodem z lat 80 .Większość ludzi pomyśli Eeee ,za słabę żeby iść na to kina ,mały budżet ,brak spektakularnych efektów specjalnych ,prosta ,sztampowa fabuła ,kategoria R itp .Trzeba przełamać za wszelką cenę ten chory stereotyp myślowy ......

bradock

Zagranicą Uprowadzona miała raczej mieszane opinie, ale te Gunmana są wręcz miażdżące. Widzowie też nie są zachwyceni. Średnia 5,6 na imdb.
Nieraz się zdarza, że mimo słabych opinii jakiś film jest ogromnym sukcesem kasowym, ale często, dlatego że przed premierą film robi spory szum.
Bez przesady, Olimp w ogniu aż takim mega przebojem kasowym nie był. 161 mln $ przy budżecie 70 mln $ nie jest jakimś super wynikiem.

Gunman ma podobno budżet 40 mln.

ocenił(a) film na 6
granat5

Niestety Granat twoje przypuszczenia często się sprawdzają ,wiec lepiej nie myśl już negatywnie xD Zobaczymy jaka recenzja będzie na filmweb tego filmu oraz na portalu ,,Action Elite ,, -oni tam najwiarygodniej recenzują filmy akcji od strony i położenia fanów akcji .

bradock

Haha, to miłe słyszeć, że jestem taki dobry w przypuszczeniach. :D
A filmowi źle nie życzę.

ocenił(a) film na 6
granat5

Trzeba będzie poczekać aż do momentu premiery filmu w Polsce i zobaczyć jakie bedą opinie ,komentarze widzów po weekendowym seansie .I to jeszcze najlepiej od jakiś zaufanych/znajomych userów .Bo ja np zauważyłem takie zjawisko na filmweb ,szczególnie u nowych filmów ,dobrych filmów ,że wiara daje specjalnie słabe ,negatywne komentarze a potem inni to czytają i się nabierają .Np ,,Dorwać Byłą ,, z Butlerem ,wiara piszę że słaba ,oklepana komedia ,potem ktoś obejrzał ten film przypadkiem i daje komentarz ,, Jesteście okropni !!! ,, Przez wasz pół roku czekałem z obejrzeniem tego filmu .I to jest na wielu forach (,,Skyfall ,, ,,Olimp w ogniu ,, ,,Die Hard 5 ,, itp ) Ale co ciekawe na forach filmów z lat 80 ,głównie tych mniej znanych np ,,Bez Litości ,, z Gere i Basinger takie coś nie występuje ,opnie są zazwyczaj podobne ,pokrywają się że sobą .Widocznie widać że Gimbaza nie zna tych filmów .....