Doskonałe zwieńczenie trylogii:
* perfekcyjna obsada i aktorstwo (Oldschoole jak zawsze bezbłędni, a młodzi wypadli świetnie)
* doskonały scenariusz i fabuła (jak w poprzednich filmach jest czas na wygłupy, rozwałkę i chwilę refleksji)
* spektakularna destrukcja i szeroko pojęta rozwałka!
Jeżeli natomiast chodzi o brutalność to nie była ona jakoś specjalnie eksponowana, jak to miało miejsce chociażby
w takim przykładowym "Sabotage", który jest brutalniejszy od wszystkich części "EX'ów" razem wziętych. Wszystko
jest poukładane od początku do końca, a Mel z Banderasem i Snipesem zamiatają system swoją za*ebitością!!! :)))
Sprawdziło się to o czym mówiłem. Gunman uzyskał tylko 5 mln dolarów. Bardzo tragiczny wynik. Nawet film akcji z Neesonem, Nocny pościg w drugi weekend trochę więcej zarobił.
Jesteś dobry Granat w przepowiedniach ale o ,,Londyn w ogniu ,, się nie spytam ciebie bo jeszcze mi tu jakieś czarne wizje rzucisz ..........
Dalton w turbanie to wiem.
Plot do Niezniszczalnych 4 - Niezniszczale będą łupać Islamczyków,
Kasia : Tobie już chyba przejadły się te wszystkie akcyjniaki z lat 80/90 ? Jesteś już chyba nasycona xD A jeszcze masz sporo ,naprawdę sporo dobrych akcyjniaków do zaliczenia ,wież mi .A jednym z najlepszych ,które nie widziałaś a musisz przed końcem życia obejrzeć jest ,,Wykidajło ,, zwane inaczej ,,Przydrożny Bar ,, To co się w tym filmie wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie !!! Knajpa ,Banda Zbirów ,Ostre Lanie się po pysku ,krew ,trupów nie brakuje ,gorące i seksowne kobiety oraz ten wspaniały charyzmatyczny Patrick Swayze który nie cacka się z hołotą i ostro ich kasuje .Nic aby oglądać !!! : http://www.youtube.com/watch?v=21NAkSAdHHI
Wiem, ten film też mam w planach. Wypadałoby zobaczyć Patricka ale nie w roli tancerza tylko z bronią w ręku.
Akcyjniaki nie przejadły mi się. Po prostu potrzebowałam takiej dłuższej przerwy od oglądania jakichkolwiek filmów. Ja robię tak co jakiś czas. Ale już mam zamiar wziąć się za coś. Może jutro obejrzę ten film, co mi polecasz.
Tu masz drugi zwiastun ,,Wykidajło ,, który jest dla mnie wzorcowym filmem akcji i kwintesencją kina rozrywkowego !!! :http://www.youtube.com/watch?v=V7jtOGfqeho
A teraz na świecie nie dzieje się bezpiecznie ,z jednej strony owładnięty manią wielkości Putinek a zdrugiej strony świrusy z ,,Państwa Islamskiego ,, którzy ostatnio urządzili sobie sezon łowiecki w muzeum w Tunezji .Nie wygląda to dobrze ,murzynek Bambo nie panuje nad tym ,chyba jedynie najbardziej rozsądny jest premier Wlk Brytani ,David Cameron który często i otwarcie przeciwstawiał się Rosji .Nie to co te lizusy Putina z Niemiec i Francji ....
Ale ja chcę mieć Kasiu swojego bohatera a nie jakiegość arabusa xD . Sean skopie tyłki ruskom i arabusom i to w stylu kina lat 80 :http://www.youtube.com/watch?v=6Kn5Td9uIiE
O ile zdążą coś nakręcić. Może Putin nas nie wysadzi, skoro Seagal chce kręcić u nas film jak to wspominał ostatnio, a jak wiadomo, Stefan przyjaźni się z Władimirem.
Dialog:
Steven: "Zdrastwujtie Vladek! Weźno wstrzymaj się z tymi rakietami na Polskę, bo chcę tam nakręcić kolejnego Cudzoziemca. Tym razem zagrają Kot, Szyc, Żebrowski i ta blonddupa z Play."
Putin: "Haraszo Stefcio, ale masz nie więcej jak tydzień czasu."
Steven: "Eee tyle mi wystarczy. Wykorzystam sceny z moim udziałem z innych filmów, dublerów już załatwiłem, jakoś posklejamy to w jednego gniota. Masz u mnie bańkę bimbru, haha!"
Putin: "Eno bimbru u nas dość, ale możesz przywieźć te bułgarskie dziewuszki."
Steven: "Haraszo!"
Putin: "Wot czort!"
Steven: "Szto się stało?"
Putin: "Chuck Norris wysłał mi maila pisząc, że znowu będzie reklamował Bank Zachodni w Polsce."
Steven: "Uhuhu... ni haraszo... I szto teraz?"
Putin: "Wracamy nazad na Ukrainę!"
I dlaczego robisz kwas?
Filmy dla dorosłych, to filmy dla dorosłych. Łupanki Seagala są pełne brutalnych scen, które nie powinny trafiać do dzieci i młodzieży, którzy mogliby wcielić złe wzorce w życie bądź po prostu się przestraszyć i mieć w nocy koszmary albo inne urazy w psychice..
"Szczególnie, że dzieciaki oglądają gorsze rzeczy."
To^ nie jest żaden argument. Dzieciaki oglądają gorsze rzeczy, bo nie ma ich kto skontrolować i przypilnować. Dzieciaki oglądają gorsze rzeczy, bo nie respektują zakazów swoich rodziców. A jeśli mama albo tata mówi dziecku, że nie wolno, to znaczy, że nie wolno.
"Filmy dla dorosłych, to filmy dla dorosłych. Łupanki Seagala są pełne brutalnych scen, które nie powinny trafiać do dzieci i młodzieży, którzy mogliby wcielić złe wzorce w życie bądź po prostu się przestraszyć i mieć w nocy koszmary albo inne urazy w psychice.."
Zależy w jakim wieku jest dziecko. Wiadomo, że 6 latek nie powinien oglądać takich filmów, ale np. 14-latkowi (a to wciąż dziecko) złe sny nie powinny grozić i głupotą byłoby im zakazywać łupanek. Zresztą łupanki Seagala w porównaniu z ostrymi filmami gore ociekającymi samą krwią i flakami to pryszcz. Tamte filmy to dopiero jazda.
A ty nie raz chwaliłaś się, że jako dziecko oglądałaś kino akcji i jakoś nie masz od tego urazów w psychice. Ja tak samo.
Psychika jest różna jak różni są ludzie. Skąd wiesz, co siedzi w głowie 14-latka? Patrząc przez siebie? Tego nie można porównać, bo jak już napisałam, każdy jest inny. Być może jestem z tych, dla których takie sceny nie robią jakiegoś wielkiego wrażenia (w sensie negatywnym). Brutalne filmy akcji mogłam oglądać (Robocop) i się nie bałam. Ale "Z archiwum X" było dla mnie piekłem! Widziałam dwa, czy trzy odcinki w dzieciństwie (po seansie jednego odcinka, wymiotom i biegunce nie było końca; miałam 5-6 lat, moja babcia była pewna, że zjadłam coś nieświeżego. Ale co, przecież nie mogłam się przyznać, że to przez ''Z archiwum X". Po latach jak o tym wspominam, mam niezłą bekę, ale wtedy to był koszmar. xD ) i potem nie zabierałam się już za ten serial, nawet po latach nie ma takiej opcji.
Ja jak byłem mały to nie mogłem oglądać ostrych filmów akcji , przez 10 lat mieszkałem z rodzicami w Poznaniu w bloku ,i tam ojciec miał Video ,i też filmy i nie zabardzo mi kazał oglądać .Raz udało mi się obejrzeć z nim ,,Szczury Wojny ,, i ,,Pula Śmierci ,, .Natomiast w 1993 roku ,gdy skończyłem 10 lat poszłem mieszkać z mamą do babci na wieś ,i tam mieszkał również mój kuzyn/wuja którzy lubili oglądać filmy ,zwłaszcza akcji i mieli Video .Od tego momentu rozpoczoł się Raj dla mnie !!! Kuzyn miał kolegę który miał pełno filmów nagranych na kasety z wypożyczalni lub z Telewizji ,Ach było co oglądać !!!
Masz racje, psychika jest różna, lecz zdrowemu młodemu niepełnoletniemu zakazanie obejrzenia Robocopa czy Die Hard raczej jest przesadzą. To są brutalne filmy, ale nie aż tak jak filmy o których mówiłem powyżej. Ja mogę się przyznać, że oglądałem nawet z moim Ojcem łupanki Seagala. No nie w wieku 5-6, trochę później.
Jeszcze jedno. Czasem się zdarza, że jakiemuś 14-latkowi z problemami psychicznymi mogą takie filmy zaszkodzić. Kiedyś czytałem o kimś kto po wpływem Rambo zabił kogoś, ale to jednak rzadkość. Nawet film akcji z kategorią PG-13 może zaszkodzić albo inspirować do popełnienia zbrodni, bo przecież też są tam strzelaniny, łagodniejsze, ale są.
W sumie taka,, rewolucja kulturowa,, w polskiej telewizji nastąpiła gdy Polsat w 1997 roku uruchomił ,,Pasmo Megahitu ,, -gdzie zaczęto legalnie puszczać ostre filmy akcji po 20 .00 -Pierwszym był ,,Rambo -Pierwsza Krew ,, a drugi ,,Pamięć Absolutna ,, itp Przed 1997 rokiem rzadko filmy akcji leciały w Tv o 20 .00 ,jedynie z czego pamiętam to ,,Kickboxer ,, leciał w 1994 roku w święta wielkanocne na Polsacie o 20.00 ,Szklana Pułapka 1,2 też o 20 .00 ale na TVP1 w 1995 i 1996 roku ,oraz ,,Wygrać że śmiercią ,, również o 20.00 w 1994 na TVP1 .Ale już ,,Niko ,, ,,Wybraniec śmierci ,, ,,Szukając Sprawiedliwości ,, ,,Liberator 1,2 leciały na TVP1 po 23.00 .Dodam jeszcze że Polsat w 1997 roku o 20.00 puścił film ,,Ostry Poker w Małym Tokio ,, ,bez cenzury i niestety beknoł potem za to xD Gdy TVN powstał i uruchomił ,,Superkino ,, też zaczeli tam puszczać filmy o 20.00 .
Jeszcze wracając do ,,Niezniszczalnych 3 ,, to najbardziej boli to że nie tylko straciliśmy szansę na świetne oldschooldowe kino akcji ale ten film gdyby okazał się kolejnym mega -hitem kasowym mógły znowu zamieszać na rynku kina akcji i dać otuchy i chęci producentów do kręcenia kolejnym staromodnych akcyjniaków w R . ,,John Wick ,, i ,,Olimp w ogniu ,, są chyba za słabe i mniej znane żeby przechylić szalę zwycięstwa na naszą stronę xD .Chociaż ,,Olimp w ogniu ,, zarobił na całym świecie 150 mln dolarów ....
To prawda ale to było w zeszłym roku, a teraz kupiłem DVD za 2 dychy i obejrzałem na spokojnie - jednak się myliłem
w swoim poprzednim osądzie, do czego się oficjalnie przyznaję i chylę czoło, posypując je jednocześnie popiołem.
"EX3" rządzi tak jak poprzednie filmy - jedna z Najlepszych Trylogii Wszech Czasów!!!
Aha ... To fajnie że ci spodobał film .Ja też czasami zmieniam zdanie o filmie ,gdy drugi lub trzeci raz obejrzę film .Np kiedyś bardzo mocno oceniałem ,,Die Hard 5 ,, praktycznie była najwyższa nota (serio ) ale po kilku seansach i dojściu ,,Olimpu w ogniu ,, zmieniłem zdaniem ,obniżyłem ocenę ale utrzymałem prestiż tego filmu czyli mocna 8 .