PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73947
5,2 28 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

http://www.expendablespremiere.com/1/post/2013/10/great-set-pics-of-arnold-schwa rzeneggers-zombie-flick-maggie-alan-taylor-talks-terminator-5-the-producer-of-th e-expendables-films-avi-lerner-confirms-that-a-fourth-expendables-film-is-in-the -works.html

jak dobrze zrozumiałem to planują ex4. nie wiem co o tym sądzić. czwarta część to było by dla mnie troche za dużo. chyba że obsada była by jeszcze większa oraz czas filmu dłuższy by każdy pojawił sie więcej niż 10 min. więcej orginalnej akcji i fabuła lepsza (scenariusz).

dodatkowo oczywiście reżyser z doświadczeniem

ocenił(a) film na 6
ActionMan_filmaniak

Nic ując ,nic dodać !!!

ocenił(a) film na 6
bradock

Obejrzyj gamera, jeśli jeszcze nie widziałes, moze nie powala, ale trochę niezlej akcji jest.
Kurcze znowu mi podkresla na czerwono podczas pisania, gdzie to mogę zlikwidować, bo zapomniałem?

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 4
ActionMan_filmaniak

Witam, Kolegę. ;-)

ocenił(a) film na 6
karoman4

Witam prawie ulubioną koleżankę :)

ocenił(a) film na 4
ActionMan_filmaniak

Fakt, prawie robi wielką różnicę.
Co tam dobrego słychać?

ocenił(a) film na 6
karoman4

Taki żarcik, to 'prawie" w pozytywnym tego slowa znaczeniu, bez zadnej zlośliwości.
A u mnie wszystko dobrze, nie narzekam.

ocenił(a) film na 4
ActionMan_filmaniak

Spoko, wszystko dobrze zrozumiałam. ;-)

ocenił(a) film na 6
karoman4

Ok.:)

użytkownik usunięty
bradock

Ee właśnie w kinie sensacyjnym się zmarnuje. :)

ocenił(a) film na 6
karoman4

Tak nawiasem mówiąc jak to sie stało, że amerykanie nakręcili niemal identyczne filmy w tym samym czasie? Dla mnie to finansowy samobój. Jeszcze Olimp mi przypadl do gustu, ale na Tatumie się zawiodłem.

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

Obama pewnie nakłonił dwóch reżyserów by stworzyli podobne propagandowe filmy w celu by społeczeństwo zaakceptowało kolejną wojnę amerykanów. :D

ocenił(a) film na 6

dla mnie Amerykanie moga wybić wszystkich Arabów, zobacz co się dzieje jak się za dużo im pozwala na przykladzie Wysp, czy Francji.

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

Dobrze, że u nas nie ma i pewnie nie będzie takiego napływu Arabów.

ocenił(a) film na 6

U nas KK jest taką naturalna barierą przed wpływami brudasów.

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

No ale też warunki życia, język etc.

ocenił(a) film na 6

Pewnie jest tak jak mówisz ,ale przez to jeszcze bardziej ,,Olimp w ogniu ,, przypominał typowe ACTION MOVIES MADE 80's .W latach 80 Stallone też nie miał ochoty krecić Rambo 2 ale podobno producenci oraz sam Ronald Regan naciskali na niego żeby nakrecił kolejną cześć .Te filmy należały do gatunku ,,Zimnowojenne kino akcji ,, Wiec nie widzę w tym jakiegość problemu .

ocenił(a) film na 4
ActionMan_filmaniak

Również i ja uważam, że ''Olimp w ogniu'' wypadł lepiej, niż jego podróbka.

użytkownik usunięty
karoman4

Podróbka? Skąd masz taką informacje?

użytkownik usunięty
karoman4

Albo tak zapytam
Skoro mówisz podróbka czyli chcesz powiedzieć, że po zaraz wyjściu Olimpu w ogniu w kinach przez kolejne 3 miesiące stworzyli Świat w płomieniach? Gratuluje :)

ocenił(a) film na 4

A czy ja napisałam gdzieś, że ''Świat w płomieniach'' został stworzony tuż po premierze ''Olimpu w Ogniu''?

użytkownik usunięty
karoman4

Napisałaś podróbka czyli film musiał powstać po Olimpie. Niestety nie przyszło Tobie do głowy, że oba filmy w tym samym czasie mogły być produkowane. :)

ocenił(a) film na 4

No ok. Ale pomysł na film, jako pierwszy mieli ci od ''Olimpu'' przynajmniej jako pierwsi rozgłaszali się w necie. To po pierwsze.
A po drugie: Czy Ty zawsze musisz się do mnie przyczepiać, zwłaszcza z tak błahych powodów? Nie masz nic ciekawszego do roboty?

użytkownik usunięty
karoman4

"Ale pomysł na film, jako pierwszy mieli ci od ''Olimpu'' przynajmniej jako pierwsi rozgłaszali się w necie."

W internecie to pewnie 100 pomysłów o filmie o Białym Domu mieli, jeszcze przed Olimpem. :D

Przyczepiam się bo głupotę walnęłaś nazywając ten film podróbką, którą nie jest. Najpierw lepiej poczytać zanim się coś napisze.

ocenił(a) film na 4

Ty masz o tym inne zdanie. Ja mam o tym inne zdanie. Masz z tym jakiś problem? Bo ja absolutnie nie.

użytkownik usunięty
karoman4

To nie jest Twoje zdanie to kłamstwo. Filmy powstały w podobnym czasie, Świat chyba nawet wcześniej ruszył z realizacją, ale głowy nie dam, muszę poczytać o tym jeszcze. Nazywając go podróbką oszukujesz siebie i innych.
To że się czepiam, cóż to jest forum, musisz się z tym pogodzić, że ktoś się może czepiać.

ocenił(a) film na 4

Forum nie służy do czepiania się tylko do dyskutowania i szanowania poglądów innych, mimo iż są odmienne od naszych.
''Podróbka''. Ok, może na wyrost użyłam tego słowa. Happy now?

użytkownik usunięty
karoman4

Poprzez czepianie się przecież dyskutujemy. :)

ocenił(a) film na 4

Otóż nie.

ocenił(a) film na 6

Nie widzę sensu spierania się w tej dyskusji ? Powiniśmy się cieszyć że powstały dwa takie fajne filmy akcji styliżowane na lata 80 .Dla mnie to prawdziwe kino akcji .A to że w tym czasie powstały dwa filmy o podobnej tematyce to nie nowość ? W 1985 roku też powstały dwa filmy o tematyce uwalniana jeńców wojenych w Wietnamie : Rambo 2 i Zaginiony w akcji 2 : Początek .

ocenił(a) film na 6
bradock

Jednak ktoś z kogoś zerżnął, a za plagiat jest odpowiedzialność karna. Te filmy o których wspominasz az tak podobne do siebie nie są. Mnie drażni zbyt duże podobieństwo w niektórych szczegółach w Olimpie i Świecie: motyw córki, motyw działek na dachu i zestrzelonych helikopterów, pewnie jeszcze więcej podobieństw znalazloby się.

ocenił(a) film na 4
ActionMan_filmaniak

Sam temat przewodni jest podobny. W obu mamy prezydenta i zamach na niego, motyw z wystrzeleniem bomby jądrowej w silosach itd.

użytkownik usunięty
karoman4

Mówię wam te oba filmy to sprawka Obamy, ale nie wierzycie mi. :D

ocenił(a) film na 6
karoman4

No i motyw zdrajcy w Bialym Domu.

ocenił(a) film na 6
karoman4

Ale mnie najbardziej wkurzylo powielenie motywu córki.

ocenił(a) film na 4
ActionMan_filmaniak

Jakiej córki? W 'Ś.w.P.'' była córka Tatuma, a w ''O.w.O.'' był syn prezydenta.

ocenił(a) film na 6
karoman4

Zapędziłem się, oczywiście chodzilo mi o motyw dziecka, dałem plamę, cos mi pamięć szwankuje hehehe

ocenił(a) film na 6
ActionMan_filmaniak

Tylko że reżyser ,,,Świat w płomieniach ,, krecąc ten film dowiedział się dopiero w czasie krecenia że powstaje drugi taki film .Co ,,Rambo 2 ,, i ,,Zaginiony w akcji 2 ,, to nie są do siebie podobne ? Są i jeszcze bardziej niż ,,Olimp do Świata ,, Zarówno w tym i jak w drugim filmie główny bohater jest umieszczony w niewoli ,są na nim dokonywane tortury ,potem ucieka i potem znowu wraca żeby uwolnić swoich kolegów -jeńców .Ja z tego akurat nie widzę problemu ,tak samo jak Olimp czy Świat .

ocenił(a) film na 6
bradock

Ja nie wierzę w takie zbiegi okoliczność, że dwóch reżyserów nagle wpada równocześnie na taki sam pomysł, a kto byl pierwszy niech rozstrzyga sąd, o ile do tego dojdzie. Natomiast Rambo 2 i zaginiony łączy tylko wątek główny, czyli odbicie więźniów z niewoli wietnamskiej. Rambo nie uciekl z niewoli zeby wrócić i uwolnić jeńców, odsiadywal wyrok za zdarzenia z pierweszej krwii i dostaje szansę zmycia dawnych grzechów w zamian za udzial w misji odbicia więźniów.

ocenił(a) film na 6
ActionMan_filmaniak

Oglądaleś dokładnie film Rambo 2 ? Przecież miałam znaleść pusty obóz jeniecki ,znalazł z wiezniami ,wiec go wystawili .Trafił do niewoli ,torturowali go ,potem uciekł z pomocą tej wietnamki by na końcu wrócić po wieżniów i ich przywieść do U.S.A Podobny schemat był w ,,Zaginiony w akcji 2 .Normalnia kopia jednego filmu .

ocenił(a) film na 6
bradock

Zgoda, dawno nie ogladałem więc moglem coś pokręcić, ale nadal uwazam, że bardziej się róznią niz te dwa dzisiejsze filmy, zobacz ile wspólnych watków: dziecko, zdrajca w Bialym Domu, dzialka na dachu, desant , zestrzelone helikoptery

ocenił(a) film na 6
ActionMan_filmaniak

Te filmy są podobne do siebie (Opanowanie Białego Domu ) ale jednak akcją i fabułą się trochę różnią .Oba mi się podobają bo przywołują ducha kina akcji lat 80 .Nie widzę w tym problemu .

ocenił(a) film na 6
bradock

ja znowu nie lubię plagiatu i kradzieży pomyslów, wolałbym żeby nakręcil fajny film akcji o czymś innym, chociażby nawet o ataku na pentagon. Mam nadzieję, że nie będzie kontynuacji swiata. Poza tym po seansie z olimpem, ten drugi już tak mnie nie zainteresował, zwłaszcza , że moim zdaniem był nudniejszy, akcja też mnie tak nie porwała.

ocenił(a) film na 6

Olimp był pierwszy w kinach ,wiec napewno nie jest podróbą Świat w płomieniach .Jeśli któryś ma być podróbą to raczej ,,Świat w płomieniach ,,

użytkownik usunięty
bradock

Ale Świat wyszedł 3 miesiące po Olimpie. W 3 miesiące nie zrobisz takiego filmu.

ocenił(a) film na 6

Ale chyba logiczne jest to że musieli ,,Olimp w ogniu ,pierwszy kręcić .Po za tym po fabule wydaje mi się że ,,Olimp w ogniu ,, jest tym filmem co powinien być ,czyli lądowy atak na Biały Dom ,zdobycię siłą Białego Domu ,Prezydent i jego ekipa zakładnikami ,Samotny Bohater na którego już nikt nie liczył przystepuje do zabójczej misji mającej uratować prezydenta ,zakładników oraz oczyścić jego dobre imie .Po za tym mnóstwo nawiążań do Die Hard i Liberatora .Tak powinien wyglądać film o opanowaniu Białego Domu .Tymczasem w Świat w płomieniach dostajemy jakość parodie kina akcji ,terorysta bez problemu wjeżdza sobię ładunkiem wybuchowym do kapitolu i jakgdyby nic odchodzi sobie ,potem Bomba wybucha .Prezydent U.S.A biega sobię w Jordanach i strzela z wyrzutni rakiet . jakgdyby nić .Plus tego wplątanie w ten spisek córki przyszłego ochroniarza ,to wszystko takie płytkie .Olimp w ogniu ma protszy i bardziej zwarty scenariusz oraz daje mocniejszego kopa podczas produkcji .

użytkownik usunięty
bradock

"Ale chyba logiczne jest to że musieli ,,Olimp w ogniu ,pierwszy kręcić"

Poszukaj w necie który pierwszy zaczęli kręcić.

".Tak powinien wyglądać film o opanowaniu Białego Domu"

Tak wygląda naiwny film o opanowaniu Białego Domu.

"Tymczasem w Świat w płomieniach dostajemy jakość parodie kina akcji ,terorysta bez problemu wjeżdza sobię ładunkiem wybuchowym do kapitolu i jakgdyby nic odchodzi sobie ,potem Bomba wybucha"

Widzisz Świat w płomieniach jest lżejszy i z humorem, i to ratuje ten film. Do parodii jeszcze sporo brakuje. Zobacz taką Maczete zabija. Olimp w ogniu zrobili na poważnie, no kurde niepoważny film robić na poważnie.

ocenił(a) film na 6

Wieksość filmów akcji jest naiwna .Po za tym ,,Olimp w ogniu ,, aż tak poważny to nie jest bo przecież Banning rzuca wielokrotnie zabawnymi ,cietymi ripostami inni zresztą też .Po za tym ,,Die Hard ,, była poważna ,bardziej w stylu ,,Olimpu niż Świat w płomieniach .,,Olimp w ogniu ,,to doskonały film akcji zrealizowany w starym stylu .,,Świat w płomieniach też jest dobry ale sporo mu brakuje do Olimpu .

użytkownik usunięty
bradock

Tylko, że Die Hard to inna półka. Die Hard jest aż tak naiwny jak Olimp w ogniu, po prostu to nie jest zwykły, głupi film akcji.
Dla mnie Olimpowi brakuje dużo do doskonałego filmu akcji. Światowi zresztą też.