PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33398}

Ninja 2: Zemsta Ninja

Revenge of the Ninja
1983
5,9 531  ocen
5,9 10 1 531
5,5 2 krytyków
Ninja 2: Zemsta Ninja
powrót do forum filmu Ninja 2: Zemsta Ninja

Otóż 18 lat temu oglądałem dobry film o ninja na VHS i pamiętam tylko tyle, że naga kobieta myła się w łazience, a obserwował ją jakiś facet (być może japończyk). Po wyjściu z łazienki ten gościu ją zaatakował a następnie przywiązał do łóżka i zaczął ją całować po brzuchu. Mam jakieś przebłyski... pamiętam też białego albo białych ninja. Znalazłem ten film w sieci, ale podobno trochę się różni od orginału, wycięto pewnie kilka scen gdyż był przeznaczony do wyświetlania w telewizji. Być może to ten film, ale nie jestem pewien. Może pamiętacie taką scenę w tym albo innych filmach o ninja? Proszę o pomoc

ocenił(a) film na 7
czarkon20

Tak, to scena z tego filmu, a ten rzekomy Japończyk to profesor Toru Tanaka.

Charles Monroe

dzięki za odpowiedź, ale nie wiesz, czy ta scena jest zarówno w orginale i "przeróbce" (wycięto kilka scen), czy tylko w orginale?

ocenił(a) film na 7
czarkon20

Nie mam pojęcia, z tego co pamiętam zawsze jak oglądałem ten film (kiedyś na vhs, teraz w kompie) to ta scena zawsze była. Jedyny film z Sho, o którym wiem, że są dwie wersje to "Pray for Death" (chodzi o końcową scenę walki w magazynie z manekinami). Najlepiej poszukaj informacji w necie - na pewno ktoś o tym pisał.

Charles Monroe

Obejrzałem ten film i jednak to nie o niego mi chodziło:/ (chociaż też jest dobry). Miałem wtedy z 8 lat jak go oglądałem na vhs. Nie wiem czemu, ale właśnie tylko scena erotyczna utkwiła mi w pamięci najlepiej:) To na 100% była brunetka (a w tym filmie jest blondynka ubrana w skąpy strój) kąpiąca się nago w łazience. Na pewno też podglądał ją jakiś podejrzany typek (japończyk albo chińczyk). Po wyjściu z łazienki, ten facet ją złapał w pokoju i przywiązał do łóżka, po czym całował ją po ciele i brzuchu. Dalszych scen i filmu już nie mogłem obejrzeć gdyż tata z dziadkiem kazali mi iść spać, bo to film dla dorosłych:D W tamtych czasach obejrzałem właśnie jakiś cały film o ninja na vhs, a ten z tą sceną tylko w połowie. Na pewno był o ninja, być może też o yakuzie. Biały ninja również przedstawia mi się przed oczami (w tym filmie go nie było). No cóż, CharlesMonroe dzięki za jakąś pomoc. Będę szukał dalej. Jak coś ci się przypomni, daj znać.

ocenił(a) film na 7
czarkon20

Mam w domu kilka filmów o ninja, więc jakby co dam znać. Jedno wiem na pewno: biały ninja był w "Enter the Ninja" z Sho, ale słabo pamiętam ten film (chyba muszę któregoś razu do niego wrócić ;)), więc nie wiem czy tam mogła być scena, o którą pytasz. Sprawdzić nie zaszkodzi (jak masz możliwość). A tak w ogóle to szukasz tego filmu dla tej sceny czy żeby obejrzeć do końca? :D

Charles Monroe

Hee, ten film "wtedy" zrobił na mnie duże wrażenie, był na prawdę wciągający. Jednak przez tą scenę nie mogłem go obejrzeć do końca, gdyż byłem za mały:D Udało mi się znaleźć już kilka filmów z tamtych lat (wszystkie na vhs-ie, bo tylko takie istniały), które pamiętam. Mam nadzieję, że i ten wreszcie odnajdę, choć szukam go już kilka lat... Jak coś uda ci się znaleźć, daj znać, będę bardzo wdzięczny:D

ocenił(a) film na 6
czarkon20

Obejrzałem wczoraj na MGM HD i szczerze taki sobie ten film.Jednak jak się było małym to te filmy fajniejsze były...:)
A czy ktoś z Was kojarzy taki film,gdzie koleś ubrany zwyczajnie skacze do góry,robi obroty i się zmienia w ninje...:)Dosłownie tak to pamiętam.I chyba były w tym filmie różne kolory stroju ninja tj.żółty,biały itd...

mandaryn111

Wydaje mi się, że to mogą być te filmy: "Ninja terminator" albo "Śmiertelny pojedynek ninja" (są dostępne w internecie).