PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33398}

Ninja 2: Zemsta Ninja

Revenge of the Ninja
1983
5,9 531  ocen
5,9 10 1 531
5,5 2 krytyków
Ninja 2: Zemsta Ninja
powrót do forum filmu Ninja 2: Zemsta Ninja

Witam, jako nastolatek b.podobały mi się filmy o Ninja (zwłaszcza trylogia z Sho Kosugim), Komando Ninja i inne, których nie pamiętam ale chodzi mi tylko o jeden, prawdopodobnie również z Sho, tylko że ja go chyba pamiętałem jako "Tysiąc oczu ninja", a wiadomo jakie to były czasy, domorośli lektorzy często wymyślali atrakcyjny polski tytuł nie mający wiele wspólnego z prawdziwym tytułem i teraz jest kłopot z odnalezieniem. Pamiętam, że główny bohater - ninja miał takie jakby metalowe drzwiczki zakrywające twarz, a na głowie ten czarny kaptur, aha i chyba gwiazdkę 4 ramienną na czole, którą mógł odpiąć i rzucić. UWAGA SPOILER SPOILER---Pod koniec filmu gonił głównego szefa (chyba grubas w ciemnych okularach) po jakiejś willi i na koniec wyjął taką rozkładaną gwiazdkę - wyglądała jak z gwoździ i rzucił w typa, przyszpilając go do ściany. Tyle mam przebłysków, mogłem nawet pomieszać kilka filmów, bo był jeszcze film, gdzie końcowa walka odbywała się w tartaku czy jakiejś fabryce i ------SPOILER SPOILER------ NInja przybił dłonie swojego oponenta do kilkumetrowej kłody, po czym zapewnił mu przejażdżkę w stronę piły tarczowej. Dostałem teraz cynk na gg, że ten pierwszy film to może być "Pray for Death" - plakat się zgadza z tym co tkwiło mi w pamięci, jeśli ktoś ma ten film/wie skąd pobrać to proszę o pomoc, także w ustaleniu tytułu tego drugiego filmu z tartakiem. Mam dużo filmów SF,samurajskich,dramatów i filmów mniej znanych, bądź zapomnianych-mogę się odwdzięczyć w taki sposób, z góry dzięki za pomoc i pozdro dla miłośników filmów o Ninja.

Pyrogenus

zobacz moze jest do pobrania na torrenty.org..pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Pyrogenus

Mam te filmy z lektorem na VHS. Czytane jako - "Tysiąc oczu ninja" i "Tysiąc śmierci ninja". Ale nie jestem pewien. Może w wolnym czasie odszukam te kasety i sprawdzę oryginalne tytuły.