PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651443}
7,0 97 tys. ocen
7,0 10 1 96670
6,0 21 krytyków
Non-Stop
powrót do forum filmu Non-Stop

Film mogl by byc spoko gdyby nie końcówka. Kolejny film, w którym ostatnie kilka minut psuje cały efekt. Zejscie samolotu na żadany pułap 2400m i lądowanie, gdzie wszystko zająło raptem chwilunię to mistrzostwo:D. Oczywiscie pilot na szczęście znajdował się już na trasie podejścia do lotniska, bo inaczej to kto wie co by się stało:D. Oczywiscie nie mogąc precyzyjnie sterować samolotem idealnie trafił w pas startowy:D. Bomba wybuchła w ogonie samolotu, a ni stąd ni zowąd wybuchł lewy silnik:D. Po urwaniu się przedniego podwozia, kiedy samolot już zwalniał wyrwało fotel z klasy bizness - za to też szcun:D.

Na koniec przypomniała mi się pamiętna scena z bodajże ostatniej części Szybkich i wsciekłych, ta na lotnisku. Kto widział to zrozumie absurd:D

Fabrycy

Zgadzam się w 100%. Początek interesujący, a później typowa hamerykańska kaszana... W szybkich i wściekłych pas miał chyba 300km długości :)

ocenił(a) film na 7
Fabrycy

Film akcji...

ocenił(a) film na 8
Fabrycy

Też w trakcie oglądania się wkurzałem na końcówce, ale też się zastanawiałem jakby inaczej się to mogło zakończyć... i nie wiem. Amerykanie zawsze i tak muszą na końcu walnąć efektami specjalnymi...

ocenił(a) film na 6
Fabrycy

100% zgody i jeszcze ci nieszczesni dwaj porywacze i te ich wydumane pobudki...

ocenił(a) film na 7
miko1980

11 września for-ever :-D prawie jak u nas smoleńsk :)

ocenił(a) film na 7
Fabrycy

Nooooo.... dodam do tego jeszcze to zrzucanie paliwa w ostatniej chwili tuż nad pasem ( Wrona zrzucał z pół godziny ) ;)

Fabrycy

dokładnie takie same odczucia mi towarzyszyły w trakcie seansu, jak i po...wszystko fajnie, jest napięcie, jest akcja, jest Neeson w swojej typowej roli twardziela i wszystko byłoby w porządku, gdyby nie tak końcówka...niby w miarę surowy thriller akcji, a powiało sci-fi :| czasami chyba twórcy na siłę próbują przekombinować...

ocenił(a) film na 5
Fabrycy

Do tego caly czas się zastanwiam o co porywaczom chodzilo. Dlaczego wybrali akurat Billa? Jako powod podali, że zgineło 3 tys osob. Domyslam się, że chodzi o zamach na wieże WTC. Ale co Bill z tym miał wspolnego? Był wczesniej glina i że to niby jego wina?

@ROBERTHUNT - o właśnie zapomniałem o tym zrzucaniu paliwa:D:D:D

ocenił(a) film na 7
Fabrycy

Popieram, wszystko ok, gdyby nie ten koniec.

ocenił(a) film na 7
Fabrycy

Do tego dorzucić trzeba jeszcze sam fakt z bombą.
Skoro nie mogli jej wyrzucić bo by się ciśnienie zmieniło, to mogli ją do pierwszego lepszego hermetycznie zamykanego bagażu wpakować (pełno takich) i bb ...

ocenił(a) film na 4
Fabrycy

Film absurdalny, ale nie tylko końcówka. Właściwie to ta cała końcówka jest bardziej prawdopodobna (choć przegięta) od wielu sytuacji wcześniejszych, głównie takich jak wspaniały plan porywacza który uwzględniał jasnowidztwo i w ogóle magię w swojej realizacji.

GodAs

Może powinniście oglądać dokumenty...pewnie w kodzie da vinci tez wam nie pasowało wszystko. To był film akcji. Pewnie wszystkie Bondy i Mission Impossible tez są do bani co??

ocenił(a) film na 4
boski17

Akurat Mission Impossible bardzo lubię pomimo bardzo przesadzonej akcji (ale ogólnie całość trzyma się kupy) a Bondy uważam za strasznie niepoważne i głupie.

ocenił(a) film na 5
Fabrycy

Generalnie cały film nie trzymał się kupy pod względem fabuły, ale trzeba przyznać, że trzymał w napięciu i jest idealny na piątkowy wieczór. Końcówka, gdy dowiadujemy się, kto jest czarnym charakterem, i że Liam nie ma zwid, jest już bardzo słaba i rujnuje cały film. Po wylądowaniu mamy już totalne Hollywood - wszyscy przeżyli, wszyscy szczęśliwi...

ocenił(a) film na 7
gry270

Na szczęście nie jest to film nad którego zakończeniem będziemy dumać przez kilka dni, także ważne, że nieźle się oglądało.
Końcówkę wybaczam amerykańskim producentom - mam wrażenie, że tego typu zagrania są już w dzisiejszych czasach wpisane w warunki stworzenia filmu akcji.
Tak czy siak, jeśli ktoś chciałby się trochę rozerwać, to aż taką znowu porażką ta pozycja nie jest.

Fabrycy

Powołaj komisję śledczą!

użytkownik usunięty
jacksonek

haha

Fabrycy

no a jak w pierwszej scenie zobaczyłam okularnika jak zaczepia marshala to od razu wiedziałam, że to porywacz i było już trochę nudno. :(

Fabrycy

Może zacznij oglądać kreskówki, tak się dzieją jeszcze lepsze akcje!.

ocenił(a) film na 5
DaRKUSTKA

A co dobrego polecasz?:D

ocenił(a) film na 8
Fabrycy

Prawda, film nie ustrzegł się błędów. Ale jest to film akcji a nie film instruktażowy dla pilotów Jako film akcji spełnił moje oczekiwania: rosnąca akcja , trzymająca do końca w napięciu, dobra gra Liama , który świetnie sprawdza sie w takich rolach. Film dobrze się ogląda i to jest najważniejsze.
Moja subiektywna ocena 8/10.
Dziękuje

użytkownik usunięty
Fabrycy

Mnie by najbardziej rozbroiło gdyby w momencie kiedy samolot już wylądował i wszyscy są cali i zdrowi samolot nagle zapala się i wybucha po czy pojawiają się napisy końcowe. To było by takie nie amerykańskie!

ocenił(a) film na 6
Fabrycy

Koniec zmasakrowal caly fil, zgadzam sie. Facet ma 2 minuty do wybuchu bomby ale wali gadki-szmatki, sztampa.
Dalem 6 za spierniczony komiec.