PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651443}
7,0 97 tys. ocen
7,0 10 1 96671
6,0 21 krytyków
Non-Stop
powrót do forum filmu Non-Stop

Czy zauważyliście, że dobry lekarz był muzułmaninem :D Jestem pewien, że to nie był przypadek, a
celowe zagranie, aby pokazać tzw. "poprawność polityczną" :P

ocenił(a) film na 7
shaqfan

Też tak uważam.
Zresztą ja do dziś miałbym obawy, gdybym zobaczył muzułmanina w samolocie.

ocenił(a) film na 7
shaqfan

Nie każdy muzułmanin to terrorysta , tak jak nie każdy polak to pijak i złodziej ;D

ocenił(a) film na 8
shaqfan

Ktoś kiedyś powiedział, że Islam pod względem nauk to przykład poronienia - zdawało się z początku, że dokądś to zmierza, a w końcu nic z tego nie wyszło. Muzułmanie praktykują przesądną medycynę, wspierają małżeństwa osób spokrewnionych, kadzidełka, a także zwierzęcy mocz jako metodę leczenia. Jeżeli ktoś uważa Egzorcyzmy Emily Rose za medyczne przesądy, myślę, że powinien zaznajomić się w ramach równowagi z wierzeniami wyznawców Mahometa. Czy istnieje szansa by Muzułmanin był wykształconym i genialnym lekarzem? Owszem, także wśród Islamistów zdarzają się ludzie, którzy patrzą ponad wersami i traktują je jako wskazówki i przenośnię, otwierają swój umysł i otrzymują w pełni zasłużone oświecenie.

Natomiast żeby nie psioczyć tylko w jedną stronę zwrócę uwagę na jeszcze jeden szczegół. Polski kwiat medycyny od kiedy pojawiła się informacja o kolejnym wybuchu epidemii wirusa ebola, w przeciwieństwie do reszty cywilizowanego świata, zareagował wzruszeniem ramion. Jak to ujął jeden z lekarzy dla Polsat Wiadomości - ludzie przyjeżdżają do Polski z Liberii i nie ma co panikować bo dotarcie wirusa do Polski jest tylko kwestią czasu. Ot, taki przykład, że idiotą można być w każdej kategorii wyznaniowej.