Oglądanie trailerów czy też kryptospoilerów często decyduje o tym na co idę. Miałem do wyboru 72 godziny (i tu mi przeszkadzał Kevin Costner) i właśnie Non-stop. Liam Neeson i Juliane Moore powinni gwarantować niezłe kino. I tak jest w rzeczywistości. Dobra
rola Neesona oraz Moore i całkiem świeży pomysł pozwalają na ponad godzinę dobrej zabawy. Film
trzymający w napięciu jak dobre thrillery z dawnych, nieco zapomnianych czasów. Jest jednak jedno
ale … Amerykanie mają częstą tendencję do zepsucia niezłego filmu banalnym przesłaniem dla ludzi
umysłowo sprawnych inaczej. I tutaj niestety też końcówka posiada tą wadę. Szkoda, że scenarzyście
i reżyserowi zabrakło pomysłu na pointe.
Niemniej jednak ponad godzina akcji gwarantowana.
Dokładnie, film ogólnie niezły, ale też bardzo naciągany (np. czytanie smsów pasażerów w 3 sekundy, wysyłanie wirusa w zdjęciu) z wielką ilością niedomówień. Przez cały film czekałem na zaskakujące rozwiązanie zagadki ... niestety zamiast eksplozji były sztuczne ognie...
Film ogólnie mi się podobał, lecz mam dwa krótkie pytania do osób spostrzegawczych i ciekawskich.
1. Podczas bójki z pierwszą ofiarą, telefon denata wpadł do umywalki i zaczęła lać się woda, w umywalce nie było korka, a po zabójstwie telefon wciąż leżał w wodzie, dlaczego woda nie spłynęła ?
2. Nie wiem czy jest jakaś różnica pomiędzy numerem zastrzeżonym i "nieznanym" ? Ale jak się DZWONI do kogoś z zastrzeżonego to numer u danej osoby się nie wyświetla, lecz jak się piszę SMS to numer mimo wszystko jest widoczny. No chyba że to był jakiś specjalny program do pisania wiadomości, no nie wiem.
Pozdrawiam
Człowieku, po co zwracać uwagę na takie szczegóły żeby nie powiedzieć pierdoły ?
ad. 1 Woda lała się na telefon ale jednocześnie spływała więc nie widzę w tym nic dziwnego.
ad. 2 Być może jest tak jak mówisz ale hackerzy mogą to obejść i to ma swoje wytłumaczenie w filmie.
Nie rozumiem Twojej odpowiedzi na pierwsze pytanie. Przeczytaj raz jeszcze pytanie, a potem swoją odpowiedź.
Pisali przez sieć lokalną . Coś jak gadu gadu tylko kazdy może się podłączyć . Ogólnie była ona dostępna tylko dla 2 federalnych , żeby rozmawiali ze sobą , ale jak widac ktoś się podłączył