PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651443}
7,0 97 tys. ocen
7,0 10 1 96670
6,0 21 krytyków
Non-Stop
powrót do forum filmu Non-Stop

SPOILER!!! Do momentu ujawnienia się czarnych charakterów, film świetny, trzymał w napięciu.
Niestety, końcówka zepsuta, typowa strzelanka, napięcie gdzieś uciekło oraz przesłodzony i aż
nierealnie optymistyczny finał. Dlatego zamiast 7/10, daję 6/10.

ocenił(a) film na 6
ZwiastunNocy

Zgadzam się w 100%

ocenił(a) film na 7
karola_24

również się zgadzam. Byłem przekonany że czarnym charakterem jest czarnoskóra 'nomen-omen' stewardesa, ktora w pierwszej polowie filmu pojawia sie raz czy dwa. na szczescie pojawil sie element zaskoczenia, stad wyzsza ocena filmu:) Final holywoodzki niestety

ZwiastunNocy

Zgadzam się z Toba, straszna propaganda, pewnie w stanach znów zamierzają "zacisnąć pasa" obywatelom, ograniczenie praw w imię walki z terroryzmem wewnętrznym.
http://wolnemedia.net/polityka/w-usa-zajma-sie-krajowym-terroryzmem/
.

ocenił(a) film na 8
ZwiastunNocy

raziła amerykańskość filmu - przemowa po tym jak go złapali pasażerowie. Ale samego finału bym się aż tak bardzo nie czepiał, jakoś to trzeba było doprowadzić do końca, mógł albo być happy end, albo by wszystko wybuchło, jakby poradził sobie z nimi inaczej byłoby trochę nudno. Jakieś lepsze pomysły?

Zdecydowany plus za zawiłość, każdy jest podejrzany i do końca nie wiadomo o kogo chodzi.

Natomiast nie wiem jak to jest z tą bombą - nie dałoby rady jej wyrzucić w inny sposób? Tym bardziej że nie wybuchła gdy strzelili w okno...

ocenił(a) film na 6
Sushimaster

Była wzmianka o tym w filmie, gdyby wyrzucili ją wcześniej do morza to z powodu większego ciśnienia od razu by wybuchła, coś w tym stylu :)

ocenił(a) film na 8
wajdzik23

no właśnie wiem i moja niewiedza fizyczna nie pozwala mi na więcej jak zadać pytanie do mądrzejszych ;) bo bomba reagowała na zmianę ciśnienia - ale czy nie dałoby rady zabezpieczyć bomby w czymś gdzie tej zmiany ciśnienia wewnątrz by nie było (lub byłaby zminimalizowana) To nie była wielka bomba wiec wybuch jej nawet za samolotem byłby niegroźny

ocenił(a) film na 6
Sushimaster

Wydaje mi się, że wystarczyło otworzyć drzwi od samolotu lub po prostu rozbić szybę przy bombie by wywołać wybuch.