Pogubiona kobieta, która nie do końca wie kim jest i w co chce wierzyć.
Znana głównie z 1 utworu ( w dodatku nie swojego ) oraz z podarcia zdjęcia JPII ( którego póżniej przeprosiła ). Gdyby nie, tak ostatnio bardzo chwytliwy temat pedofilii film przeszedłby bez echa.
1. Pogubiona - tak. Wyobraź sobie siebie na jej miejscu - nie byłbyś "pogubiony"?
2. "Nothing Compares to You" to piosenka Prince'a, ale ONA uczyniła ją sławną na cały świat od kilkudziesięciu już lat - nie Prince. Tak czasem bywa z kompozytorami i coverami.
3. Znana z podarcia zdjęcia z JP2, ale do całkiem niedawna nie było wiadomo dlaczego to zrobiła. Od jak dawna wiesz np. o "azylach" dla młodych kobiet i dziewcząt (głównie) w Irlandii (i na Wyspach)? O "handlu" ich dziećmi, głównie za Ocean A. ? O szczątkach dzieci... I mnóstwie innych przypadków ZŁA. Ona była w "przybytku magdalenek". W filmie mówi, że były w nim [lata 80. XX w.] kobiety od lat 20. XX w. !!!
4. Nie wiedziałem, że go przeprosiła - może dlatego, że była chrześcijanką?
5. Ten film "chwytliwy" jest nam w Polsce bardzo potrzebny na równi z F.5 i innymi. Poza tym dowiadujemy się jak naprawdę z nią BYŁO gdy była młoda - to nie woda sodowa czy kaprysy ekscentrycznej gwiazdki, ale świadome i odważne postępowanie bardzo młodej kobiety, która szuka DOBRA i PRAWDY. Oby znalazła.
2.1 Wyobraź sobie, że nie istnieje piosenka "Nothing Compares" Spójrz na jej pozostałe piosenki. Nie ma ich w polskim radiu, ale są świetne. Sinead, choć wygląda beznadziejnie z tą ogoloną głowa (jaka była piękna z włosami!) - protest, wszystko co zaśpiewa jest genialne. Nie chcę się zagłębiać w teksty. Zaśpiewała kiedyś chyba piosenkę "Abby" - jakiś ich hit z 70. Wypadł świetnie. Nie wiem jak teraz, ale jej piosenki z lat 80-2000 były świetne. Jest jednym z tych niewielu wokalistów, którzy mogą śpiewać teksty z książki telefonicznej wg alfabetu i wypadnie GENIALNIE. Piszę to bez żadnej przesady. Była skazana na "nieistnienie"/"zniknięcie" i "zapomnienie". Poznałem ją stosunkowo późno i oceniam ją obiektywnie - nie pasuje może na każdą "domówkę" czy do dyskoteki, ale jest świetna. Co było by gdyby nie potargała "świętego obrazka"? Może była by numerem 1 i kultową pierwszą damą światowego wokalu? Bardzo odważna kobieta. Szacunek.
Pozdrawiam!!
Głupka to sobie zrób i wychowaj. Wypowiedziałem swoje zdanie nie obrażając nikogo, więc ogarnij się. Jeżeli masz jakieś argumenty to je przedstaw, obrażanie kogoś świadczy wyłącznie o prymitywizmie danej osoby.
pogubiony chłopek z ciebie, który problem pedofilii nazywa "ostanio chwytliwym". nieznany jesteś z niczego, poza jednym komentarzem dotyczacym filmu o artystce, ktora walczyla miedzy innymi z wykorzystywaniem dzieci. gdyby nie byl to dobry film, pewnie twoj komentarz przeszedlby bez echa, a i tak dotarl do mniejszej liczy osob niz najmniej popularna piosenka sienad. aaa no i trolu oczywiście nie obrazm cie, po prostu wypowiadam swoje zdanie. amen bozia.
Jeżeli masz jakieś argumenty to je przedstaw, obrażanie kogoś świadczy wyłącznie o prymitywizmie danej osoby.
A czymże to ja Ciebie obraziłem ? O ile wiem to Ty mnie nazywasz pogubionym chłopkiem i trollem wiec naucz się się czytać i pisać ze zrozumieniem . Twój komentarz polega na tym aby ten kto ma odmienne zdanie został zwyzywany i „zmiażdżony” ale tak już maja frustraci. Kończę temat choć Ty pewnie nie bo ktoś taki jak Ty MUSI mieć ostatnie zdanie.