PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107312}

Obłęd

The Jacket
2005
7,5 70 tys. ocen
7,5 10 1 70402
6,1 16 krytyków
Obłęd
powrót do forum filmu Obłęd

;))))))

ocenił(a) film na 10

"Miałem 27 lat, kiedy umarłem po raz pierwszy.Pamiętam, że wszędzie było biało.Trwała wojna.Czułem, że żyję, ale byłem martwy.
Czasem myślę, że przeżywamy pewne rzeczy tylko, dlatego żeby...móc potem powiedzieć, że się wydarzyły.
To nie działo się z kimś innym.To działo się ze mną.Czasem żyjemy, aby być inni.Nie jestem szaleńcem.
Nawet jeśli sądzili, że jestem.Żyje w tym samym świecie, co oni tylko po prostu widzę go szerzej.Jestem pewien, że ty też(...)Widziałem życie po własnej śmierci.A mówię ci to, bo to jedyny sposób aby pomóc tobie i twojej córce...w znalezieniu lepszego życia(...)Czasami życie może być tylko początkiem wiedzy o śmierci.I nagle może się skończyć.W najmniej oczekiwanym momencie.Ważną rzeczą w życiu jest to, aby uwierzyć...że na nic w życiu nie jest za późno.
Przyrzekam ci Jean,że nieważne jak źle wyglądają sprawy...lepiej wyglądają za dnia,niż kiedy śpisz.A kiedy umierasz, jest tylko jedna rzecz, której pragniesz najbardziej.Chcesz wrócić ... "
Dawno nie widziałam tak dobrego filmu ;)

ocenił(a) film na 8
misia

Także byłam zachwycona. Moze nie tyle scenariuszem, bo film nie jest hitem, ale NIESAMOWITA grą aktorską Adriena Brody, który czaaruje i przekonuje ludzi do siebie jak nikt inny. Bardzo dobry z niego aktor-przekonałam się poraz kolejny.Do kina wybrałam się sama, ale warto było.

użytkownik usunięty
misia

Czekalem na taki film. Znakomity scenariusz -masz racje. Gra aktorow rewelka. Gdyby rezyser zaglebil sie w psychike wszystkich postaci, film trwalby 5 godzin. Wlasnie na takie filmy powinni chodzic mlodzi ludzie ze swoimi dziewczynami.