PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107312}

Obłęd

The Jacket
2005
7,5 70 tys. ocen
7,5 10 1 70403
6,1 16 krytyków
Obłęd
powrót do forum filmu Obłęd

Film miło się oglądało, ale był cholernie przewidywalny, a do tego film mało oryginalny. Może po części zmieniłbym zdanie gdybym dowiedział się ze np scenariusz powstał przed Efektem... jak zwykle Broody był bardzo przekonywujący, doskonały aktor. Pani Knightley jak zwykle też odegrała rolę bardzo dobrze. Film poprostu dobry,ale nie zostawiający trwalszego śladu w pamięci.

ocenił(a) film na 10
Frencz

Akurat się znasz. Oglądałem bardzo wiele razy wersje reżyserską Efektu motyla ia Obłęd jeszcze więcej razy. Ja tu nie widze podobieństwa. Jakoś płytko filmy bierzesz skoro uważasz że film jest zarżnięty...oprócz przenoszenia się w czasie nic tam nie ma podobnego.

ocenił(a) film na 9
Sarge72

Sarge72, a właśnie że jest więcej podobieństw. Oprócz przenoszenia w czasie, cała końcówka jest podobna do Efektu motyla. Na końcu ta dziewczyna nie poznała Jacka, po tym jak diametralnie zmienił jej życie, tak samo jak Kayleigh nie poznała Evana. Ale i tak film mi się podobał ;)

ocenił(a) film na 9
Frencz

teaz racja, ale zwroc uwage ze on ginie na koncu filmu, a w Efeckie motyla, koles sie przenoisc do przeszłości a nie do przyszlosc, a potym w "Efekcie..." Evean moze przeniss sie do jakich miesesj jakch chce, jesli oczwiscie zaostały one zapisne w pamietniku, a Jack, jedny do do scisle okreslonego miejsca, jak dla mnei filmy sa komplenie inne, jedny co moaj wspolnego to przesnoszie sie w czasie, i nic wiecje