PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107312}

Obłęd

The Jacket
2005
7,5 70 tys. ocen
7,5 10 1 70402
6,1 16 krytyków
Obłęd
powrót do forum filmu Obłęd

bardzo przeciętny film- o niczym. zionie nudą, cudem wytrwałam do końca. zdecydowanie przereklamowany

ocenił(a) film na 6
lascala

Nie masz racji... film był naprawdę dobry. Fabuła wciągałą i cały czas panowała niepewność jak zakończy się historia Jacka. Jak możesz pisać że ten film jest przereklamowany?? Wg mnie bardzo mało się o nimmówi mimo iż na to zasługuje. jJak dla mnie 8/10

Kedzior_

po prostu w środowisku w którym przebywam wiele było szumu w okół tego filmu, zawiodłam się niestety. wydaje mi się też, że problem jacka nie dotyka żadnego z widzów, jest nierealny. poza tym czy w normalnym świecie człowieka wsadza się do szuflady z silnym krwotokiem z głowy nie wzywając żadnej pomocy do tego? gdzie tu logika? takie elementy bardzo obniżają wartość filmu w moim mniemaniu przynajmniej. pomimo niedociągnięć w scenariuszu nie można przekreślić obłedu z kretesem, ale nie jest to nic wybitnego dlatego też 6/10 i to góra.

ocenił(a) film na 6
lascala

Jeśli wkraczamy na temat, iż ten film jest nierealny lub nielogiczny to możesz tak samo odnieść się prawie do każdego filmu. Władca Pierścieni, Gwiezdne Wojny, Matrix i wiele innych filmów również jest bardzo nierealistycznych. Możesz powiedzieć, że to filmy sci-fi czy fantasy. OK. Ale np weźmy Sin City. Ten film to jedna wielka bzdura. Gościu dostaje kilka kulek i wciąż żyje itp. Czy to świadczy o tym, że film ten traci wartość? Myślę, że realność filmu nie jest czynnikiem wpływającym na jego jakość. To nie jest przecież film dokumentalny. Problem Jacka wg mnie może dotknąć w pewnym stopniu niektórych widzów. Mianowicie dotknąć może nas jego utrata pamięci. To musi być okropne gdy nie pamiętamy jakim sposobem wydarzyło się coś ważnego w naszym życiu.

ocenił(a) film na 10
lascala

lascala....po prostu nie byl to film dla ciebie, jak dla mnie film bardzo dobry i powiem szczerze ze siadajac do niego srednio sie zastanawialem czy bedzie logiczny czy nie..to tylko film....ma cieszyc oko i dac sie ogladac...nie zabieraj sie za takie filmy na przyszlosc, oszczedzisz sobie i innym nic nie wnoszacych komentarzy..

pozdrawiam

Polfa

no to może powiedz mi jaki jest cel wszelkich produkcji filmowych, bo jesli dla ciebie ma cieszyć oko i dać się oglądać to jakakolwiek dyskusja z tobą mija się z celem - chyba mamy różne pojęcia na temat ogólnej idei kina. poza tym gdybym wiedziała, że ten film nie spełnia żadnych wymagań, to bym raczej go nie oglądała, także takie porady zachowaj sobie dla znajomych etc.