PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103781
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

Jakie wnioski??? Jedynka totlane dno, nudna jak flaki z olejem, ciagle jakies dłużyzny (na dzisiejsze czasy, w latach siedemdziesiatych to musiale byc rzebój:)), a czwarta część jest świenta, trzyma w napieciu do konca, bardzo mi sie podoba!!!

ocenił(a) film na 8

Myślle ze nie ma sensu kontynuowac tego wątku. Przecierz i tak mnie nie przekonacie ze ten film trzyma w napięciu, skoro mnie nie trzymał. Owszem, was postraszył, ale mnie nie. Uważam ze lubie napięcie w filmie i potrafie je wyczuc, ale jakos w Nostromo tego nie wyczułem. I na tym poprzestańmy. Wam sie podoba, mnie i moim qmplom tesh nie (a nie są to dresy czy inni blokersi). Po prostu: każdy jest inny. Za to denerwują mnie tacy ludzie jak dtomek i AlienYYY, dla ktorych kazdy nie zgadzający sie z ich opinią i zle piszący jego imie jest durniem. Nara all.

ocenił(a) film na 4
krolu

A wszystkich denerwują tacy jak ty, którzy cię poszatkowali. No i gryź się dalej.

A pozatym kolejność oglądania Obcego nie ma wpływu na jego ocenę.

ocenił(a) film na 8
Zajebisty_Spojrzeniem

chyba masz jakies kompleksy. Dyskusja to nie kłotnia, a dal ciebie chyba nie istnieje takie to pierwsze pojęcie. NIkt mnie nie poszatkował, a zaprezentował swoje argumenty. TY się troszkę pogrążasz... powodzenia.

ocenił(a) film na 4
krolu

"Poszatkowali" - to taka metafora - bardzo trudne słowo.

ocenił(a) film na 8
Zajebisty_Spojrzeniem

Zauważyłem że próbujesz mnie ściąć (przenośnia- również dłuuuugie i trudne słowo) objechanymi textami. Może byś sie wysilił i zdobył na inwencję?

ocenił(a) film na 10
krolu

Jak oglądałem pierwszy raz jedynkę(całe szczęście ,ze od tej części zacząłem)to ani na moment się nie nudziłem.
Ten film posiada fantastyczny klimat,którego dziś ciężko znaleść w nowszych produkcjach.
No i obcy posiada kilka ,,zaskakujących'' elementów,które jeszcze bardziej trzymają w napięciu.
Z bajtmanem po prostu całkowicie się nie zgadzam,bo nazywając ten film
słabym wystawił sam sobie ocenę.

Mackal

Wedlug mnie wszystkie czesci obcego cos w sobie maja... aczkolwiek wlasnie " Obcy-przebudzenie" nie jest tak dobre jak np. " Obcy-decydyjace starcie" czy " Obcy-8 pasazer Nastromo". Mysle ze jesli nie podobala ci sie I obcego to chyba jeszcze nie dorosles do klimatu jaki przedstawia wlasnie ta czesc. To wlasnie w tej czesci widac co stworzyl rezyser wraz z tworca obcego czyli Giger'em. Obcy 4 to tylko dobre efekty i nic poza tym... klasyka to przede wszystkim I i II obcego.