Jakie wnioski??? Jedynka totlane dno, nudna jak flaki z olejem, ciagle jakies dłużyzny (na dzisiejsze czasy, w latach siedemdziesiatych to musiale byc rzebój:)), a czwarta część jest świenta, trzyma w napieciu do konca, bardzo mi sie podoba!!!
Myślle ze nie ma sensu kontynuowac tego wątku. Przecierz i tak mnie nie przekonacie ze ten film trzyma w napięciu, skoro mnie nie trzymał. Owszem, was postraszył, ale mnie nie. Uważam ze lubie napięcie w filmie i potrafie je wyczuc, ale jakos w Nostromo tego nie wyczułem. I na tym poprzestańmy. Wam sie podoba, mnie i moim qmplom tesh nie (a nie są to dresy czy inni blokersi). Po prostu: każdy jest inny. Za to denerwują mnie tacy ludzie jak dtomek i AlienYYY, dla ktorych kazdy nie zgadzający sie z ich opinią i zle piszący jego imie jest durniem. Nara all.
A wszystkich denerwują tacy jak ty, którzy cię poszatkowali. No i gryź się dalej.
A pozatym kolejność oglądania Obcego nie ma wpływu na jego ocenę.
chyba masz jakies kompleksy. Dyskusja to nie kłotnia, a dal ciebie chyba nie istnieje takie to pierwsze pojęcie. NIkt mnie nie poszatkował, a zaprezentował swoje argumenty. TY się troszkę pogrążasz... powodzenia.
Zauważyłem że próbujesz mnie ściąć (przenośnia- również dłuuuugie i trudne słowo) objechanymi textami. Może byś sie wysilił i zdobył na inwencję?
Jak oglądałem pierwszy raz jedynkę(całe szczęście ,ze od tej części zacząłem)to ani na moment się nie nudziłem.
Ten film posiada fantastyczny klimat,którego dziś ciężko znaleść w nowszych produkcjach.
No i obcy posiada kilka ,,zaskakujących'' elementów,które jeszcze bardziej trzymają w napięciu.
Z bajtmanem po prostu całkowicie się nie zgadzam,bo nazywając ten film
słabym wystawił sam sobie ocenę.
Wedlug mnie wszystkie czesci obcego cos w sobie maja... aczkolwiek wlasnie " Obcy-przebudzenie" nie jest tak dobre jak np. " Obcy-decydyjace starcie" czy " Obcy-8 pasazer Nastromo". Mysle ze jesli nie podobala ci sie I obcego to chyba jeszcze nie dorosles do klimatu jaki przedstawia wlasnie ta czesc. To wlasnie w tej czesci widac co stworzyl rezyser wraz z tworca obcego czyli Giger'em. Obcy 4 to tylko dobre efekty i nic poza tym... klasyka to przede wszystkim I i II obcego.