Sensacyjna wiadomość z Hollywood! Michael Biehn, który wciąż nie może się pogodzić ze śmiercią Hicksa, ogłosił wszem i wobec, że zamierza wyreżyserować zupełnie nową sagę SF, której akcja toczy się kilka lat przed wydarzeniami z Aliens.
W drugiej części "Obcego", Hicks zadaje pamiętne pytanie "To coś poważnego, czy ZNÓW polowanie na robaka?". Ta właśnie kwestia dała Biehn'owi punkt zaczepienia fabuły "Kronik Hicksa". Okazuje się bowiem, że wcale nie było to pierwsze spotkanie kolonialnego marine z obcą formą życia.
"Kroniki Hicksa" to epicka opowieść o poprzednich misjach znanych nam bohaterów - Vasquez, Apone'a, Hudsona i oczywiście tytułowego kaprala Dwayne'a. Dowiemy się z niej jak szeregowy Hicks został kapralem elitarnej jednostki kolonialnej, poznamy jego rodzinę, zostaną też poruszone dawne losy innych bohaterów.
Nieoficjalnie mówi się, że w rolę Hicksa wcieli się ...jeden z synów Biehna - 27-letni Devon. Zdjęcia rozpoczną się w 2013 roku, w studiu 20th Century Fox.
Sensacyjna wiadomość z Hollywood! Michael Biehn, który wciąż nie może się pogodzić ze śmiercią Hicksa, ogłosił wszem i wobec, że zamierza wyreżyserować zupełnie nową sagę SF, której akcja toczy się kilka lat przed wydarzeniami z Aliens.
W drugiej części "Obcego", Hudson zadaje pamiętne pytanie "To coś poważnego, czy ZNÓW polowanie na robaka?". Ta właśnie kwestia dała Biehn'owi punkt zaczepienia fabuły "Kronik Hicksa". Okazuje się bowiem, że wcale nie było to pierwsze spotkanie kolonialnego marine z obcą formą życia.
"Kroniki Hicksa" to epicka opowieść o poprzednich misjach znanych nam bohaterów - Vasquez, Apone'a, Hudsona i oczywiście tytułowego kaprala Dwayne'a. Dowiemy się z niej jak szeregowy Hicks został kapralem elitarnej jednostki kolonialnej, poznamy jego rodzinę, zostaną też poruszone dawne losy innych bohaterów.
Nieoficjalnie mówi się, że w rolę Hicksa wcieli się ...jeden z synów Biehna - 27-letni Devon. Zdjęcia rozpoczną się w 2013 roku, w studiu 20th Century Fox.
Tylko po co mialby powstać film o bohaterze którego bezsensownie uśmiercili twórcy scenariusza Alien 3 ???
Ja bym chętnie poszedł do kina na Kroniki Hicksa, jeśli kiedykolwiek miałyby powstać. Właśnie dlatego, że uśmiercili go w 3. części i spora część fanów serii chciałaby poznać wcześniejsze losy naszych kolonialnych marines. Chyba napiszę do Biehna i sprzedam mu ten pomysł :)
mnie też to ciekawi,cała historia tych marines,jakie oni mieli misje przed tą z obcym.Poza tym te słowa"znowu polowanie na robale?" Dzięki jednemu zdaniu mogą ciekawą fabułę wyskrobać dla tego filmu.Chociaż nie wiem czemu,ale przypominają mi się"Żołnierze z kosmosu" Tyle,że pewnie w Kronikach Hicksa nie byłoby tak luźnego i komicznego podejścia do sprawy.