PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 114 tys. ocen
7,2 10 1 114410
6,7 56 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

Film jest genialny, a w wersji reżyserskiej jeszcze lepszy, wogulę nie traci na niczym(no może nie licząc zmienionej końcówki) a jedynie zyskuje nowe wątki i sceny naprawdę wart obejrzenia w wersji rozszerzonej POLECAM!!!

użytkownik usunięty
Vampire19

wersja rezyserska jest o niebo lepsza a szczegolnie smierc Ripley

użytkownik usunięty

Wersja rozszerzona, nie reżyserska, ponieważ Fincher nie uczestniczył w jej powstawaniu. Zgadzam się, że jest o wiele lepsza od oryginału, który nie podobał mi się. Zakończenie bez wyskakującego Obcego z klatki piersiowej Riplay również dużo bardziej mi odpowiada.

ocenił(a) film na 7
Vampire19

Film w wersji niereżyserskiej również jest znakomity. Mam nadzieję, że zbliżająca się emisja Obcego 3 na canal+, będzie wersją reżyserską.

użytkownik usunięty
_Pablos_

Niestety, C+ puści tylko jedynkę w wersji reżyserskiej :(

ocenił(a) film na 7

No to lipa!!!!!!

użytkownik usunięty
_Pablos_

Dodatkowo dźwięk będzie tylko stereo, a obraz 4:3.

ocenił(a) film na 7

Dziś obejrzałem obcego ósmego w wersji reżyserskiej.Fantastyczny film xD.Oczkuje teraz na obcego decydujące starcie na C+ o 1.00,ale bez wersji reżyserkiej,a szkoda,bo w tej reżyserskiej aliens jest jeszcze lepszy,ma na prawdę świetne dodatki,ciekawe.A przyznam,że nie widziałem reżyserskiej trójki Finchera.Zaciekawiliście mnie,z chęcią bym zobaczył,ale nie wiem gdzie teraz może być dostępna xD.Jak wiecie to napiszcie.Pozdro all

użytkownik usunięty
Ajinur

W każdym Realu i MediaMarkt za 29,99.

ocenił(a) film na 7

ok dzięki :P Na pewno zakupie taką wersję :)

Vampire19

Wersja reżyserska jest bogatsza o parę scen, ale też zniknęły sceny, które były w normalnej wersji.

ocenił(a) film na 8
darth_konio

Wg mnie największą zaletą wersji reżyserskiej [jednak,mimo że Fincher się trochę aliena wypiera] jest nieporównywalnie większa spójnośc. Cała historia nabiera więcej wyrazu, sensu[np.rozmiar aliena odpowiada bardziej wołowi niż psu]. Jedyny minus to inne narodziny, te w zwykłej wersji robią lepsze wrażenie. Trzeba zobaczyc