PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655542}
6,3 47 tys. ocen
6,3 10 1 46701
5,7 27 krytyków
Oculus
powrót do forum filmu Oculus

Momentami dobrze straszy, pod tym względem utrzymany na fajnym poziomie, ale dla mnie główną robotę robiła genialna gra dzieci. Po "opętaniu" rodziców zostały zupełnie same i dało się to odczuć, klimat opuszczenia i zdania się tylko na siebie wspaniale oddany :)

yahooplus

Oglądałeś Oculusa w kinie ?

ocenił(a) film na 9
kasior_2

Nie :)

ocenił(a) film na 6
yahooplus

z tym się zgodzę, ale dla mnie to niestety jedyny plus tego filmu, bo te duchy ze świecącymi oczami a'la zombie z filmów klasy Z, to kompletna pomyłka. Bawiło, a nie straszyło :)

ocenił(a) film na 9
gusia0791

Te triki z horrorów w dzisiejszych czasach bardziej irytują właśnie niż straszą i mam często dość. Także doskonale rozumiem, że to może bawić :) Dlatego tak cenię w horrorach odpowiednie budowanie klimatu nawet przez sposób montażu filmu czy scenografię w której się rozgrywa. Tu ten klimat było dobrze czuć, szczególnie gdy widzieliśmy bohaterów jako małe dzieciaki.

ocenił(a) film na 6
yahooplus

większość filmu jest bardzo klimatyczna, sposób budowania napięcia też mi się podobał: najpierw niepokój dzieciaków i strach przed lustrem, a później realne zagrożenie i strach przed rodzicami - to wielki plus, ale niestety wszystko zostało stłamszone przez całą mizerną końcówkę i te "efekty"... rzadko się zdarzają filmy z tak sprawnie zbudowanym napięciem i dzieciakami, które są pozostawione same sobie, dlatego wielka szkoda, że to zepsuli. :( Dlatego u mnie tylko 6.

ocenił(a) film na 7
yahooplus

Genialna gra dzieci? Mała Keylie owszem, ale mały Tim grał okropnie. Gdzie tu dobra gra, gdzie tu w ogóle gra. Minkę miał jakby to był zatyrzymany dzieciak na ulicy i poproszony żeby pokazał jaką ma minę kiedy się boi. Te świecące oczy może lekka kaszana, ale nie jakaś tragedia. Kilmat ogólnie był.

ocenił(a) film na 4
yahooplus

Straszne nudy. Straszne po prostu. Ledwo zmęczyłam. Ani jednej strasznej sceny. Klimat? Irytujący. To jakiś dramat psychologiczny.