PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10013258}

Omen: Początek

The First Omen
2024
6,4 22 tys. ocen
6,4 10 1 22297
7,1 44 krytyków
Omen: Początek
powrót do forum filmu Omen: Początek

Czekam ale mam obawy co do tego filmu. Kiepskie wspomnienia po nowym egzorcyście powodują mój niepokój i niepewność czy aby na pewno będzie to dobry film. Ale jak zawsze dam szansę.

ocenił(a) film na 4
brzoza666martyna

Ja niedawno wróciłem do klasyków: Halloween, Piątek trzynastego, Teksaska masakra piłą mechaniczną, noc żywych trupów. Nie ma jak taśma, brak komputerowych efektów specjalnych i atmosfera. Wkrótce nowy Kruk i nigdzie nie widziałem pozytywnej reakcji ludzi na trailer

borsuk96

Szanuje i rozumiem. Warto wracać do starych dobrych klasyków. Ostatnio na prawdę ciężko o dobry porządny horror.

ocenił(a) film na 8
brzoza666martyna

Ostatnio naprawdę ciężko o jakikolwiek film, który nadawałby się do obejrzenia. Coraz trudniej mi przetrwać pierwsze 15 minut filmu lub rozpocząć drugi odcinek serialu.

ocenił(a) film na 8
brzoza666martyna

Musieliby się bardzo postarać zeby film był gorszy od nowego Egzorcysty

brzoza666martyna

Uwierz mi. Nie ma powodu do obaw. Oglądając ten film czułem jakbym wrócił do kina z lat 70/80. Są naleciałości czasów współczesnych, ale w bardzo znikomym stopniu. Tutaj nie ma jumpscarów (są 2, choć w zasadzie można by rzec, że 1,5). Film bardzo nadrabia muzyką. Niestety, ale obejrzałem zbyt wiele filmów, bo po scenie z wizytą w pokoju nr. 42 już wiedziałem jaki będzie plot-twist.

ocenił(a) film na 8
BruceD

zgadzam się, przejrzałem plot twist filmu szybko, co i tak nie zepsuło mi radości z oglądania filmu. Za dużo filmów człowiek ogląda, więc też i trudno zaskoczyć czymś. Ale ogólnie uważam, że warto pójść i obejrzeć, jestem pozytywnie zaskoczony po wczorajszym seansie.

ocenił(a) film na 8
brzoza666martyna

wczoraj widziałem i obawy nieuzasadnione, filmowi spokojnie mogę dać 8/10. Bardzo solidny prequel, świetna muzyka, granie kolorem, bardzo dobre zdjęcia, aktorsko świetna Free, fabularnie film wypada co najmniej przyzwoicie (w filmie mamy kilka historii splatających się ze sobą, dużo w filmie dzieje się też w tle, mamy świetną tzw. "przestrzeń współprzedstawioną" (Rzym w latach 70., życie codzienne sierot w sierocińcu, scenki rodzajowe z życia zakonnic). Akcja rozkręca się powoli, ale warto spojrzeć na film jako całość. Porządnie odrobiona praca domowa w postaci motywów i ujęć m. in. nurt giallo i filmy Argento, Dziecko Rosemary, Egzorcysta. Warto obejrzeć.

DominikNik_filmaniak

Liczę na to, że zostanę pozytywnie zaskoczona. Swoją ocenę przedstawię jak tylko uda mi się go obejrzeć. Wierzę, że odgrzewając klasyka udało im się dźwignąć temat