Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128793
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Pewnie wielu z was ma swoich ulubionych "narnijskich" aktoróćw. Interesujecie sie ich zyciem, zbieracie wiadomosci o nich i
w ogole jesteście kopalnią wiedzy o Georgie, Annie czy Benie.

Myslę że niektórzy (tak jak ja:)) napisali do nich listy(dziękuję założycielce wątku z adresami aktorow:)). Ja pisałam do całej piatki. Wysłałam listy 1 lipca, i szczerze mówiąc nie spodziewalam się dostać odpowiedzi przed jesienią. A tu niespodzianka! Wrócilam z wyjazdu i dostałam autograf(bo o niego prosiłam w liście) od Georgie! Bardzo się ucieszyłam. Teraz czekam na nastepne autografy.

Czy i wy wysyłaliście listy z prosbą o autograf do swoich idoli z OzN? Ile czekaliscie na odpowiedź czy moze jeszcze czekacie. Ja moge powiedziec że świetnie się bawiłam piszac listy. Jakie są wasze wrażenia?
Aha nie bojcie się napisać. Super uczucie gdy dostaniecie autograf. Warto sprobować.

AA_M

ok, tylko ustalmy kto zalozy ten nowy temat, zeby kilka nie powstało.:):)

ocenił(a) film na 10
xsunx

to może ty załóż. ja nie mam dobrych wspomnień po ostatnim założeniu przez mnie konta :P

ocenił(a) film na 10
xsunx

xsunx mozesz ty załozyc temat jezeli chcesz. Mam nadzieje ze masz jakis pomysł na napisanie go.

knatalia01

Ok no to ustalone. Tylko jak długo to wszystko potrwa? Zanim ten list dojdzie gdzie powinien, zanim go wszyscy pooglądają i po dotykają... stara i siwa już będę.

inka341

Od razu lokuję się na samym końcu listy oczekujących. Bo do mnie ten list będzie najprawdopodobniej szedł najdłużej. No chyba, że go ode mnie wyślemy to co innego ;)

inka341

wow, widzę, że już beze mnie zostało ustalone, że to ja założę nowy temat.:):) Ale spoko, mogę to zrobić. xP Proszę tylko, żebyście pomogły mi ustalić szczegóły, bo nie wiem jak to napisać. :) Chodzi przede wszystkim o temat tego forum, żeby zachęcał do dopisywania się.:) A założyć na stronie OzN, czy Skandara?:) Chyba lepiej u niego...

ocenił(a) film na 10
xsunx

Własnie wiec trzeba szybko działać. Bo to długo potrwa najlepiej by było miec tych fanow poniewaz wtedy list okrazy polske w szybszym tepie ale tez potrzeba nam duzo fanow zeby list byl orginalny i zeby Skandar postaral sie go przeczytac i odpisac recznie. A co do tematu to proponuje napisac go na stronie OzN wtedy bedzie widzialo go wiecej osob bo niektorzy pewnie jeszcze nie wpadli ze u Skandara mozna pisac tematy ( bez urazy dla nowych fanow) i tytuł możesz napisać : "PISZEMY LIST DO SKANDARA!!!!!" I w temacie napisać że kilka fanek wpadlo na pomysl zeby napisac list do Skandara i jak chca to niech sie wpisuja. Napisz ze kazdy bedzie mogl dodac cos od siebie i ze list piszemy wspolnie i poszukujemy osoby ktora go przetłumaczy i tej ktora go wysle i poniesie koszt za wysylke razem z priorytetem. Potem gdy list przyjdzie do osoby ktora zgodzi sie go odebrac musi go przeczytac i przesłać dalej i najlepiej niech go oprawi w ta plastikowa osłonke. No i najlepiej by było podac swoje gg zeby to ustalic bo w tematach sa opoznienia w odpowiadaniu na komentarze.

No i jak wam cos jeszcze do głowy przyjdzie to dopiszcie bo moze cos pominełam.

knatalia01

ok, to napiszę mniej więcej tak jak ty to napisałaś, ok? Tylko troche pozmieniam.:) Może później ty zalożysz na OzN i podasz tam link do tego?:):)

xsunx

łe, co ja pisze:) U Skandara, znaczy się.:):)

ocenił(a) film na 10
xsunx

A i jeszcze jedno xsunx gdzie wkoncu zakladamy ten temat? Ja stawiam na OzN wtedy wiecej fanow bedzie chociaż.... aaaa mi to juz obojętnie tylko powiadomcie mnie gdzie zakładacie.

ocenił(a) film na 10
xsunx

Ale jaki link? Mam załozyc ten sam temat tylko u Skandara?

knatalia01

nie, miałam na myśli, że jak ja już założę forum, to żebyś na stronie Skandara założyła także nowe forum o tym samym temacie co na OzN (bo chyba w koncu tu zaloze to cos) i wstawila link do tego na OzN.:) Bo czasem ktos moze wchodzic tylko do Skandara.:)

Jeśli nie jasno napisalam, to daj znac.:) Wytłumacze jeszcze raz. xP

xsunx

ok, forum rozpoczęte.:):)
:)
<za krótki>

ocenił(a) film na 10
xsunx

acha ale mam napisac to samo czy wymyslec cos swojego? To może ja juz je założe ... ale kurcze zobacz ile to trzeba bedzie wchodzic;/ trzeba bedzie odwiedzac i to i to wiec bedzie zamieszanie chyba ze skieruje ich na OzN i tam niech pisza a u Skanadra tylko informacje zamieszcze. Musimy sie streszczac z tym wszystkim bo czas eci a nie wiemy kiedy odpowiedz bedzie i jeszcze list musi polske okrażyc i bedize trzeba czekać. Xsunx zamiesc jeszcze w tym temacie ze list nie moze byc przetrzymywany wiecej niz 48 godin ze wzgledu na duza liczbe fanow(o ile bedzie ich duzo)

knatalia01

miałam na myśli zamieszczenie linku do forum na OzN.:)

xsunx

a temat juz zamiescilam.:) wiec napiszemy to moze jak juz sie uzbieraja fani?:)

ocenił(a) film na 10
xsunx

Kurde jestem za mało kumata. y chcesz zamieścić link w temacie u Skandara na forum do OzN? i co napiszemy jak sie uzbieraja fani?

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Twu! co ja pisze! Zamiesc w temacir ze list nie moze byc przetrzymywany nie wiecej niz 48 godzin.

knatalia01

1. Załóż temat na stronie u S.
2. Napisz temat ten, co ja założyłam
3. Wklej link do tego tematu co ja założyłam na OzN

ok? xP

No, a z tym pisaniem, chodzi o to, ze najpierw zobaczmy ilu bedzie fanoa, a dopiero potem napiszemy ile mozne trzymac list.:):)

xsunx

Słuchajcie, a kto go wysyła? Ja mogę się zaoferować bo ode mnie najprawdopodobniej dojdzie najszybciej, ale decyzja należy do was.

ocenił(a) film na 10
inka341

Wszystko w swoim czasie;] najpier musimy poczekac az zbierze sie troche ludzi a jak narazie chetnych mamy tylko 3:(

knatalia01

Czy ten adres jest sprawdzony:
Georgie Henley
Hamilton Hodell
5th Floor
66-68 Margaret Street
London W1W 8SR
UK

Klio12

Raczej tak, jeśli był by zły, to ktoś już by to zgłosił.:D

xsunx

A co jeśli z tego listu nic nie wyjdzie??? :(:(:(

ocenił(a) film na 10
inka341

ja proponuje npisac ten temat na narniawnas.fora.pl tam jest duzo fanow i lepiej idzie sie z nimi dogadac.

knatalia01

mhm, a napiszesz? Ja nie jestem tam zalogowana... A ostatnio mam mniej czasu, żeby tu wchodzić...:/ Mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni :)

ocenił(a) film na 10
xsunx

Oki. Ja na szczescie jestem tam zalowowana i napiesze tam ten temat moze sie cos ruszy. Oby!

knatalia01

oby, oby! Podasz link do zapisów i "zasad"? xP

ocenił(a) film na 8
xsunx

Ja chyba napisze sobie na komputerze po polsku i potem na necie przetłumacze i w PS napisze że sory za błędy xD Tylko musze zacząć pisać...:D

ocenił(a) film na 8
Lily214

Skończyłam :D Teraz jeszcze przetłumaczyć...oj wyszły mi 2 A4 czcioną 16 xD

ocenił(a) film na 10
xsunx

Tak juz podalam link. Temat juz widnieje teraz trzeba tylko czekac.

knatalia01

No to czekajmy...xP A weszłam sobie na ta stronkęc i widziałam nowy temat xP xP Tylka, że zamiast "PISZEMY" jest "PIESZEMY" chyba xP ale to nic.:D

ocenił(a) film na 10
xsunx

Ojojoj teraz to zrobiłam z siebie analfabetke<lol2> z tym wyrazem.

knatalia01

Nie przejmuj się:D. Na taki błąd i tak nikt nie zwróci uwagi.

inka341

Dokładnie (mogłam tego nie pisać- nie denerwowała byś się, przepraszam). Ludzie poprostu pomyślą, że bardzo zależy ci na szybkim zebraniu fanów, i że sama jesteś zagożałą (jak to się pisze? :P) fanką i ten bład był tylko z zamieszania i pośpiechu:):) naprawde nic nie szkodzi xPxP

ocenił(a) film na 10
xsunx

Tak to jest jak sie za szybko pisze na klawiaturze:) no ale może mi wybaczą ten błąd hehe. Kurcze ja nie wiem co z nimi wszystkimi jest:( zapadli w jakis sen zimowy czy co,wogole sie nie wpisuja. MAmo!! Już sie nie moge doczekac premiery "Wędrowca"! Aż sie we mnie wszystko przewraca z tej niecierpliwości:)

knatalia01

hehe. Doskonale cié rozumiem. Ja mam tak samo:(:(:(

ocenił(a) film na 10
inka341

ale z pisaniem na klawiaturze czy z PWdŚ??

knatalia01

Z PWdŚ. Zastanawiam się też jak to będzie z następnymi częściami. Jak już rodzeństwa nie będzie... To już nie będzie to samo:(

inka341

Ja mam tak i z PWDŚ i z pisaniem na klawiaturze.;) Zanim wyślę tę odpowiedź na forum, to czytam to jeszcze raz, żeby poprawić ewentualne błędy. xP Ja w ogóle, pomimo mojej solidarności z OzN myslę, że nie przejdzie wszystkie siedem części. Już teraz, nawet KK nie był taki jak Lew, Czarownica i Stara Szafa... Mniej widzów, kasy i chęci na następne części...(według mnie). Ale jeśli się mylę, to bo końca będę wierna! W końcu Skandy-Candy (gdzieś przeczytałam to przezwisko xP) byłby też w Ostatniej Bitwie!!! xP xP

ocenił(a) film na 10
xsunx

Ja wierze ze wydadza wszystkie tomy. I chcialabym zeby zbyt duzo rezyserow nie nagrywalo OzN. Fajnie by bylo jak by np. co dwie cześci Apted oddawał pałeczke Adamsonowi;]

knatalia01

Ja w ogóle nie lubię zmian reżyserów. Każdy ma inny styl i zawsze widać różnicę. Może zmieni się na lepsze, ale wątpię w to. Zazwyczaj jest na odwrót:(.

ocenił(a) film na 10
inka341

No niestety nie mamy na to zadnego wplywu ale jezeli Adamsonowi sie znudzilo nagywanie i jesli mialby nagrywac na sile 3 cześc to zrobilby to pewnie na odwal i wtedy by dopiero zawiodl fanow.

knatalia01

No..ja też bym chciała, żeby były zekranizowane wszystkie tomy i na ich miejscu nie przerywała bym kręcenia OzN, ale patrząc z ich perspektywy, to im się to tak naprawde nie opłaca...:( A mi bardziej się podobała pierwsza część, pod względem reżyserowania... Taki berdziej magiczny nastrój był. xPxP

xsunx

A ja nie wiem, która część lepsza. Obie miały swój urok. Może pierwsza ma więcej fanów bo to było coś nowego. Im wyżej postawiona poprzeczka (a po pierwszej była wysoko) tym trudniej podołać zadaniu ;)

inka341

Dziewczyny, a czytałyście książki OzN? Miałam na myśli to, że Lewis pisał z takim jakby "duchem religijnym". Każda część miała w sobie jakieś przesłanie. Ale jak narazie, z filmów, tylko pierwsza część to oddała. Dlatego było więcej fanów. Ten film miał pod osłoną ekranizacji baśni, ukrytą głębię. Całość był dwuznaczna, każdy widz mógł znaleźć przesłanie dla siebie. I oczywiście, chodzi też o tą całą poprzeczkę.:) Ale mam wrażenie, że reżyser KK chciał jak najbardziej zainteresować fanów i trochę (według mnie) przesadził z różnymi efektami, dodatkami itp. Np. po co dodał tą scenę z walką w zamku? Tego nie było w książce, a przez to w filmie jest (znów według mnie) nadmiar scen z różnych bitew. i walk. Na pewno było mu trudno przebić pierwszą. Ale to nie zmienia faktu, że pod tym wzglęgem wolę Lwa, Czarownicę i Starą Szafę.:)
Dobra, kończę, bo troszkę się rozpisałam i za bardzo rozmyśliłam się o "ukrytej głębi". xP xP

ocenił(a) film na 10
xsunx

No ja jestem na "Srebrnym Krześle". To ty nie czytałaś ksiązki?! Na co ty czekasz?;] ruszaj szybko bo bedziesz zalowac. A jest czego bo ksiązka jest przepiekna. Myśle ze scene w zamku dal po to zeby duzo sie dzilo bo w ksiazce jest takich scen mało.

knatalia01

Mnie podobają się obie części. A walka na zamku jest jedną z moich ulubionych. No i Skandar mógł się tam trochę wykazać;). A właśnie- wczoraj dostałam autograf od Skandara!!! Niestety bez listu ale i tak jestem baaaaaaardzo happy:D

ocenił(a) film na 10
inka341

Ja tam nie cieszylabym sie z autografu tylko z litu;] chociaz z jednej strony to nie bardzo bo nie bylby napisany przez niego.

knatalia01

Ja dostałam sam autograf bez żadnego listu, ale jestem zadowolona, bo nie spodziewałam się niczego więcej:). Listownie odpowie naszej grupie;D
Zastanawiałam się, czy nie napisać też do Bena, ale autograf na którym najbardziej mi zależało mam!!!