Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

To co powiecie na kolejną kontynuacje, moje drogie panie?

Julia_20

To też jakiś aforyzm czy coś takiego, tak? Ładne.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

gdzieś coś takiego usłyszałam. Lubię takie różne mądre sentencje:)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Więc troche nie na temat, pooglądałam KK po raz 5 i płakałam tak samo jak przy razie drugim xD A co do Tatara, ja gdzieś czytałam że jak cos w życiu nie wychodzi, sie załamie czy cos, to warto wtedy pomyśleć o drugiej osobie ( bodajże ten takst z któregoś tomu "Ani z zielonego Wzgórza" ), no a co do autografów w przyszlości ( miejmy nadzieje niedalekiej) to ja sie zgłaszam pierwsza xD

ocenił(a) film na 8
Tygrysek3

ja powiem tylko tyle, ze sie z wami zgadzam. Bo wszystko co chciałam napisać juz jest napisane, wiec...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

To prawda. Bo o czym na starość mają myślec starzy ludzie? Tylko o przeszłości. Mój dziadek to ciągle wspomina swoje podróże i biedny okres dzieciństwa... A w ogóle zaczynam się obawiać, ze on mentalnie juz powoli zyje w środkowym PRL-u!..

ocenił(a) film na 10
Tatar

To było do wypowiedzi Julii, apropos staroścci i młodości.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Wiesz co Aniaaa? Zadziwiasz mnie!

ocenił(a) film na 10
Tatar

jak kiedyś prądu nie miałam, i ciemno było bo to wieczór, to tylko świeczka była zapalona. Moja babcia też tak opowiadała mi, jak to kiedyś nie było takich żarówek, prądu itp. Siedzieli przy takiej lampce naftowej.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Moja tak samo.

ocenił(a) film na 10
Tatar

A moja babcia recytuje mi wiersze, takie stare przed wojenne, i zadziwia mnie, że ona to wsyzstko pamięta xD

ocenił(a) film na 10
Ann129

Jedna podśpiewywała sobie "hej hej ułani", a dla drugiej okres dzieciństwa i dojrzewania to juz lata czterdzieste.
A dziadek to ciągle opowida jak stary podręcznik do geografii: nieaktualne informacje.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Tacy starsi ludzie lubią podzielić się takimi swoimi przeżyciami;)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

O mnie dziadek chyba ma mniemanie, że ja za mało jem. Mówi że w dzieciństwie chodził głodny, a ci co głód cierpieli to nawet okruszka nie zmarnują. Tego się właśnie nauczyłem od babci i dziadka: że jedzenia nie wolno marnować. Sam oczywiście nie opycham się jak jaiś tucznik.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja już mówię dobranoc, bo niestety mam jeszcze kope zadaż xD A więc jak mawia mama mojej koleżanki: Kolorowych i Narnijskich Snów ! :)

ocenił(a) film na 10
Ann129

ja chyba tez już pójdę... Lecę coś przegryźć na kolacyjkę i dobrej nocy!

ocenił(a) film na 10
Ann129

Przepraszam, xD nie zadaż tylko zadań :)

ocenił(a) film na 10
Ann129

no no, o której to się odrabia zadania? :P ojoj! A ja dziś nie poszłam do szkoły, bo jestem fest przeziębiona... Wczoraj też nie było lepiej... Taka pora teraz, że sporo osób choruje xD

ocenił(a) film na 10
Julia_20

A na onecie pisali, że ma nadejść epidemia grypy. Ja sam się ostatnio przeziębiłem i leci mi z nosa... To pewnie od tego zwlekania z ogrzewaniam bloków...

ocenił(a) film na 10
Tatar

u nas w szkole to tak zimno, że niekiedy w kurtkach trzeba siedzieć. A ja w bloku nie mieszkam, wtedy to bym pomarzła! A tak to w piecu się napali i jest cieplutko.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja kiedyś chciałem mieszkać w takim mieszkaniu z piecem kaflowym, ale odcheciła mnie myśl, że czasem trzeab wstać w środku nocy i napalic ponownie.

ocenił(a) film na 10
Tatar

u mnie nie trzeba. Lepiej napalić raz, a dobrze. Ale nieraz zdarzało się, że było "troszkę" za ciepło xD Ale w zimie to zaleta.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

A co palicie w tym piecu? Węgiel, tak?

ocenił(a) film na 10
Tatar

Węgiel, papiery, drzewo...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Z tymi papierami to ekologiczniej byłoby oddać na makulaturę. Chyba że są na nich czyjeś dane osobowe...

ocenił(a) film na 10
Tatar

wiesz, byłam już notowana, ale papierów się pozbyłam xD Też puściłam z dymem wszystkie rachunki w domu i moje świadectwa ze szkoły xD

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Swoją drogą, podobno takie ogrzewanie piecem kaflowym jest zdrowsze niż centralne.

ocenił(a) film na 6
Tatar

i chyba bardziej ekologiczne ;P

ocenił(a) film na 10
Marien

dbajmy o środowisko xD

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Na razie bardzo uwiera mi a sprawa eko-toreb! Całe życie chodziłem do sklepu, gdzie za darmo brałem foliówkę!

ocenił(a) film na 10
Tatar

ja tak samo. Teraz starają się już mieć takie bardziej ekologiczne torby.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Tylko ile w tym prawdziwej ekologii?.. Na pewno nie więcej niż ekonomii wyciągającej pieniądza za torebkę.

Tatar

Ja czekam z utesknieniem na 3 część,bo nie mogę się doczekać kiedy znów zobaczę mojego kochanego Benia jako Kaspiana!Rewelacyjnie wypadł w 2 części(Ben zawsze wygląda fantastycznie!!!)więć w 3 części napewno też będzie znakomity!
Już nie mogę się doczekać!!

Ania17

Hmm. No to chorujemy we trójkę:P Ja się źle czuję już od środy. I dzisiaj nie poszłam do szkoły:(((
Wiem, dziwna jestem, bo lubię chodzić do szkoły:) Nie cierpie opuszczać lekci ://// Trzeba potem nadrabiać, przepisywac zeszyty itp. I jeszcze nie wiem co było na lekcji:(
O mamo. siedzę i się nudzę:// Dobra piszę głupoty, wybaczcie, ale to dlatego, że ledwo myślę:(

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja jak chorowałem to przeważnie spałem całymi dniami. A jeśli nie było aż tak źle, to brałem ksiązkę i czytałem.

ocenił(a) film na 10
Tatar

No, to żeby się nie wyróżniać ja też jestem chora xD. Ale chodzę do szkoły bo nie przepadam za przpisywaniem zeszytów itd. U mnie w klasie prawie wszyscy są chorzy, ale chodzą wiernie do szkoły, a niektórzy biorą antybiotyki i chodzą na dyskoteki ( głupota ludzka nie ma granic). Ja jak narazie będę się starała nie chodzic do mojej pani doktor, bo z anybiotykami miałam bardzo nie miłą przygodę musiałam brac jeden który nie zadziałał a potem od razu drugi który zadziałał, nie miałam dnia przerwy od tych antybiotyków, ale to było wirusowe zapalenie oskrzeli, a tu (mam nadzieję), że tylko przeziębienie :). Ja kiedy jestem chora to uwielbiam czytać książki i czasami siedzieć na komputerze. Ale zazwyczaj to leże w łóżeczku z książeczką i piję ciepłą herbatke xD. Aaaaa zapomniałam się pochwalić xD Mam kubek z Aslanem i codziennie piję z niego ciepłą herbatkę xD. Jejkuś nie wiem kto będzie miał czas to wszystko czytać... xD

ocenił(a) film na 10
Ann129

A ja mam na kubku Kłapouchego i napis "Pamiętaj, depresja kiedyś minie". :)

ocenił(a) film na 10
Tatar

No, to trochę powinno przemówić do ciebie xD
Aniaaa, ja też mam kubek z Aslanem xD I jeden z Edmundem i Łucją xD Ale ten drugi ma moja siostra, a ja mam z Aslanem:)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

A mnie się przypomina, że w moim to ucho powoli pęka.
A z innych rzeczy, to szkoda ze Anna nie zagra w kolejnym filmie...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Chodzi o PWdŚ?

Julia_20

Szkoda, ale nie zmienisz treści książek:)
A ja ciągle czekam na autograf Anny i Willa...
A tak swoją drogą to cicho tu i pusto...:((

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Niełatwo otrzymać autograf Willa i Anny...
A fabuły książki się nie zmieni, ale film może tak xD

ocenił(a) film na 6
Julia_20

co racja to racja... czytałam wiele książek i oglądałam dużo ekranizacji i na przykład takie w pustyni i w puszczy z 2000 bodajże było dość dużo odbiegnięć od pierwowzoru Nie wiem jak jest z wersją z 1974 roku bo dawno nie widziałam. O krzyżakach już nie wspomnę chociaż przyznam że mam dużą słabość do tego filmu ^^ Tak samo jak do innych filmów o tej tematyce :)

ocenił(a) film na 10
Marien

Ja nie przepadam za takimi historycznymi filmami xD A "W pustyni i w puszczy" kiedyś oglądałam, ale nie byłabym w stanie tego opowiedzieć, bo już nie pamiętam dokładnie tego.
Natomiast dziś oglądałam sobie "Gwiezdne Wojny - Epizod 3: Zemsta Sithów"... W ogóle nigdy wcześniej nie oglądałam żadnego filmu (w całości) z tej serii. Tylko może krótkie kawałki. A w "Zemście Sithów" nie mogłam uwierzyć, że ten Anakin Skywalker naprawdę przeszedł na stronę zła!

ocenił(a) film na 6
Julia_20

też to dzisiaj oglądałam ^^

ocenił(a) film na 10
Marien

Ja też mogłam mieć z Łucją i Edmundem ale wybrałam z Aslanem :). Ochh ja czekam na autograf od Bena juz rózno 50 dni i jak na razie nic! Coraz bardziej mnie to denerwuje bo nie jest cierpliwą osobą xD Mam zamiar wysłac do Georgie, dzisiaj nawet napisałam na brudno ale trzeba będzie jeszcze poporawiać... A w poniedziałek szkoła i skończy się rumakowanie na forum a zacznie się smutna, szara, ale jednocześnie pożyteczna nawet czasem miła nauka xD Jeszcze musze zaglądnąć na tamto forum o Narnii i idę pajku pajku jak to mawiam gdby humor mi dopisuje więc mowie: dobranoc ( niestety sama do siebie; początki schizofremi? nie jestem pewna jak to sie pisze i czy takie są tej choroby początki ale niech będzie! ) xD

ocenił(a) film na 10
Ann129

Cześć! Właśnie wróciłem z odwiedzin rodzinnych. Omal nie umarłem z nudów. Dawniej jak jeszcze ja i mój kuzyn byliśmy dziećmy, to jeszcze jakoś umieliśmy zająć sobie czas, ale teraz, to nie ma nawet dobrego filmu w telewizji, który by zgromadził widownię. Obejrzeliśmy tylko "Jak oni śpiewają".

ocenił(a) film na 10
Tatar

Nie przepadam za tym :P No, w sumie jak nie ma nic lepszego...

ocenił(a) film na 6
Julia_20

teraz to w telewizji głównie za przeproszeniem gówna lecą -.-

ocenił(a) film na 10
Marien

zależy... ja w TV oglądam tylko pogodę;P, Lost i Skazanego.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

A dzisiaj skończyłam czytać "Lwa..." po raz trzeci. Zaczynam jeszcze raz czytać całą sagę. Powspominałam sobie, gdy po raz pierwszy usłyszałam o Narnii... I trochę poczytałam pierwotne "Tęsknicie do Narnii"... Oczywiście nie CAŁE, ale z początku te wypowiedzi o samej Narnii. Naprawdę aż miło mi się zrobiło, a jednocześnie smutno...