Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

To co powiecie na kolejną kontynuacje, moje drogie panie?

ocenił(a) film na 8
Tatar

Wiem o czym jest ta książka dlatego próbuje sie do niej zabrać. Nawet już zaczełam chociaż ciężko mi idzie ale już od pierwszych zdan miałam ochote powiedzieć "skad ja to znam" ... a zaraz potem przyszło mi do głowy, ze nie ja jedna..

ocenił(a) film na 10
Tatar

Z tą różnicą, że bohater w tej książce miał jako taki dostęp do Loty... Tylko że ona była już zajęta...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Na jedno wychodzi...
Platoniczne uczucie to także ból. W wielu przypadkach to tak jakby chcieć przepłynąc wpław ocean!

Julia_20

Ciekawe lektury macie... Ja to, kurczę "Syzyfowe prace" czytałam w wakacje. Idiotyczne, że tak nieładnie powiem. Sam pomysł nawet fajny, ale styl pisania... Uch, niedobrze:(

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Język się zmienia. W swoim czasie jest ciekawy, a za ileś lat staje się stary.

ocenił(a) film na 8
Tatar

to prawda.. ale powiem wam sczerze że lubie ksiązki pisane takim jezykiem. Sczególnie z epoki romantyzmu. Ona sa takie.. romantyczne :P

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Ja za romantyzmem nie przepadałem. Szczególnie Mickiewiczem. "Pan Tadeusz"! Ba! do obrzydliwości!

Tatar

Wiecie, a mnie romantyzm nie kojarzy sie bardzo z romantycznością. Takie raczej obrzędy ludowe (Dziady) itp.

ocenił(a) film na 10
Tatar

W gim omawiałam fragmenty tego. Nic nie pamiętam. Moze gdybym przeczytała chociaż...

Julia_20

Nudne i beznadziejne. Nie lubię czytać o duchach i takich innych:(

ocenił(a) film na 8
Tatar

lae wiersze i sonety są śliczne. Szczególnie jede mi sie podoba (ale akurat renesansowy) :P. wogóle kumpel kiedyś mi powiedział,z e powinnam sie urodzic 500 lat temu bo tu to nie bardzo pasuje z moją wizja świata :P.

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

O mnie tez ktos mówił, że powinienem urodzić się w innej epoce!..:(

ocenił(a) film na 8
Tatar

ale dlaczego Cię to smuci?? Ja przyznałam m u racje! Mimo,ze jestem "nie dzisiejsza" to bardzo mi z tym dobrze, bo czasami mam wrażenie że ci wszyscy zabiegani ludzi są nieszczęsliwi, bo nawet nie maja czasu zatrzymac sie w parku i popartzyc w niebo... Nie chce sie zmieniać i ty też nie powinieneś. Jesteś jaki jesteś i jestems wspaniałym wrażliwym vczłowiekiem (przynajmniej tak przypuszczam, bo nie znam Cie na tyle, zeby to jednoznacznie stwierdzic).

AnaMaria

Tez podobnie myślę. Jestem ciekawa jak bym żyła w czasach średniowiecza czy renesansu...

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja jakbym żył w innej epoce, to w czasie II wojny światowej. Mógłbym być takim polskim, brytyjskim, amerykańskim, czy dla egzotyczności australisjkim lotnikiem myśliwskim.

ocenił(a) film na 8
Tatar

być pilotem fajna rzecz, ale nie w czasie wojny.. NIGDY!

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Bardzo lubię samoloty! swego czasu bardzo chciałem byc pilotem śmigłowca bojowego albo myśliwca.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Może o tym napisz książkę co? Ja bym nie chciała żyć w tych czasach.. Ta wojna i skutki...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Inspiracja dla ludzi z wyobraźnią...

ocenił(a) film na 10
Tatar

swoimi oczyma przelać wyobrażenia na papier... i dodać do tego jakąś ciekawą historię.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

i jeszcze umieś ją opowiedzieć...

ocenił(a) film na 8
Tatar

wojna ma tylko jewden pozytyw: poteguje uczucia, ale niestety bardzo szybko je zabija. Uświadomiłam to sobie dzieki kilku filmom.. Może to naiwne, ale spróbowałam postawic sie na miejsc bohaterów "pearl harbour" albo "flyboys" i nie wyobrazam sobie życ w takim strachu. Nie o siebie, ale o tę drugą osobe. A co dopiero ją stracić....To musi byc straszne.

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

a najgorsze jeszcze na twoich oczach widzieć jak ktos ginie... obcy czy znajomy, obojętnie...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja pewnie bym postradał zmysły, albo popadł w alkoholizm czy narkomanię.

ocenił(a) film na 10
Tatar

ja na pewno zaczęłabym bardziej cenić życie...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

jak cenne coś jest, człowiek dowiaduje się dopiero wtedy, kiedy to traci... na zawsze...

ocenił(a) film na 8
Tatar

ja bym sie pewnie sama zabiła... <za krotki>

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

a dziś nawet sporo zapisaliśmy...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Zwasze dyskusja wre, kiedy jest więcej niż dwie osoby.

ocenił(a) film na 10
Tatar

coś o tym wiem...

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Ja też.. nie od dzisiaj sie aktywnie uczęszcza na filmwebie.. ;)

ocenił(a) film na 8
AnaMaria

ale zamarło to forum.. ;(

<za krótki>

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

zamiera i się odradza:P

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Różnie to bywa... kiedy założyłem pierwszy temat na forum Ludzie Kina, wielokrotnie sam musiałem cos wpisywać, aby było to widoczne.

ocenił(a) film na 10
Tatar

niektóre tematy są ciekawe po prostu, i przyjemniej sie na nich pisze.

ocenił(a) film na 10
Tatar

A z innej beczki, wiecie że kręcenie "Wędrowca" zaczynają w styczniu? Mają kręcić między innymi w Meksyku i Argentynie.

ocenił(a) film na 10
Tatar

gdzieś już słyszałam to. Ciekawe co tam w tych krajach będą kręcić, jakie sceny.

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Ale się rozpisaliście :) musiałam się naczytać...
A tak wracając do tematu to szkoda, że już w Polsce kręcić nie będą. Można by na plan pojechać i zobaczyć aktorów...Ach marzenia :)
A np. w moim mieście (przed domem moich znajomych) kręcili "Plebanie" xD

ocenił(a) film na 10
troll_3

omg... to miałaś widowisko xD

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Jakoś niezbyt to było ciekawe :0
Zresztą ja tego na własne oczy nie widziałam...

ocenił(a) film na 10
troll_3

nie żebym coś miała do tego, moja babcia lubi "Plebanie":)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja tam telenowel nie oglądam! Jak kończyłem podstawówkę to ogladałem regularnie "Klan".

ocenił(a) film na 8
Julia_20

u mnie kreci li "pierwszą miłosć" xD

a co do planu filmowego narnii i tak bysmy niewiedzieli kiedy i gdzie by krecili w polsce, wiec nikłe szanse na ujrzenie aktorów nawet gdyby byli kilometr od nas... :(

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Ja o zdjęciach w Górach Stołowych dowiedziałem się z gazety. Akurat wtedy tam byli i kręcili. A przynajmniej powinni...

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Moja też :)
I jeszcze seriale brazylijskie..
A tak wracając do lektur ja muszę przeczytać "Quo Vadis?" Coś mi się to zbytnio nie podoba...

ocenił(a) film na 9
troll_3

hm...Ann zawsze można mieć nadzieję na jakieś przecieki xD

ocenił(a) film na 10
troll_3

Apropos dostępu do planów filmowych. Ja dwa miesiące temu zgłosiłem się do agencji jako kandydat na statystę. W bazie mnie mają, ale raczej wątpię, żeby sie odezwali...

ocenił(a) film na 9
Tatar

Nie trać nadzieji... A do jakiego filmu się zgłosiłeś?

ocenił(a) film na 10
troll_3

chciałabym żeby kręcili bardziej na północy ;]

ocenił(a) film na 10
Julia_20

to jeszcze czekasz? ciężko jest zostać nawet statystą...