Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

To co powiecie na kolejną kontynuacje, moje drogie panie?

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja żałuję, że nie czytałem "Narnii" kiedy byłem dzieckiem.

Tatar

Fajnie wam sie rozmawia:) Ja niestety jak mam wolny czas, to albo czytam albo słucham muzyki. Prawie nie mam czasu wolnego:( W tym tygodniu kartkówka z chemii...

ocenił(a) film na 6
Tatar

ja w szóstej klasie przeczytałam całą sagę... Teraz to mi się tak to kojarzy ze średniowieczem. Ahh aż mnie coś dusi na to wspomnienie ^^

ocenił(a) film na 10
Marien

a mnie Narnia kojarzy się ze szczęściem, radością, ale również walką o dobro. Gdy czytam te książki, w pewien sposób odczuwam spokój...

ocenił(a) film na 6
Julia_20

Tak jak ja ^^ jeszcze jak włączyłam sobie jakąś nastrojową muzyczkę to było super. Akurat Narnie przeczytałam (lwa...) przed obejrzeniem filmu. Po tygodniu na nią poszłam do kina :D

ocenił(a) film na 10
Marien

Ja jednym tchem przeczytałem cały cykl w zeszłym roku. jedna po drugiej. Przed obejrzeniem "Lwa..." nie czytałem, więc wolałem już na drugi raz byc przygotowanym.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja już po ukazaniu się "Lwa..." przeczytałam 3 pierwsze części. Ale przed Kaspianem w kinach, przeczytałam jeszcze raz tę część.
A takie pytanie: jakie są wasze ulubione momenty, fragmenty w OzN? Takie, które moglibyście czytać i czytać... Bo mnie bardzo podobają się dwa ostatnie rozdziały "Ostatniej bitwy". I też niektóre fragmenty "Podróży...".

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Z "PWDŚ" to moment kiedy Łucja czyta tą księgę i spotkanie z Aslanem. W "Ostatniej bitwie" sceny kiedy przmyka Tasz i spotkanie wszystkim bohaterów po śmierci. W "Koniu..." pełna historia Kora, rozmowa Aslana z Arawis i Rabadasz planujący sprowadzenie Zuzanny siłą.

ocenił(a) film na 10
Tatar

A! Lubię jeszcze ten moment w SK, jak Rilian jest na tym Krześle, A Julia, Eustachy i Błotosmętek go uwalniają:)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

O ulubionych momentach w filmie już chyba mówilismy. KK to ja lubię w każdej jego sekundzie. Dobra ekranizacja! Prawie że...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja lubię obie ekranizację. Szczególnie za piękną muzykę i rodzeństwo!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Mnie tak się ten film spodobał, ze aż poszedłem na niego pięć razy! Za którymiś razy, ciągle siadałem w tym samym miejscu i sali!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Jeśli w moim mieście byłoby kino, to byłabym co najmniej 5 razy! Ale nie ma kina, i byłam raz. A z dubbingiem jak nie widziałam, tak nie widziałam. Za to na kompie się oglądało sporo razy!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja na szczęście mieszkam w wielkim mieście! :)

ocenił(a) film na 6
Tatar

To masz szczęście bo ja mieszkam na zadupiu (mało znane zwane Nojewem wlkp) a do Wielkiego miasta co najmniej 60 km ;/

ocenił(a) film na 10
Marien

Kiedyś chciałem mieszkac poza miastem. Ale teraz wolę zostać w wielkim mieście!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Z jednej strony mieszkanie w dużym mieście ma swoje plusy, np jest o wiele więcej sklepów, są kina. Ale takie małe miasto też ma swoje uroki xD

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Na pewno. Ale ja nie chcę mieszkać w domu jednorodzinnym! Dlaczego? bo nie mam ochoty latać wokół tego z miotłą jesienią i łopatą w zimie!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja to w takim Einfamilienhaus'ie bym się nudziła. A prace w ogrodzie to nie dla mnie. chociaż... Zawsze miałam kilku sąsiadów, więc jestem już przyzwyczajona.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

I jeszcze takie oddalenie od niektórych miejsc. W wielu miejscach przy domkach drogi nie sa nawet utwardzone! Męczarnia jesienią cyz wiosną jechac czy chodzić!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ohooo a na odludziu to nigdy! Rano czy wieczorem jak już ciemno to bałabym się z domu wyjść, jeśli jeszcze w pobliżu las... :o

ocenił(a) film na 10
Julia_20

ja to bym w takiej sytuacji załatwił sobie dubeltówkę!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Z bronią tak łazić:D Ktoś wkurzy, i kula w łeb. Ale to zbyt straszne.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ale przynajmniej jakies zabezpieczenie łamane przez straszak. Żeby było jak w Stanach! Ktoś wchodzi nieproszony na mój teren, to ja mogę go nafaszerować ołowiem!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Jak w "Kevinie...";) W sumie chciałabym mieć zawsze przy sobie jakąś broń, dla pewności.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

i ta zasada dom-twierdza mi się bardzo podoba! :) Jakiś włamywacz czy inny złodziej buszuje na moim terenie i podkrada, to ja mogę mu dać wystrzałowego kopa w d.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Albo tez kamery zamontować wkoło domu, to z dala już widzisz czy ktoś węszy.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Oczywiscie musi być to na tyle wyraźne, zeby nie było potem problemów z ogladaniem!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Najlepiej HD;)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ale njapierw prawo w tym kraju musi byc przyjaźniejsze ludziom broniącym mienia przed złodziejami!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Cóż, złodzieje zawsze byli i będą, nawet nie spodziewamy się kto nimi może być... Ale niedobre jest to, ze ktoś kradnie, a jeszcze bardziej dla złodzieja niemiłe jest to, ze daje się złapać.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

jakbym takiego przyuważył na swoim terenie(gdybym oczywiście jako taki miał) to bym mu przywalił łopatą w plecy albo baniak!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Czyli łopata się przyda no nie? :P I z patelni w łeb! Albo porobić pułapki na złodziejów. Tylko uważać żeby samemu nie wpaść w którąś ;]

ocenił(a) film na 10
Julia_20

"Pułapki"! Phi! Tez pomysł! Co może potrzaski na niedźwiedzie!?

ocenił(a) film na 10
Tatar

A żebyś wiedział:P Nie no, myślisz że przed domem będę pułapki robić... kurcze...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

metafora taka.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Żadko kiedy odgaduję metafory...

ocenił(a) film na 10
Tatar

raczej...
w każdym razie, kamery w obecnych czasach są niezbędne.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Jak ja piszę!!? "Rzadko"!

ocenił(a) film na 10
Tatar

wiesz, tutaj nikt ci ocen nie stawia za ortografię;P Ja sama czasem też popełnię jakis błąd, ale staram się tego nie robić, bo ortografię jakotako zanm xD

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ortografia ważna rzecz! Ja mam tendencje do zjadania liter kiedy coś musze pisać szybko.

ocenił(a) film na 10
Tatar

czasami mam tak w szkole :P

ocenił(a) film na 6
Tatar

a ja z ortografi byłam zawsze nogą, ale jak zaczęłam nałogowo czytać 535 stronowe książki i pisać opowiadania to się bardzo poprawiłam ^^

ocenił(a) film na 10
Julia_20

dobra, ja już lecę, branoc ;]

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Pchły na noc! Cha cha!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Heh... co do Waszej poprzedniej rozmowy, to ja mieszkam na odludziu, naprzeciw prosektorium, i zamiast drogi asfaltowej mam glebe taką jakby, z dołami, a teraz to ta droga jest pięknym milusim błotkiem xD Najgorzej jest jak światło się świeci w kostnicy...wiatr wieje, deszcz pada...brrrr to jest straszne, no i do sądsiadki raz złodzieje przyszli więc nic miełego...xD Ale mieszkanie na uboczu ma swoje plusy, jest cicho, spokojnie, nie ma spalin zbyt wiele no więc da się tu żyć xD Dobra znowu pisze sama do siebie ale jak jestem ja to nikogo nie ma ! ;(

ocenił(a) film na 10
Ann129

Do hałasu samochodów można się przyzwyczaić. Przeciez nawet na zatłoczonym Manhattanie ludzie żyją!

ocenił(a) film na 10
Tatar

A mieszkać naprzeciwko prosektorium... przyznaję, niemiła perspektywa! Same umarlaki!... Brrrr!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Bardzo nie miła, i zazwyczaj "robią" te trupy w nocy, albo wieczorem więc jak wchodzę po schodach a światło jest zgaszone, z pokoju bije łuna z prosektorium to odrazu czuje ze za mną jakies szkieletony albo guhle ( tak się pisze? zwyrodnienie pozostałe z czasów Tibi)... Nie jest to przyjemne....

ocenił(a) film na 10
Ann129

Istotnie!.. Pojawia sie obawa czy któryś z denatów przypadkiem nie wstanie i nie przyjdzie!..