Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

To co powiecie na kolejną kontynuacje, moje drogie panie?

ocenił(a) film na 10
Tatar

Nigdy nie oglądałam. Ale dla miłośników wojny to jest dobry chyba...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

I polski akcent! :) Czytałaś może "Dywizjon 303"?

ocenił(a) film na 10
Tatar

Nieeee... Jak już wspomniałam, nie przepadam za filmami wojennymi, a co dopiero za książkami tego gatunku! ;] Co tam takiego?

ocenił(a) film na 10
Julia_20

No nie wiesz!? Polscy lotnicy walczący w Bitwie o Anglię!!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Aaa to dla ciebie była miła lekturka :)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Bardzo lubię samoloty. Co roku bywam na pokazach lotniczych, a w przyszłym roku wybieram się na Air Show do Radomia.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Kiedyś miałam taki segregator z samolotami, opisami itp.
Fajnie się gada, ale ja już lecę, branoc!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Pchły na noc! Cha cha cha!

ocenił(a) film na 10
Tatar

wiesz ty co... ja to zawsze tak ładnie branoc, a ty mnie z pchłami wyjeżdżasz...! no to ja życzę co karaluchy pod poduchy! :P hahaha!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Dobra, może to z lekka nie na temat ale się pochwale xD Dzisiaj na muzyce zapytałam pana (dyrektora kina), kiedy puści powtórkę Księcia Kaspiana, i tam zapytał sie kto na to pójdzie ja wymieniłam z 10 osób albo i więcej, i powiedział ze gdzies tam zadzwoni czy coś i że może puszczą!!!!!!!! Moja radość nie ma granic!!!!!!! Aaa pytałaś Julia o strone z strasznym labiryntem http://www.milanos.pl/gry.php?id=2189 oto link, jednak raczej wyłącz głośniki bo tam ta dziewczyna strasznie piszczy, kiedyś z koleżanką włączyłyśmy głos na maximum i... serce nam do gardła podskoczyło xD Ja kiedyś grałam w grę lotniczą na komórce mojej siostry xD Wybierało się narodowość ( były tylko dwie do wyboru Chińska i Angielska) i strzelało do innych samolotów, nawet fajne bylo xD Dobra konczę bo jak zwykle sama do siebie pisze xD

ocenił(a) film na 10
Ann129

Ja widziałem film pięć razy i może poszełbym jeszcze raz, gdyby był środek lata... Teraz to już tylko czekam na dvd.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja już czekam tylko na święta. Ciekawe, kiedy w Polsce będzie to DVD, może sprawię sobie na Gwiazdkę taki prezent!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Śwaitowa premiera dvd ma byc 2 grudnia. Może zdąży dotrzeć do nas. Pamiętam że jak "Lew..." u nas wchodził na dvd to na filmwebie był jakiś licznik ile czasu pozostało.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Mam nadzieję, że przed świętami.

Idę na Losty!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja też to oglądam!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Nie było złe! xD

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Niepamiętam czy kiedykolwiek tak bacznie sledziłem akcję jaiegoś serialu.
Inne seriale jakie lubię to "Bundy" i "Kiepscy".

ocenił(a) film na 10
Tatar

A z innych rzeczy, to ostatnio zacząłem po raz drugi czytać "Podróż >Wędrowca do Świtu<".

ocenił(a) film na 10
Tatar

Już sobie wyobrażam Bena Barnesa na statku albo na Samotnych wyspach z mieczem w dłoni. Ciekawe jak dokładnie będzie wygladał filmowy "Wędrowiec do Świtu" i przemieniony w smoka Eustachy?

ocenił(a) film na 10
Tatar

Wygląd statku mnie ciekawi. A przemianę w smoka Eustachego (i odwrotnie) wyobrażałam sobie czytając książkę. Jestem ciekawa, czy będzie scena z tym wężem morskim.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Na pewno będzie to porównywane z Krakenem z "POTC".

ocenił(a) film na 10
Tatar

możliwe. oglądałam tego tylko pierwszą część prawie całą. resztę urywki. Tylko mam nadzieję, że film nie będzie się drastycznie różnić od książki.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Wązne by miło się go oglądało. Tak jak "Kaspiana".

ocenił(a) film na 10
Tatar

Dobrze by było... Bo tak inaczej będzie bez Piotra i Zuzanny.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Anna w wywiadach twierdzi że dla niej to już koniec z Narnią. Ale może dadzą jakąś migawkę... Anjpewniej to się ograniczy do wspomnienia o nich. Po wprowadzeniu wątku zauroczenia na pewno Kaspian zada Edmundowi i Łucji pytanie o Zuzannę...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Przynajmniej POWINNI, bo to dziwne byłoby gdyby Kaspian nagle zapomniał o niej...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Dla mnie ten wątek to po prostu było młodzieńcze zauroczenie. Ale oby wprowadzili jakieś urozmaicenie w następnym filmie w związku z tym!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Wątpię, ze coś z tego pozostanie... Kaspian i tak pozna tę Córkę Gwiazdy. Chociaż nigdy nie wiadomo, co wymyślą. A po drugim filmie można się dużo spodziewać!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Oby tylko nie usunęli córki Ramandu!! Mogą być dodatki ale nie zbyt wielkie wycinania!!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ona chyba będzie. Mogą darować sobie jakieś sceny z początku książki.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ciekawe jak bedzie wyglądąl filmowy początek. Dokładnie wygladał.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Może pokażą (jeśli w ogóle) ten powód nieobecności P. i Z. A później jak Ł. i E. siedzą w pokoju z tym obrazem, tak się gapią na niego, wchodzi Eustachy i tak jak było później.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Obraz jakby się poruszył... Złudzenie? - zastanwiają się. Po chwili wszystko ożywa i fale morskie uderzają ich w twarze.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Cała trójka jest w wodzie, a Eustachy wrzeszczy ;)I wtedy dostrzegają statek.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Wyciągają ich na pokład a tu kamera pokazuje czyjś but od tyłu. To Nadchodzący Kaspian.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Następują powitania Kaspiana z Edmundem i Łucją. Tylko Eustachy stoi z boku przyglądając się temu niechętnie. I wchodzi Ryczypisk.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

A potem kubek ciepłego wina dla trójki monarszej. następne ujęcie, to juz Edmund i Łucja w narnijskich strojach.

ocenił(a) film na 10
Tatar

już sobota;) ja już lecę, bo jutro nie wstanę;)

Następuje oprowadzenie gości po statku. Eustachy leży w swojej kajucie (wolny od choroby morskiej) i skrobie w dzienniku;)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ciekawe czy będzie pokazywane wymiotowanie.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Tego chyba nie pokażą... jeszcze do kamery ;P

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Miałem na myśli z boku czy od tyłu piochylającą się osobę.

ocenił(a) film na 10
Tatar

To akurat nie jest takie bardzo ważne, ale może będzie w filmie ;P

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Może... Ale zastanawiam się, czy i pejzaże Ameryki Łacińskiej, gdzie to będzie kręcone, urzekną nas tak jak Nowa Zelandia? Na przykład Argentyna, czyli kraina srebra, taki kraj na po drugiej stronie świata, gdzie w lipcu pada śnieg...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Teraz to wszystko można zrobić za pomocą komputerów, dobrych scenerii... Jeśli się postarają, będzie tak pięknie jak Nowa Zelandia.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Chciałbym kiedyś zobaczyć Nową Zelandię!.. :)

ocenił(a) film na 10
Tatar

I pójść w te miejsca, gdzie była kręcona "Narnia"! Ja sama poczułabym się jak we filmie!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Na pewno jest wrażenie. Pamiętam że jak leciał "Władca pierścieni" to jakies linie lotnicze, chyba nowozelandzkie, wymalowały na swoich samolotach postacie z filmu, min. Aragorna, Legolasa.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Czemu nie ma tak z OzN? :)Takie rodzeństwo Pevensie! I Aslan!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ciekawe jak dokładnie czuli się ci z obsady widząc samych siebie w zwiastunach. Ja chyba bym czuł się dziwnie...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Nie dowiem się, póki nie będę miała okazji!... Na pewno bym była niepewna, czy film będzie się podobał...