Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128670
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

To co powiecie na kolejną kontynuacje, moje drogie panie?

ocenił(a) film na 10
Tatar

Jak byłam mała, to mój tata naprawiał telewizor, i cos tam z kablami robił. Ale telewizor był podłączony do prądu (wtedy nie wiedziałam o tym) i już bym złapała za jeden kabel. Gdyby nie mój tata, przeszłaby przeze mnie.. ehh... dość duża liczba voltów. I byłoby po mnie. Innym razem, gdybym przeszła przez ulice chociaż kilka sekund później, leżałabym już na ulicy, bo nie zauważyłam samochodu, który jechał z drugiej strony, bo zasłonił mi inny samochód. A mówi się, że "do trzech razy sztuka"...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Skoro już mowa o wypadkach, to ja jeden przeżyłam. Mój tata jechał ze mną z przedszkola. Juz miał skęrcać w strone swojej pracy, gdy nagle zza górki wyjechało auto, które wyprzedzało przed górką no i było zderzenie czołowe. Pamiętam że nagle sie pojawiłą taka ciemność a potem się obudziłam. Pogotowie, policja... Nie chciałam jechać ambulansem wieć taka pani podwiozłą mnie i mame do domu. Potem poszłam do szpitala. Nie miałam ran zewnętrznych. Stało mi się coś z nogą i miałam lekki wstrząs mózgu. Miałam wtedy 5 lat. Mojemu tacie też się coś z nogą stało. Ale dzięki Bogu nie byliśmy jakoś tak bardzo poturbowani. Pamiętam, że wtedy miałam taką książeczkę z Arielką xD

ocenił(a) film na 9
Ann129

Całe szczęście, że nic wam się nie stało :) Ja nie miałam nigdy żadnego poważniejszego wypadku i bardzo się z tego cieszę. Nawet nogi ani ręki nie miałam złamanej. A tak w ogóle to czemu rozmowa idzie o tak przykrych sprawach?

ocenił(a) film na 8
troll_3

dobra ochłonęłam troche i wracam do was ;) A rozmawiamy o tym bo dwa dni temu byłam świadkiem takiego wypadku...

A co do takich osobistych wypadków to jak miałam 8 lat to wpadłam zimą pod lód... płytka (no jakieś 1,70m) sadzawka zasypana śniegiem i wogóle nie było jej widac i nie wiedziałam że tam jest. Dobrze że nie szłam sama... nikomu nie zycze tego uczucia...

ocenił(a) film na 9
AnaMaria

Och.... Czemu tu ostatnio w ogóle nie wchodzicie??? Tak pusto tu i nie ma z kim pogadać... :(:(:(

ocenił(a) film na 10
troll_3

zawsze jak tu jestem, to nikogo nie ma....

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Jak ja wchodzę to też nikogo nie ma... mijamy się w czasie...

ocenił(a) film na 9
troll_3

No Julia wreszcie tu zaglądnęłaś :)
Byle częściej :D

ocenił(a) film na 10
troll_3

tematy się już skończyły... a tyyyle ich było!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Jeju jak ja dawno tu nie byłam!

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Zgadzam się :)
A tematy... no cóż wcale się nie skończyły, tylko nie ma osób, które je wymyślaja. W końcu- kto sam ze sobą gadać będzie?

ocenił(a) film na 10
troll_3

No właśnie... Dlatego myślmy. O, takie pytanie: czy uważacie, że bez Narnii bylibyście innymi ludźmi, inaczej ukształtowanymi, o innym charakterze? (nie wiem, czy to pytanie juz było, oby nie...)

ocenił(a) film na 10
Elie_i_Keira_13

Sama nie wiem... Ja od zawsze lubiłam takie inne światy, odmienne od naszego. Lubiłam o nich książki, filmy... Ale Narnia jest taka inna. Nie taka jak np. świat HP. Aczkolwiek w pewien sposób podobna. A czytając OzN czuję się inaczej niż czytając HP. W ogóle każda książka wnosi coś nowego do naszego życia. I nigdy nie wiemy "co by było, gdyby..."

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Ja mam podobnie. Od dziecka lubiłam czytać i jakby "przenosić się" do innych światów, zgłębiać ich tajemnice... Ale OzN jest inne niż właśnie HP czy Władca Pierścieni. To nie jest ksiażka, która przeczytasz, zapomnisz, później przeczytasz ją jeszcze raz i tak w kółko. OzN wprowadzają w swój świat, ma się wrażenie, że samemu bierze się udział w zdarzeniach. Jeżeli przeczytasz OzN to będziesz o nich myślał,marzył, pokochasz, albo znienawidzisz... No i nie konczy się zwykłym końcem. Myslę, że specjalnie. Można ile się chce wymyślać ciąg dalszy...
Ale się rozpisałam... Ale i tak na Narnię nigdy nie jest za dużo słów...

ocenił(a) film na 10
troll_3

Oj nie jest! xD To forum jest tego dowodem xD
A powiem, że często sobie myślę jak było po "Ostatniej bitwie" w Narnii... To ich zycie. "Lecz dla nich dopiero zaczęła się prawdziwa przygoda".

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja się wtedy zastanawiam, czy był tam też nieprzyjemne przygody- czy były bitwy, czy się starzeli, czy tęsknili za Zuzanną... Oj, z tego możnaby zrobić dobre Fanfiction... Zamierzam nad tym popracować :)

ocenił(a) film na 9
Elie_i_Keira_13

No to powodzenia :) Ale myślę, że Lewis specjalnie zrobił takie zakończenie, żeby każdy mógł pofantazjować i moze napisać kolejne tomy?
Keira może ty?

ocenił(a) film na 10
troll_3

Haha kto wie... :) Póki co piszę opowiadanie, zamierzam tam połączyć czasy z III, IV i VII części :D Jak chcesz, to mogę Ci podać :)
PS No, nareszcie forum odżyło! :)

Elie_i_Keira_13

Ooo cos dawno mnie tu nie było... Nie chce mi się czytać wszystkich postów, ale dużo to ich nie było:( Widzę, ze wszyscy fani Narnii, przenieśli się na Narniawnas i tutaj rzadko zaglądają:( Cóż, zapraszam wszystkich wielbicieli OzN na to forum, jest super:)

ocenił(a) film na 9
Tygrysek3

No cóż Narniawnas bardzo szybko się rozwinęło i jest tam teraz baaardzo ciekawie. Więc podłączam się do spotu reklamowego i zapraszam na tamto forum :)

ocenił(a) film na 10
troll_3

Jakby ktoś chciał sobie poczytać, to dorzuciłem coś...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Niektórzy już chyba czkają na następną część.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

czekają*

ocenił(a) film na 10
Julia_20

dzisiaj dodałem kolejny fragment...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Tak tak tak! I mam nadzieję, że będzie wspaniałe jak obydwie poprzednie części :).

ocenił(a) film na 10
Karus

yyy co będzie wspaniałe? ;P

ocenił(a) film na 9
Julia_20

chyba chodzi o fanfiction Tatara, ale nie wiem xD

ocenił(a) film na 10
troll_3

może...

ocenił(a) film na 6
Julia_20

uhh dawno nie wchodziłam ^^ tak sobie poprzedni temat o wypadkach czytałam i przypomniał mi się mój z przed dwóch lat
Otóż jechałam sobie rowerem znad jeziora i nagle obok mnie z furią zapieprza TIR a miałam akurat dziwnego pecha że zjeżdżałam i wpadłam w wielką dziurę w drodze... Trochę byłam poturbowana, ale nic mi na szczęście nie było

ocenił(a) film na 10
Marien

Ja raz przejechałem rowerem przez krzaki zjeżdżając z górki. Efekt? Podrapana twarz i kolana. Az ludzie którzy przechodzili akurat podbiegli do mnie... A wcześniej kilka razy bezpiecznie zjeżdzałem stamtąd, trenując wcześniej mięśnie nóg przy wjeżdżaniu.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ech... sorry, za błąd, ale domyślić się nie możecie?! O_o. Chodzi o film! :P

Tatar

Hej wam! Dawno nie pisałam... a wy już trzecią część kończycie... co tam u Was? O czym gadaliście?

ocenił(a) film na 10
Selenia

O wszystkim, co istnieje na świecie. O ludziach, charakterach, Narnii i o tym, co nam przyszło do głowy :P No, mnie też du dłuuugo nie było!

ocenił(a) film na 10
Elie_i_Keira_13

Te rozmowy były tak dawno, że już połowy nie pamiętam!... Ja też rzadko tu piszę, bo prawie nie ma z kim gadać. No ale jest tez drugie forum;]
A zmienili zdjęcie KK! Jak weszłam tu dziś, to przez chwilę myślałam, ze pomyliłam strony!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Masz na myśkli plakat? Jeśli tak, to tanmten był lepszy.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Tak, chodzi o główny plakat. I tez wydaje mi się, że poprzedni był lepszy. Bo juz się przyzwyczaiłam do tamtego.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja w zasadzie też. Miał mnóstwo ciemnych kolorów.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Co bardziej pasuje do KK. Taka mroczniejsza część. A szkoda, bo myślałam że tak będzie wyglądać okładka dvd... ale do tej się też przyzwyczaję^^

ocenił(a) film na 10
Julia_20

mam nadzieję że uda mi się zdobyc dwupłytowe wydanie.

ocenił(a) film na 6
Tatar

Ja pobrałam z torrentów ^^

ocenił(a) film na 10
Marien

A mnie bardziej niż na filmie na dvd zależy na dodatkach do drugiej płyty. No wiecie, materiały z planu.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja tak samo :D I chcę zobaczyć sceny usunięte :)
Ale mnie też wkurza ten plakat, kolorystyka jest taka... przesłodzona. W ogóle nie pasuje do Narnii :/

ocenił(a) film na 10
Tatar

24 pażdziernika 2008 19:50
Karuś: Tak tak tak! I mam nadzieję, że będzie wspaniałe jak obydwie poprzednie części :).

ocenił(a) film na 10
Karus

nie byłam pewna xD
No, ja też mam nadzieję na doskonały film. Musi taki być. Ale narazie pozostaje nam czekać na wydanie dvd, i dodatki;)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Premiera dvd już za tydzień! Albo sam se kupię albo poproszę pod choinkę lub na mikołajki. Apropos prezentów. Co wy byście chciały dostać? Bo ja chciałbym cykl "Ziemiomorze" Ursuli LeGuinn, pierwszą część "Koła czasu" Roberta Jordana. A z rzeczy praktycznych to nowe skarpety, ostrza do maszynki i jakąś opaskę na włosy,. taką z materiału.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja sama kupię to dwupłytowe wydanie, i to jak najszybciej!
A co na Gwiazdkę? Nie wiem, chyba nic konkretnego nie chcę. Chyba że z takich do jedzenia, to mandarynki, orzechy i karton ptasiego mleczka. O!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

karton ptasiego mleczka? Ja z ojcem zjadamy je w ciągu dwóch dni albo jeszcze mniej. Zwłaszcza waniliowego.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Waniliowe chyba najlepsze. Ale czekoladowym też nie gardzę!

Julia_20

Hej wszystkim :) Ja bym tam nie pogardził żadnym :P

ocenił(a) film na 10
PrzemQ_3

Waniliowe - najlepsze xD
Ale Alpejskie Mleczko też mi smakuje...
Ja ogólnie kocham słodycze!