Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128670
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

To co powiecie na kolejną kontynuacje, moje drogie panie?

ocenił(a) film na 9
Elie_i_Keira_13

mniam słodycze xD wreszcie tu zajrzałam :P Ja to z rodzinką Ptasie Mleczko pochłaniam w godzinkę :D Ale alpejskim tez nie pogardzę :)

ocenił(a) film na 10
troll_3

To alpejskie milki jest gorsze od wedlowskiego.

Tatar

Och, ależ beze mnie sie nagadaliście:) A mnie tak dawno nie było...:(

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

cóż, widocznie skończyły się tamte miłe czasy...
A ja już odliczam dni do wydania dvd:) Wolę nie zamawiac z neta, tylko sama kupić:)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja mam nadzieję na dwupłytowe, bo bardziej zalezy mi na materiałach dodatkowych.

ocenił(a) film na 10
Tatar

no mi też, bo film czesto juz ogladalam, a dodatkow nie xD no, ale poczekam do nastepnego tygodnia.

ocenił(a) film na 9
Julia_20

no ja też odliczam dni i uzbrajam się w cierpliwość :D (jak wszyscy chyba) Nawet jeśli będzie 2DVD drogie, to na przykładzie LCiSS wiem, że warto kupić z dodatkami, bo swietne są ;)

ocenił(a) film na 10
troll_3

a ja nie widziałam dodatków z LCiSS:( no, ale w KK (to chyba juz kazdy wie) mają być takie:
JAK SIĘ TWORZY MAGIĘ
Wpadki w Narnii
Sceny usunięte
Znowu w Narnii: Powrót przygody
Na planie Narnii: Ożywianie klasyki
Wielkie kino w małym mieście
Wstępna wizualizacja Narnii
Mówiące zwierzęta i spacerujące drzewa: Magiczny świat Narnii
Sekrety pojedynku
Jak się stać Zuchonem
Warwick Davis: Twórca Nikabrika

dwupłytowe ma kosztować chyba 59,40 zł. Nie jest takie drogie;]

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Dodatki zapowiadają się super!!! :D:D Już ie mogę się doczekać :) No i rzeczywiście to wydanie kolekcjonerski tańsze niż mysałam. Bardzo dobrze :P Rodziców namówię na kupna :D

ocenił(a) film na 10
troll_3

Ja nikogo namawiać nie muszę;]
A tak w ogóle, to zauważyłam dziwną rzecz na pierwszym "Tęsknicie do Narnii". Przecież dotarliśmy tam do 1000 komentarzy, a teraz jest ich tam chyba 994. Ktoś chyba usunął swoje wypowiedzi...

ocenił(a) film na 10
troll_3

Ja nikogo namawiać nie muszę;]
A tak w ogóle, to zauważyłam dziwną rzecz na pierwszym "Tęsknicie do Narnii". Przecież dotarliśmy tam do 1000 komentarzy, a teraz jest ich tam chyba 994. Ktoś chyba usunął swoje wypowiedzi...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

zdziwiłem się trochę, kiedy zobaczyłem że ta liczba to 994. Najpewniej to stąło się tak jak mówisz.

ocenił(a) film na 10
Tatar

kto chcial usuwac swoje wypowiedzi?... przeciez bylo fajnie.. nie rozumię tego...

ocenił(a) film na 9
Julia_20

niektórzy robią dziwne rzeczy :P niezrozumiałe... może nagle odechciało mu się wszystkiego, więc usunął posty? nie wiem....

ocenił(a) film na 10
troll_3

A tak apropos DVD, myślicie że będą wywiady z aktorami? Ja szczególnie na to liczę.

ocenił(a) film na 9
Tatar

oby :) też na to liczę, ale nie wiem czy będą...odliczam już dni :P

ocenił(a) film na 10
troll_3

myślę, że wywiady będą. Przynajmniej na to liczę:) Jeszcze nie zetknęłam się z dodatkami do jakiegoś filmu, żeby nie było tam żadnych wywiadów z aktorami...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

DVD w Polsce już w ten piątek premiera. :)

ocenił(a) film na 8
Tatar

To fajnie, że już w piątek można będzie kopic OzN:KK!
Te dodatki są najlepsze, a w szczególności podobają mi się "Wpadki Narnijskie" z pierwszej części :D Więc z niecierpliwością czekam na wpadki z Księcia Kaspiana...
Pozdrawiam wszystkich Narnijczyków ;)

ocenił(a) film na 9
Sayona

Nie moge się doczekać ;] Już tylko cztery dni :P
Mi też wpadki z pierwszej cześci bardzo się podobały i liczę na fajne w drugiej :)

ocenił(a) film na 10
troll_3

za trzy dni! :) mnie siostra kupi, w empiku będzie nie?

ocenił(a) film na 9
Julia_20

no nawet już jest ;P
Ja zaczynam już nękać rodziców :D. Na Empiku dwupłytowe tylko 67.50 a jednopłytowe 57 chyba, czy jakoś tak...w każdym razie nie opłaca się ;]

użytkownik usunięty
troll_3

oj jak ja już tu dawno nie gadałam :D czyli nie tylko ja czekam z utęsknieniem :P

wszyscy siedzą na forum więc nie mają czasu tu zaglądać :D

ocenił(a) film na 9
PrzemQ_3

Ja ostatnio często wchodzę ;]
Tutaj się troszkę ożywiło :)

ocenił(a) film na 10
troll_3

To już jutro!
:)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

ByLem w empiku i nie ma!..:)

ocenił(a) film na 9
Tatar

Ja chyba w Empku przez neta będe zamawiać... Ale jeszcze nie taraz, bo przez "Zmierzch" spłukana będę ;P

ocenił(a) film na 10
troll_3

Oj ten "Zmierzch" ;) Tak go wychwalacie, że może wypożyczę z biblioteki, o ile będzie. Ale nie teraz, gdyż narazie mam zamiar przeczytać "Władcę Pierścieni":) Bo filmy są świetne, mam nadzieję, że "Hobbit" też taki będzie!

ocenił(a) film na 9
Julia_20

A jeszcze nie czytałaś???
Ja czytałam "Hobbita" i wszystkie częsci "Władcy" i mi się strasznie spodobało. Cudowne są książki Tolkiena ;] Nie tylko władca, ale inne też, np. "Dzieci Hurina". Czytałaś?

ocenił(a) film na 10
troll_3

"Dzieci Hurina" nie czytałam...
Ale "Hobbita" tak, i wg mnie jest super:) Ma być tego ekranizacja;)
(u mnie na proflu niedawno cos o tym pisałam xD)
A soundtrack z LOTR jest cudowny!

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Mi też się podoba ;]
Wczoraj ogladałam znowu "Powrót Króla". Ale jakoś mniej mi się podobała niż ostatnio...może dlatego, że mnie głowa bolała xD

ocenił(a) film na 10
troll_3

O! A ja właśnie skończyłam:) tak sobie przed chwilą kawałki oglądałam, szczególnie koniec... mnie zawsze się tak robi smutno, bo Frodo odchodzi ;(

ocenił(a) film na 8
Julia_20

A ja chyba przyłączę się do Waszego grona ;).

Tolkiena również bardzo uwielbiam. A wczoraj oglądałem księcia Kaspiana i się poryczałem na końcu:(
Przecież to smutne, że oni już się nigdy razem nie spotkają w Narnii :(

ocenił(a) film na 9
CupOfCoffee

Spotkają się ;]
W Nowej Narnii (czytałeś/aś OB?)

ocenił(a) film na 8
troll_3

Jeszcze nie czytałem, ale wiem, że się spotkają w Narnii w Narnii^^. U Aslana^^.
Szkoda, że Zuzanna w Narnię nie wierzy :( .

ocenił(a) film na 10
CupOfCoffee

To co Monilip napisała na KerParavel to dobre opwoiadanie. Wina, kara i odkupienie można powiedzieć. Najbardziej podoba mi się to co się działo z Zuzanną i koniec.

ocenił(a) film na 9
Tatar

Mi opowiadanie Mon też bardzo się podobało ;]
a właśie Tatar- gdzie dalsze części Twojego fanficku?

ocenił(a) film na 10
troll_3

No.. już dawno żadnych nowości nie było. Pewnie brak weny... albo brak czasu... albo tego i tego...

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Ale na szczęście już sprawa się wyjaśniła ;] Dalsze części będą, tylko trzeba trochę poczekac :)
ZCyli pewnie brak czasu.

Tatar

jestem za.poza tym ok. 84% widzów wierzy,że zostaną zekranizowane wszystkie części,więc "Podróż Wędrowca do Świtu" pewnie też.

ocenił(a) film na 9
Pani_Nikotka

PWdŚ na pewno będzie zekranizowana. Podobnie, jak mam nadzieję wszystki części :)

ocenił(a) film na 10
troll_3

Hohoho ile postów :D chętnie przyłączył bym się do rozmowy jeśli można :) tylko zabardzo nie wiem oco chodzi :D bo dużooo by czytać :)

Tatar

Mimo że jestem panem to się wypowiem.... ; ) Strasznie cieszy mnie fakt że powstanie 3 część, chociaż zmiana stanowiska reżysera już nie tak bardzo. Czeka nas ogromne oczekiwanie i jeszcze większa niewiadoma, mam nadzieje że twórcy pójdą w dobrą stronę jak to miało miejsce w przypadku pierwszych dwóch obrazów.

ocenił(a) film na 10
dann86

Ja na pewno sie wybiorę. Oczywiście mam do tego jeszcze dwa lata... I Himalaje trudności po drodze...

ocenił(a) film na 9
Tatar

Nie wiem, czy ja przeżyję...aż dwa lata :( Tyyyle czasu...
Ale na pewno pójdę do kina :)

ocenił(a) film na 10
troll_3

Ja nie mogłabym nie iść (pojechać). No, trzeba czekać... Mogę się założyć, że po wejściu do kin PWdŚ, znów będzie wielkie gadanie na forum, jak to było w przypadku KK.
Tak w ogóle jeszcze trzy komentarze.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Dwa. Ale zapał już nie ten...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Zdecydowanie nie ten sam. Ale najważniejsze, że miło się rozmawiało!

I jeszcze jeden...

Julia_20

witam.widzę że dodaję 1000 komentarz :DD
milusio^^ xD
nie było mnie tutaj ok.4,5 miesięcy więc... skrócicie mi co się działo? :D