PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10002817}
7,9 181 tys. ocen
7,9 10 1 181096
7,5 80 krytyków
Oppenheimer
powrót do forum filmu Oppenheimer

Na "Black twiterze" afroamerykanie zarzucają Nolanowi rasizm, bo obsada w filmie biograficznym o Oppenheimerze jest za biała... niestety muszę się z tymi zarzutami zgodzić. Mam nadzieję, że Nolan zmieni zdanie i Oppenheimera zagra wschodząca gwiazda Daniel Kaluuya zamiast Murphiego.

GamoraRuss

Czemu? Nie bardzo rozumiem ciągłego wtrącenia się twórcom w dzieło... Może Nolan dobiera aktorów zgodnie z ich talentem i jest ponad podziałami rasowymi?

ocenił(a) film na 10
GamoraRuss

Ale Kaluuyę to ty szanuj. Wracając, polecam nie przyglądać Twittera, to jest najgorsze miejsce w zakresie agresywności baniek ideologicznych, a nie warto tracić nerwów

ocenił(a) film na 5
GamoraRuss

Ja czekam na biografię Dolly Parton, którą zagra jakaś czarnoskóra piosenkarka. Wtedy dopiero będzie wesoło.

A tak szczerze - olej to. ja tez kiedyś reagowałem na takie newsy emocjonalnie i pisałem krytyczne komentarze.  Aż zdałem sobie sprawę, że Internet - choć kiedyś był ciekawym miejscem - stał się zwykłym tabloidem, a życie jednak reguluje się po swojemu. 

Internet, choć kiedyś rewolucyjny,  stał się tylko jedna z wielu zabawek ludzkości, jak tv czy radio. Myślę, że każdy rewolucyjny wynalazek czeka taki los. A życie na ulicach toczy się nadal po swojemu.

GamoraRuss

oppenheimer był żydem. nie przystoi żeby naród wybrany reprezentował beetle juice czy jakiś inny snoop dog

ocenił(a) film na 5
GamoraRuss

Oni wszystkim zarzucaja rasizm.

ocenił(a) film na 7
GamoraRuss

jest taka scena z okładką Times, na której Oppenheimer wygląda jakby był czarnoskóry.