PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=490647}

Ostatni przystanek 174

Última Parada 174
2008
7,2 676  ocen
7,2 10 1 676
Ostatni przystanek 174
powrót do forum filmu Ostatni przystanek 174

8/10

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobry film. Warty obejrzenia. Ciekawie pokazane życie dzieci na ulicach i wszechogarniająca bieda. I niesamowity widok jak matka głównego bohatera wychodzi z domu po tym jaj jej syn a zabrali i widać favele a niżej bogatą część miasta. Niesamowity widok. Do do głównego bohatera... Za cholerę go nie popieram, właśnie przez takich nygusów jest źle w tym kraju (nie wliczając złodziei polityków). Leń jeden z drugim najchętniej by brał zasiłek, kradł i trolił a jak jest źle to ludzie źli, państwo złe, wszystko złe. Tylko on dobry. To samo było niedawno z tymi nierobami w Anglii, twardo ich spacyfikować i koniec, nie trzepać się z nimi. dostał to na co zasłużył na końcu filmu.

ocenił(a) film na 9
Sprite_87

Szkoda, że pooglądałeś ten film. Nic nie zrozumiałeś. Szkoda czasu na takich ludzi jak ty. On umarł przez takich....... cały czas ktoś umiera przez myślenie ludzi takich jak ty. Zastanówcie się ludzie co robicie i mówicie bo potem ktoś strzela w autobusie nie mogąc znieść więcej........Ty też widziałeś morderstwo matki?, mieszkałeś jako malutkie dziecko na ulicy troszcząc się o kawałek chleba?, uciekałeś przed kulami ? widziałeś śmierć dzieci- twoich kolegów? To Ci gratuluję bo większość z Nas bez pomocnej dloni pewnie by strzelala. Nie można tak obciążać dziecko takim zlem a potem żądać żeby samo sobie dało radę. Ale szkoda moich słów tacy jak Ty nigdy niczego nie zrozumieją, gdyby było inaczej świat byłby rajem..........

ocenił(a) film na 8
nubu

Koleś był zwykłym nygusem któremu się wydawało, że wszystko mu się należy i amen. Do roboty!!!. Matkę mu zabili za prochy i wcale mi jej nie żal, tak samo jak jego. Zasłużyli sobie na to. Napisałeś "ktoś strzela w autobusie nie mogąc znieść więcej" a co ja mu kazałem ćpać czy kraść? Do roboty!!! I mało mnie interesuje, że koleś nie może znaleźć pracy. Nie szuka to nie znajduje, lepiej dilować i strzelać do ludzi nie? To są właśnie tacy ludzie, wszystko chcą a od siebie dać coś to już nie. Bo tylko on ważny i tylko jemu trzeba dawać. Nie pracujesz nie zarabiasz- zdychaj, świat będzie przyjemniejszy bez takiego ścierwa.

ocenił(a) film na 9
Sprite_87

Nie ma tematu. Nie masz zielonego pojęcia o sytuacji w Argentynie. Nie tak dawno walczono tam z kryzysem, który objął 60% społeczeństwa. Bezrobocie wynosi grubo ponad 20% ale to oficjalne dane- tak naprawde jest gorzej. Szpitale w Argentynie blagają o pomoc bo dzieci umierają z niedożywienia. biedni nie maja czesto dostępu do szkoły, wielu nie potrafi czytać. Wielu nie może uczęszczać do szkoly bo musi pomóc w zbieraniu śmieci i kartonów by nie umrzeć z głodu. Nawet wytworzyła się nowa grupa społeczna cartoneros. NIE MA PRACY!!!! NIE MA DOMÓW!!!! JEST GŁÓD I SMIERC!!!! Ignorancie tam ludzie umierają z glodu przez takich jak ty. Bo grupa cwaniaków na szczycie zgarnia wszystko dla siebie. Nie ma pomocy społecznej, sprawiedliwości. Jesteś jak caryca Katarzyna mówiąca " nie mają chleba? niech jedzą ciastka! Masz takie samo pojęcie jak ona. Ale pewnie i tak nie rozumiesz co do ciebie pisze. Bo przecież to brudas i nygus. Wiesz, że jesteś jak ku klux klan, faszyści, naziści razem wzięci?. Zapisz się do nich na pewno powitają cię z otwartymi ramionami.

ocenił(a) film na 9
nubu

sorry to odpowiedz do innego filmu ale w zasadzie i tu sie nadaje.

ocenił(a) film na 8
nubu

Co Ty mnie synku porównujesz do ku klux klanu hehe. Śmieszysz mnie. Niech zbierają śmieci, co mnie to interesuje? Jakoś oni bezdomnymi w Polsce czy emerytami którzy dostają miesięcznie 500 złoty na przeżycie się nie przejmują. Martwmy się problemami na własnym podwórko a jak je rozwiążemy pomartwimy się innymi. Live is brutal!

ocenił(a) film na 9
Sprite_87

To była omylkowa odpowiedź do filmu dokumentalnego o Argentynie. Ale tamten rozmówca łudząco podobny do Ciebie :) Tak naprawdę to mnie to wali co sobie myslicie. Każdy ma prawo do własnego sądu. I nie jestem facetem Sherloku.

ocenił(a) film na 8
nubu

Sztuka jest sztuka czym jesteś. Skoro cie wali co myślimy to po co zaczynasz temat?

Sprite_87

Siema mam pytanie ciekawi mnie bardzo jedna rzecz. NIe oglądałem tego filmu może kiedyś zobacze ... jak ten porywacz wyszedł z dziewczyną z autobusa i wpadł na niego jakiś policjant i był strzał...ta dziewczyna dostała kulke czy jak ? Widziałem jeszcze jak ktoś nosił dziewczyne na rękach

ocenił(a) film na 8
DannielNemesis

Już nie pamiętam, bo pooglądałem i wywaliłem.