PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733392}

Ouija: Narodziny zła

Ouija: Origin of Evil
2016
5,5 32 tys. ocen
5,5 10 1 31611
4,5 10 krytyków
Ouija: Narodziny zła
powrót do forum filmu Ouija: Narodziny zła

Horror/Kpmedia

ocenił(a) film na 3

Jestem fanem horrorów, często oglądam ten gatunek. Ten film to naprawdę jakieś żarty. Chociaż nie wiem jak by się ktoś mógł bać filmów tego gatunku, ten jest po prostu śmieszny, albo żenujący. Kreowanie postaci Doris Zander, to jak wyglądała jako opętana, po prostu było komiczne. Zero pomysłu, zero strachu. Różne filmy się oglądało w kinie,ale chyba pierwszy raz żałuję że wydałem pieniądze na seans w kinie.

ocenił(a) film na 4
goral_92

Zgadzam się w 100%. W swoim życiu widziałem już mnóstwo horrorów, a po zobaczeniu trailera, od tego filmu naprawdę nie oczekiwałem zbyt dużo. No, ale to, co zaserwowali mi twórcy to jakaś kpina z widza. Film jest horrorem, ale niestety tylko z gatunku. Ouija przede wszystkim NIE STRASZY w żaden sposób. Przez pierwszą godzinę nie dzieje się totalnie nic, a przez następne pół godziny twórcy próbują nas przestraszyć schematami, które znane są z prawie każdego filmu o duchach. Na dodatek robią to bardzo nieudolnie, przez co film bardziej przypomina komedię niż horror. Podczas, gdy na Sinisterze niemal zapierało mi dech w piersiach, na Ouija prawie cały czas miałem uśmiech na twarzy. I to niestety nie był uśmiech zadowolenia.

Punisher6186

Cały schemat scenarzystów: Jump scare, rozdarty ryj, jump scare, rozdarty ryj i tak do porzygania...
Jestem z tych co nie radzą sobie najlepiej z tym gatunkiem ale nawet ja miałem już dość żerowania na tanich instynktach. Nagły wybuch rozrywający głośniki i zmiana kadrowania. Tak to ja każdego potrafię wystraszyć. Słaby i irytujący - taka powinna być ocena na Filmwebie.