PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733392}

Ouija: Narodziny zła

Ouija: Origin of Evil
2016
5,5 32 tys. ocen
5,5 10 1 31611
4,5 10 krytyków
Ouija: Narodziny zła
powrót do forum filmu Ouija: Narodziny zła

patrząc na wyniki box office'owe nie dziwię się dlaczego robią "dwójkę" :)

ocenił(a) film na 4
lukasz12548

Zgadza się. Zarobili sporo na słabiutkiej i nudnej pierwszej części wiec zróbmy sobie "dwójkę":)

ocenił(a) film na 4
lukasz12548

mi tam sie film podobal ,cos nowego w koncu a nie odgrzewane kotlety na nowe robione- reeboty

Mar_28

To teraz w dwójce zobaczysz odgrzewany kotlet. ;]

ocenił(a) film na 4
apostate

hha lube kotlety jak wiekszosc mniam,,a tak powaznie ,,zobaczymy co z tego wyniknie

Mar_28

pewnie kolejny gniot, ale zobaczymy

ocenił(a) film na 6
Mar_28

To było tak sztuczne że szok, te sztuczne sceny śmierci, nie straszne jump sceny, a jak zobaczyłem te duchy to miałem ochotę ryknąć śmiechem, naprawdę straszny gniot.

ocenił(a) film na 4
Rrouge

Coś ostatnio reżyserzy lubią zaskakiwać nas takimi gniotami :)

apostate

Dobre :-)

ocenił(a) film na 8
Mar_28

Jak dla mnie jedynka byla takim jakby odgrzanym kotletem...tylko, ze mielonym... wzieli pare elementow z roznych horrorow i posklejali to w calosc ( caly czas kojarzy mi sie z amerykanskim remakem "One Missed Call"). Jednak nie byl to zly film... sredni horrorek dla niedzielnego widza. Dwojka zapowiada sie ciekawiej jednak znow wyglada na kotlet mielony.

ocenił(a) film na 5
lukasz12548

jedynka była beznadziejna, chyba, że dla małolatów to może być, dwójki nie mam zamiaru oglądać

conneryfan

jedynka byla bdb a mam grubo po 30stce lolu

arek2010

wyjoles mi to z ust

arek2010

co sobie wyjąłeś ?

ocenił(a) film na 5
conneryfan

nie mam już horrorów do oglądania więc obejrzę i napiszę czy lepsza

ocenił(a) film na 5
conneryfan

Tak lepsza od jedynki. Właściwie to ten rodzaj filmów co z poprzednią częścią ma tylko wspólny tytuł. Film jest o czym innym.
Choć rewelacji nie ma.Można obejrzeć
.

lukasz12548

Dwójka na razie zbiera bardzo dobre recenzje. Na rottentomatoes ma w tej chwili 87% (jedynka miała 7%).

NickError

ta recenzja jeszcze bardziej zachęca by pójść na film
https://www.youtube.com/watch?v=eRfUo-AeVKM

mrPARADOKS

Dzięki za podrzutkę. Chyba się przejdę mimo, iż jedynka pozostawiła smrodek a ocena drugiej części póki co nie zachęca.

ardziey

Chyba nie sugerujesz się oceną na filmwebie? Film dopiero wchodzi do naszych kin, to raz. Dwa, horrory na filmwebie rzadko mają wysokie oceny, zresztą nie wiem, czemu. Z zagranicznych ocen wychodzi, że jednak między jedynką a dwójką różnica jest kolosalna.
A za film wziął się facet, który zna się na horrorach.

ocenił(a) film na 5
lukasz12548

Nie ma co porównywać obu części, tym bardziej, ze za "dwójkę" wziął się facet, który nakręcił tak dobre filmy jak "Oculus" czy "Absentia". Nie radzę się zrażać tytułem, tylko zaufać reżyserowi. Nie jest to film klasy *A*, ale o wiele klas lepszy od "jedynki".

grimfather

Tak jest. Chyba jedyną zaletą pierwszej części jest fakt, że zarobiła wystarczająco pieniędzy, by nakręcić sequel.

lukasz12548

Box office to nic innego jak wyznacznik amerykańskiej głupoty. Dla przykładu sprawdź wyniki tego ścierwa http://www.filmweb.pl/film/Nie+oddychaj-2016-727968

32ywis

Dokładnie, tylko jeśli są wysokie wyniki box office to najpewniej są kręcone kolejne części i z reguły coraz gorsze.
"Nie oddychaj" aż dziw bierze, że tyle zarobił :)

ocenił(a) film na 5
32ywis

,,Nie oddychaj" to jeden z najlepszych horrorów 2016

ocenił(a) film na 5
lukasz12548

Bo to kultowy temat lat 80 siątych i dobra współczesna reklama sztuka dla kasy a nie sztuka dla sztuki to współczesny tok myślenia..