PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 95 tys. ocen
6,4 10 1 95415
4,9 31 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

Już krytykują film chociaż go nie widzieli!!!!!!!!!!Sugerują się jakimiś ocenami jakiś stron!!!Zobacz a potem oceniaj!!!!!!!!!Co za naród!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 5
cybermac79

Pamięć absolutną oceniłeś jako gówno nim obejrzałeś. dopiero później 5/10 czyli średniak ;p

ocenił(a) film na 1
BlackWolfpl

racja. gowno nie moze miec 5.
max 2 jak lepiej pachnie.

ocenił(a) film na 5
BlackWolfpl

chyba nie czytałes kilka postów wyżej więc powtórzę...

"ta gówniana, jak sam bystrze to zauważyłeś metafora nie odnosiła sie bezpośrednio do tego filmu tylko do umiejętności wcześniejszej oceny z czym będzie sie miało do czynienia"

ocenił(a) film na 5
cybermac79

anubis2342
4 dni temu
Już krytykują film chociaż go nie widzieli!!!!!!!!!!Sugerują się jakimiś ocenami jakiś stron!!!Zobacz a potem oceniaj!!!!!!!!!Co za naród!!!!!!!!!!!!!!!!

cybermac79
4 dni temu
ocena: 5
sugerujesz ze widząc na ulicy gówno najpierw bierzesz je w palce, wąchasz, smakujesz a gdy stwierdzisz ze to faktycznie kał mówisz - dobrze że nie wdepnąłem?

Może nie rozumiesz tego co napisałeś w swoim 1 poście :) - według mnie ewidentnie odnosi się to do filmu

Ale to i tak nie istotne, nie ma co drążyć dalej tego tematu :) pzdr

ocenił(a) film na 5
BlackWolfpl

ja rozumiem co napisałem tylko wy niebardzo ;]

ocenił(a) film na 1
cybermac79

jacy wy? on 1

ocenił(a) film na 5
schiz

było ich dwóch

ocenił(a) film na 5
cybermac79

jeszcze te bezsensowne "metafory" po co?

cybermac79

Gratuluje samooceny. Guru jak malowany. buhahaha

cybermac79

no debil

cybermac79

Przestań marudzić "exuse mua" poprostu napisz recenzję i po sprawie. Sam nie widziałem ale widzę żeś waść żarliwy w dyspucie więc daj swe odczucia w drobnym eseju. PZDR

cybermac79

Mam propozycje. Weź sie za odrabianie lekcji a nie za ogladanie filmów. potem rsna takie kaczyńskie, Palikoty;)

ocenił(a) film na 6
cybermac79

Wobec tego rozumiem, że dla Ciebie sztuka filmowa jest prosta i jednoznaczna jak sr...nie? I wystarczy się kierować węchem? Gratulacje, „myślący człowieku”. Gdybyś się tak nie zaperzył, pewnie dowiedziałbyś się z google, że reżyserzy w USA raczej nie mają wpływu na kaształt trailerów i plakatów. Decydują producenci i marketingowcy. Straciłbym mnóstwo dobrych przeżyć, gdybym sugerował się tylko nimi. Nie twierdzę że film to jakieś arcydzieło (zresztą jak i oryginał) ale ostrzeganie przed czymś, czego się nie zobaczył to zwyczajna blaga i pozowanie na „światowca”: „Patrzcie jaki to ja jestem wyrobiony i zblazowany, że na pierwszy niuch z 256 mil potrafię rozpoznać gniota”.

ocenił(a) film na 5
cybermac79

ludzie nie szkoda wam czasu zachowujecie się jak dzieci z podstawówki :)

cybermac79

Ja też nieraz widzę że film MOŻE być denny. . . ale ocenę zostawiam dla siebie i nie stawiam nawet jednej gwiazdki, dopóki nie zobaczę filmu moja ocena nie będzie obiektywna. . .

ocenił(a) film na 9
anubis2342

jak cos to film jest juz dawno w internecie. mozna go sciagnac i zobaczyc. chociaz poki co to chyba jeszcze nie ma polskich napisow, ale dla niektorych to nie klopot.

ocenił(a) film na 5
anubis2342

Wyobraź sobie że to twoje metaforyczne "gówno" jest zapakowane w zajebisty złoty papierek z czerwoną wstążką a na nim widnieje logo Wedla... nie masz pojęcia co jest w środku póki nie spróbujesz ;D ... widzisz jakikolwiek sens oceniania czegoś czego nie spróbowałeś? To tak jakbyś powiedział ze sex jest ch***wy będąc prawiczkiem. Chyba że tak właśnie oceniasz wszystko wokół siebie - w takim wypadku współczuje.

Film raczej "majstersztykiem kina" nie będzie ale trzeba dać mu szanse ;)

ocenił(a) film na 1
BlackWolfpl

film jest totalnym gownem

schiz

Skoro gówno to po co oglądasz!!!!????????????Nakręć coś lepszego Z chęcią obejrzę !!!!!!!!!!Gadać każdy potrafi!!!Krytykuje się łatwo!!!!!!!

ocenił(a) film na 1
anubis2342

gdy zaczynam ogladac NIE WIEM czy to gowno, gdy ogladam zbiera mi sie, gdy skoncze- SRAM SŁOWNIE BO WIDZIALEM gówno....odradzam innym.

jak dasz mi z 50 milionow dolcow to nakrece 10xlepszy niz ten syf.

ocenił(a) film na 5
BlackWolfpl

więc dałem mu szanse i dostałem dokładnie to czego sie spodziewałem - film mocno średni

jeżeli w tym przypadku ktoś przed obejrzeniem nie potrafi się domyślić czy będzie to totalny szajs, film średni czy może arcydzieło to ubolewam

ocenił(a) film na 5
cybermac79

widząc tytuł "dwu głowy rekin atakuje" fakt jestem w stanie stwierdzić że może lepiej poszukać innego filmu. Pamięć absolutna to trochę inna klasa i nie raz się okazało w moim przypadku że szukając filmu pominąłem wiele ciekawych pozycji, sugerując się ocenami, komentarzami czy samym tytułem po czym okazywało się i sam się sobie dziwiłem , jak mogłem wcześniej tego nie obejrzeć ;). Więc nie oceniam i nie sugeruje się opisami innych bo są często dość mylące. Póki czegoś nie sprawdzę to nie oceniam. Więc chyba logicznym jest że ocenianie filmu czy tam porównywanie do gówna jest niedorzeczne ;)

"dostałem dokładnie to czego sie spodziewałem - film mocno średni" - czyli nie takie gówno złe jakim je opisują ;p

Nie raz można być mile zaskoczonym jak i zawiedzionym.

Nie oceniam tego filmu, nie wiem czy jest czy nie jest dobry bo jeszcze nie oglądałem. Jeśli będzie wart mojej oceny czy komentarza to z pewnością się wypowiem jeśli nie to pewnie pozostawię bez komentarza ale z pewnością nie będę się starał oceniać go bez uprzedniego obejrzenia.

ocenił(a) film na 5
BlackWolfpl

Choćby " najgorszy film wszech czasów" Troll 2 (http://www.filmweb.pl/film/Troll+2-1990-119471) - film tak denny, tak tragiczny że aż dobry ;D ubawił mnie lepiej niż nie jedna komedia.

ocenił(a) film na 1
BlackWolfpl

obejrzalem wczoraj DWA TROLLE- z 86 i 90. najnowszy [2011] tragedia.
wiec NIE!!!!!!!!! DRUGA CZESC jest zalosna!!!! tylko przewijka po kilku chwilach-amatorka.
Nr 1 ciekawy.....do polowy i smieszne trolle, ale scenariusz fatalny.

ocenił(a) film na 1
BlackWolfpl

chetnie bym zobaczyl filmik 'dwugłowy rekin atakuje'

ocenił(a) film na 5
schiz

a proszę cie bardzo :) http://www.cyfrowypolsat.pl/vod/tv/hity/dwuglowy-rekin-atakuje_4294.cp;jsessioni d=EC74D0E44C160F5C032431CDC1C56456.node3

tylko nie wiem czy wart jest tych 8 zł ;D

ocenił(a) film na 1
BlackWolfpl

dzieki. obejrze....gratis, bo za filmy nie place.

schiz

A gdzie masz niby obejrzeć? Nie wiedziałem że w przysiółkach są kina. :))

ocenił(a) film na 1
ekmar

numer ze wsia swiadczy ze babka cepem w leb cie walila

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
ekmar

cie cycu.

schiz

You talking to me? You talking to me? FY!

ocenił(a) film na 1
ekmar

ciemniak

ocenił(a) film na 6
cybermac79

To i tak dobrze, że awansował z pozycji „gówno” na pozycję „mocno średni”. Zastanawia mnie jednak kwestia nastawienia. Tak zaangażowałeś się w krytykę tego filmu, że ciekawy jestem co musiałbyś zobaczyć, żeby dać ocenę „dobry”. Poza tym: widziałeś go w kinie czy na laptopku? Wiadomo, najwięcej krytykujących muzykę i efekty widziało film na swoich tabletach i lapkach :) Chociaż nie, zmieniam zdanie: na lapkach w wersji nagrywanej kamerką w kinie ogląda najwięcej ludzi, których film „nie wciągnął”.

ocenił(a) film na 5
Woooo

jeżeli uważasz że marny film obejrzany na kompie w kinie zmienia się w arcydzieło kinematografii to coś nie w porządku z tobą

a film oceniony na 5/10 to bynajmniej NIE JEST film dobry

ocenił(a) film na 6
cybermac79

Nie mówię, że zmienia się w arcydzieło, ale:
-poziom bodźxow zewnętrznych jest mniejszy;
-zwiększa się wrażenie uczestnictwa a więc zaangażowanie;
-widać pracę setek ludzi tworzących zdjęcia, efekty i muzykę;
Poza tym, film to nie książka, ni można bezkarnie ograbiać go z efektów pracy kamerzystow, grafików komputerowych, muzyków i dźwiękowców. Jeśli twierdzisz, że film na lapku = film w kinie, to doprawdy o wiele bardziej nie w porządku coś jest z Tobą. To tak jakbyś twierdził, że Colosseum jest przereklamowane, bo widziałeś je na zdjęciach...

ocenił(a) film na 5
Woooo

nienawidze chodzić do kina - tak poza tym
nienawidze dziesiatek szczyli dookoła pożerających popcorn i komentujących głośno film, nienawidzę ryku kinowych głosników które mają chyba za zadanie pozbawić widzów słuchu, nienawidze musieć siedzieć 2-3 godziny w jednym miejscu i pozycji
a zresztą kin już nie ma - są syfiaste multipleksy których też nienawidzę

ocenił(a) film na 1
cybermac79

masz racje.wrocilem z tego badziewia, zra, chleja, gadaja, komorki pala i łażą do kibla zwalic gruche

ocenił(a) film na 5
cybermac79

są kina bardziej kameralne :) nie musi być to od razu multikino czy inny Imax :)

ocenił(a) film na 5
Woooo

przy okazji też oszczędziłem prawie 100 zł nie idąc do kina na Prometeusza, Mrocznego Rycerza i nie pójdę też na Total Recall 2012 bo nie są tego warte, dlatego cieszę sie że obejrzałem wczesniej nawet te marne wersje

ocenił(a) film na 6
cybermac79

Współczuję. Prawdziwy hater.

ocenił(a) film na 5
Woooo

poza tym nie będe po raz czwarty tłumaczył czego dotyczył mój pierwszy post
ręce opadają.....

anubis2342

można sugerować się opinią, jeśli ma się zaufanie do opiniodawcy i nie jest to zbrodnią ?

schiz

schizu ani ta wersja ani z Arnoldem ma się nijak do książki chociaż jako luźna historyjka bardziej przemawia do mnie Total Recall 90 i jest na swój sposób kultowa niż plastik z Farrell-em.

ocenił(a) film na 1
kadim_filmweb

źle odmieniasz. ma byc "schizie".
tamto nie pasuje do zadnego przypadku.
ksiazki to inna bajka. czytalem dicka. wole film z arnim.

anubis2342

sugerujemy się opisami, zwiastunami geniuszu! To w ogóle inny film niż z 90roku

ocenił(a) film na 1
anubis2342

narodzie pozwól rzyć!

anubis2342

Polaczki...Nie robią nic innego jak narzekają echhh biedacy. Obejrze go z zachwytem nawet gdybyście biedaki dawali mu -10