PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637032}
7,1 1,5 tys. ocen
7,1 10 1 1521
Parada
powrót do forum filmu Parada

obrzydliwy

ocenił(a) film na 1

nawet dobór aktorów tylko powiększa obrzydzenie, wstrętny, zły film,

klcw57

a co w nim takiego obrzydliwego? 1? co to za ocena..

ocenił(a) film na 7
klcw57

Uśmiałam się jak norka. A fuj, a fuj, afuj!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
sacrilegius

trzeba się leczyć, i to nie są żarty

ocenił(a) film na 7
klcw57

o jak dobrze, że sama siebie zdiagnozowałaś

ocenił(a) film na 7
klcw57

Coraz częściej na tym forum widzę wypowiedzi, które mają na celu jedynie dopier.dolić tym z drugiej strony barykady. Kompletnie tego nie rozumiem (choć sama się w to szaleństwo niejednokrotnie wciągam). Idąc dalej, nie rozumem, dlaczego Pan(i), który jest gorliwym chrześcijaninem i gejów nie znosi, w ogóle raczy się filmem "Parada", gdzie nawet tytuł nie pozostawia wątpliwości, o czym w/w będzie. Po co się katować? To jak ja próbowałabym oglądać wystąpienia JPII, a potem narzekała, jakim jest podłym homofobem. Nie oglądam i tyle, wszyscy jesteśmy wtedy radośniejsi.

ocenił(a) film na 1
titi

Szanowna pani titi, cały problem w tym,że ja mam prawo oglądać wszystko i wypowiedzieć swoje zdanie,ale wychodzi na to, że nie mogę bo zaraz atak, mam być poprawny, nie wolny!!!a swoją drogą to gdzie się Pani dopatrzyła tej homofobii u Jana Pawła II, jeżeli ktoś myśli inaczej niż ma myśleć bo tak mu karzą to znaczy, że myśli źle???nie wierzę, że jest Pani z dawnego Urzędu Bezpieczeństwa!!!

ocenił(a) film na 7
klcw57

Nigdzie nie użyłeś konstrukcji gramatycznej wskazującej na płeć, która zresztą wuj mnie obchodzi. To sobie bądź wolny, ale nie wpieprzaj się w wolność innym. Musisz być bardzo smutnym człowiekiem, skoro oglądasz niektóre filmy tylko po to, by pluć w ekran. I mało znasz swój kościół, skoro nie zauważyłeś homofobii u papieża. A tego ostatniego zdania nawet nie skomentuję, węsz spiski dalej. Powodzenia w swoim radosnym, chrześcijańskim życiu.

ocenił(a) film na 1
sacrilegius

diabeł nie śpi, wolnością też się brzydzi, nie każdy gej ma w nienawiści Kościół,czy gejowskie musi mieć w sobie aż taką nienawiść do wszystkiego co nie jest gejowskie, gdzie tu tolerancja, prawie każdy gej cierpi na homofobię w drugim człowieku, ty nawet nie znając człowieka już pożerasz plując jadem

ocenił(a) film na 7
klcw57

"prawie każdy gej cierpi na homofobię w drugim człowieku" ok ty nawet nie rozumiesz pojęcia homofobia, to tu naprawdę nie ma o czym gadać. A jedyną osobą która pluje jadem w tej dyskusji jesteś ty.

ocenił(a) film na 1
sacrilegius

zawsze w kryminale złodziej krzyczy łapać złodzieja, ziejący jadem oskarża innych, że to robią, znamy to, palikot, synyszyn i inni, powodzenia

ocenił(a) film na 1
sacrilegius

Były lider gejowskiego ruchu: Dzięki Jezusowi odkryłem prawdę o homoseksualizmie!

No Gay (fot. Flickr)
– Wierzę, że wszyscy ludzie, bez wyjątku znają prawdę. Wierzę, że to dlatego chrześcijaństwo przeraża ich tak bardzo. Ono przypomina im o ich sumieniach, które posiadają wszyscy. Prawda o seksualności da się znaleźć, biorąc pod uwagę to, że wszyscy chcą i zmierzają do przyjęcia do wiadomości, że nasza kultura sankcjonuje zachowania, które szkodzą życiu – uważa Michael Glatze, do niedawna aktywista środowisk homoseksualnych w USA.
Michael Glatze był redaktorem gejowskiego magazynu dla młodych mężczyzn. Po 16. latach życia jako homoseksualista, nawrócił się. – Stało się dla mnie jasne, (…) że homoseksualizm uniemożliwia nam odkrycie prawdziwego siebie wewnątrz – mówi Glatze. – Jezus Chrystus nieustannie zaleca nam, abyśmy nie ufali nikomu innemu oprócz Niego. Zrobiłem to, co powiedział Jezus, wiedząc, że Królestwo Boże jest w sercu i umyśle każdego człowieka. To, co odkryłem, czego dowiedziałem się o homoseksualizmie było szokujące – opowiada. Jego zdaniem „homoseksualizm niszczy wrażliwe umysły młodych ludzi i sieje zamieszanie w ich seksualnym rozwoju”.   
Glatze przyznaje, że po swoim nawróceniu i zerwaniu z homoseksualizmem spotkał się z nieprzychylnością środowiska, w którym wcześniej żył. – Częścią homoseksualnego programu jest spowodowanie, aby ludzie przestali brać pod uwagę, iż nawrócenie jest w ogóle ważnym pytaniem, a co dopiero pytanie czy to działa, czy nie – uważa Glatze.

ocenił(a) film na 7
klcw57

nie no, ja widzę, że ty po prostu jesteś komikiem.
Cytujesz frondzię, serio?

ocenił(a) film na 1
sacrilegius

przecież przeglądałeś moje strony, tam jest kim jestem, to już wszystko